کلنگ‌زنی پروژه مسکونی هزار و 156 واحدی سیاهکلاهان کرج/حضور قاضی‌زاده هاشمی در شبکه استانی البرز

14 آبان 1401

 

مراسم کلنگ‌زنی پروژه مسکونی هزار و 156 واحدی سیاهکلاهان منطقه محمودآباد کرج روز پنجشنبه 12 آبان ماه با حضور معاون رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد.

 

 

 

 

دکتر سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در این مراسم گفت: یکی از برنامه‌های جدی دولت مردمی آیت‌الله رئیسی تأمین مسکن است به همین منظور سازمان‌های محوری مانند وزارت راه و شهرسازی و سایر دستگاه‌ها مأموریت پیدا کرده‌اند که برای تأمین مسکن ذی‌نفعان خود تلاش کنند.


معاون رئیس جمهور افزود: بر اساس مصوبه دولت و سفرهای استانی در قالب طرح جهش مسکن 5 درصد از هر پروژه‌ای که برای تأمین مسکن احداث می‌شود به ایثارگران تعلق پیدا می‌کند ضمن اینکه به تمام ادارات کل بنیاد شهید و امور ایثارگران اختیارات کافی داده شده است تا با همراهی ادارات راه و شهرسازی تأمین زمین برای ایثارگران انجام شود.


وی با اشاره به اینکه منابع بانکی مسکن ایثارگران با مصوبه هیئت دولت در سال جاری افزایش داده شده است، تصریح کرد: سقف تسهیلات مسکن 400 میلیون تومان در مراکز استان‌ها و شهرهای بزرگ، 300 میلیون تومان در سایر شهرها و 250 میلیون تومان در روستاها تعیین شده است و ایثارگرانی که تاکنون از خدمات مسکن بهره‌مند نشده‌اند در دریافت تسهیلات دارای اولویت هستند.


دکتر قاضی‌زاده هاشمی ضمن قدردانی از بنیاد شهید و امور ایثارگران استان البرز به دلیل تأمین زمین برای ایثارگران، گفت: استان البرز با همکاری راه و شهرسازی نسبت به تأمین زمین برای مسکن ایثارگران اقدام کرده است و اکنون کلنگ‌زنی پروژه ساخت یک هزار و ۱۵۶ واحدی در سیاهکلاهان با مشارکت پیمانکار انجام شده است.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران اظهار کرد: در استان البرز بیش از 3300 ایثارگر فاقد مسکن هستند و از تسهیلات بانکی نیز استفاده نکرده‌اند و با کلنگ‌زنی این پروژه حجم زیادی از مشکل تأمین مسکن ایثارگران این استان مرتفع خواهد شد. بر این اساس مقرر شده است با سرمایه اولیه خود پیمانکار کارهای مقدماتی انجام شود و در مرحله بعدی با استفاده از تسهیلات بانکی و مشارکت ایثارگران منازل این عزیزان آماده تحویل شود.

 

 

 

 

در ادامه دکتر سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی ضمن حضور در برنامه زنده «نگاه مردم» شبکه استانی البرز با اشاره به بیش از 36 هزار شهید دانش‌آموز در کشور گفت: استان البرز سمبل شهدای دانش‌آموز است. شهدایی مثل شهید حسین فهمیده از شهدای شاخص استان هستند که به فرموده امام خمینی (ره) رهبر، معلم و استاد ما هستند و امیدواریم که پیروان خوبی برای این شهدا باشیم.


معاون رئیس جمهور در مورد اهمیت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه گفت: زندگی اجتماعی با زندگی فردی تفاوت دارد. اگر فردی در بیابان زندگی می‌کند به ایثار نیازی ندارد اما در رابطه دو نفر مثل زندگی زن و شوهر نیاز به ایثار وجود دارد و اگر ایثار نباشد این رابطه به جنگ تبدیل می‌شود. اگر در زندگی اجتماعی تعامل و همراهی نباشد زندگی دشوار است و ایثار آب حیات جامعه است و باعث می‌شود که در روستا، شهر، کشور و عالم همه با هم زندگی طبیعی داشته باشند اما اگر شخصی بر شخص دیگری مسلط شود و بخواهد که او را به بردگی بکشاند نیاز به ایثار برای مقابله با آن فرد است. ایثارگری ماحصل داشتن غیرت است ایثارگر فرد غیوری است که نسبت به مشکلات و ظلم بی‌تفاوت نیست و به میدان می‌رود.


وی افزود: شهدای دانش‌آموز ما با داشتن سن و سال کم غیورمردان بزرگی بودند برای اینکه وقتی یک لشکر متجاوز را دیدند احساس کردند که جان و مال مردم به خطر افتاده و نتوانستند آن را تحمل کنند و از خود فداکاری نشان دادند و غیرت بزرگ‌ترین درسی بود که به ما دادند. اینکه ما نباید در برابر هم نوع خود بی‌تفاوت باشیم. ناموس داشتن برای آنها حفاظت از امر مقدسی بود که حاضر شدند برای آن عزیزترین داشته خود را فدا کنند و هر چه داشتند در این مسیر فدا کردند.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد اهداف سفر به استان البرز گفت: این سفر چند هدف دارد که مهم‌ترین آن ایام 13 آبان و پاسداشت روز دانش‌آموز است و استان البرز یکی از شاخص‌ترین استان‌ها در زمینه شهدای دانش‌آموز است. علاوه بر این دیدار با عموم ایثارگران در شهرستان‌های استان البرز و دیدار و گفت‌وگو با نخبگان، سرآمدان، افراد کارآفرین و چهره‌های علمی ایثارگر هدف دیگر این سفر است. همچنین در این سفر در رابطه با اقدامات بنیاد و کلیات برنامه‌های دولت سیزدهم صحبت خواهد شد.


وی افزود: هدف دیگر این سفر شرکت در شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت استان البرز است. با توجه به حضور مسئولان استان البرز در این شورا در مورد مشکلات مسکن و اشتغال ایثارگران صحبت خواهد شد اینکه پروژه‌های مربوط به ایثارگران در زمینه کلنگ‌زنی مسکن برای ایثارگران فاقد مسکن و برنامه‌های اشتغال چه پیشرفت‌هایی داشته است. مشکلات بیمارستان امام خمینی (ره) و مسائل مربوط به بنیاد و شهرداری کرج نیز در مذاکراتی بررسی خواهد شد تا کارشناسان آن را پیگیری کنند و نتایج خوبی حاصل شود.


معاون رئیس جمهور در مورد خدمات به ایثارگران فاقد مسکن گفت: خدمات ما سرانه‌ای است یعنی در حوزه مسکن ایثارگرانی که فاقد مسکن هستند را بر اساس اطلاعات ثبت‌نام می‌کنیم همچنین در حوزه اشتغال و حوزه‌های مختلف، به آنها خدمات می‌دهیم. برخی از استان‌ها در مسکن سرانه کمتری دارند و به دلیل مهاجرت تعداد افراد فاقد مسکن بیشتر است. باید ساز و کارهایی پیش‌بینی شود که به این ایثارگران مسکن بدهیم اما اولویت با افرادی است که تاکنون هیچ خدمتی دریافت ‌نکرده‌اند و افرادی که در اولویت دوم هستند در نوبت قرار می‌گیرند. در مورد اشتغال نرخ بیکاری در استان البرز کمتر است لذا در استان البرز بیشتر در زمینه مسکن ایثارگران که نیازها بیشتر است سرمایه‌گذاری خواهد شد.


دکتر قاضی‌زاده هاشمی در مورد پرداخت وام مسکن ایثارگران گفت: امسال با کمک دولت مصوبه‌ای مبنی بر افزایش مبلغ تسهیلات داشتیم که سقف وام‌ مسکن 400 میلیون در مراکز استان‌ها و شهرهای بزرگ، 300 میلیون در سایر شهرها و 250 میلیون تومان در روستاها تعیین شد. افرادی که تاکنون تسهیلات مسکن دریافت‌ نکرده‌اند پشت نوبت نخواهند ماند و محدودیت زمانی وجود ندارد اما برخی افراد که تسهیلات گرفته باشند بر اساس قوانین باید شرایطی مانند تسویه تسهیلات قبلی و گذشت 10 سال از دریافت تسهیلات قبلی را داشته باشند.


وی افزود: در کشور 922 هزار نفر مشمول وام بانکی یارانه‌ای مسکن بودند که 544 هزار ایثارگر این تسهیلات را دریافت کردند. دولت سیزدهم برای خرید و احداث مسکن بیش از 43 هزار مورد تسهیلات پرداخت کرده است و در شش ماه نخست سال جاری برای 10 هزارو 972 ایثارگر تسهیلات پرداخت شده است. در استان البرز 3 هزار و 334 ایثارگر فاقد مسکن هستند که از تسهیلات وام مسکن استفاده نکرده‌اند و در اولویت قانونی هستند و یکی از برنامه‌ها در سفر به استان البرز کلنگ‌زنی پروژه مسکونی هزار و 156 واحدی سیاهکلان کرج در منطقه محمودآباد است.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد قانون تبدیل وضعیت ایثارگران گفت: برخی از دستگاه‌های دولتی تا شهریور سال گذشته مقاومت زیادی برای اجرای این قانون داشتند اما با تلاش‌های صورت گرفته روند تبدیل وضعیت 100 هزار ایثارگر انجام شد و بیش از 60 هزار نفر تبدیل وضعیت شده‌اند اما برخی دستگاه‌ها دولتی نیستند و در نهادهایی مثل صدا و سیما مشکلاتی وجود دارد. در حالی که این موضوع قانون است و باید منابع مالی آن تأمین شود و بر اساس بخشنامه‌های دولت و آرای دیوان عدالت اداری باید انجام شود.

 

 

 

 

دکتر سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در نشست شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت استان البرز که در سالن جلسات استانداری البرز برگزار شد ضمن گرامیداشت یاد و خاطره امام شهدا و شهدای انقلاب اسلامی و تبریک میلاد امام حسن عسگری (ع)، اظهار کرد: اکنون ایام مبارزه با استکبار جهانی و روزهای حضور هوشمندانه و هوشیارانه نسل جوان برای حمایت از انقلاب اسلامی و امامشان است.


معاون رئیس جمهور با بیان اینکه ۱۳ آبان روز دانش‌آموزان و دانشجویان است، گفت: در این روزها دانش‌آموزان قیامی علیه استبداد داشتند و دانشجویان نیز علیه استکبار قیام کردند چرا که استبداد و استکبار هم راستا هستند و حکومت‌های استبدادی امروز دست‌نشانده‌های استکبار جهانی هستند.



فتنه اخیر بر خلاف فتنه‌های گذشته فرهنگی بود
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به حوادث اخیر کشور گفت: در این روزها تلاش گسترده‌ای توسط دشمنان خارجی، در به صحنه درآوردن برخی از نسل جدید کشور برای مقابله با مبانی و معارف اسلامی اتفاق افتاد. جنس این اتفاقاتی که در این ایام رخ داد تفاوتش با فتنه‌های گذشته در این بود که در فتنه‌های گذشته شعارها سیاسی و یا اقتصادی بود و فتنه اخیر فتنه فرهنگی بود.


وی با بیان اینکه مبانی دینی حاکم بر کشور و اعتقادات و باورهای دینی مردم از سوی دشمن مورد هدف قرار گرفته است، گفت: اقدام جریانی که به دنبال هضم و محو فرهنگ و تمدن ایرانی اسلامی ما در هاضمه جهانی است، چند صد ساله است که توسط استعمار جدید در جهان آغاز شده است و در این ایام با کمک وسایل ارتباطات جمعی، هنر و با استفاده از رسانه یک نوع سلطه فرهنگی جهانی ایجاد شده است.


دکتر قاضی‌زاده هاشمی گفت: دشمن با به خدمت گرفتن تمام لوازم قدرت در حوزه قدرت نرم و ایجاد زیرساخت‌های اینترنت، پلت‌فرم‌های مختلف و استفاده از ماهواره و با ایجاد تعداد زیادی شبکه فیلم، سریال، ورزش و خبر تلاش می‌کند نوعی یکپارچه‌سازی فرهنگی ایجاد کند.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه اقدامات دشمن در کشورهای دینی و انقلابی تشدید شده است، گفت: علت تلاش دشمن این است که در مقابل هژمونی فرهنگی دشمن عناصری از مقاومت در جغرافیای ما وجود دارد که ممکن است این باورهای دینی و مذهبی در برخی از کشورهای دیگر که انقلابی هستند وجود نداشته باشد‌ البته اگر به تاریخ ملت ایران قبل و پس از اسلام نگاه کنیم، همواره مهاجمان به این کشور، مغلوب تمدن فرهنگی کشور ما شده‌اند و بعد به مبلغ این تمدن تبدیل شده‌اند.


وی افزود: ملت ایران ریشه‌دار است و تاریخ طولانی دارد و برای مکتب خود اهل هزینه کردن، مجاهدت و شهادت است و این بار هم دشمنان در این تقابلی که طراحی کرده‌اند با شکست مفتضحانه‌ای رو به رو خواهند شد. ابتدای امسال گوشه‌ای از معجزات رخ داد و این موجی که در سراسر کشور و بلکه در اقصی نقاط جهان با سرود سلام فرمانده راه افتاد، نشانگر قلب‌های آماده جوان‌های کشور است.



معرفی شهدا به اقشار مختلف مردم ضرورت دارد
معاون رئیس جمهور با اشاره به سخن امام رضا (ع) که می‌فرمایند «اگر مردم با زیبایی سخن ما آشنا شوند از ما تبعیت می‌کنند»، گفت: ما نتوانستیم حقایق برخی امور را به نسل‌های بعد منتقل کنیم، ضمن اینکه نتوانستیم چهره‌های برجسته‌ای مانند شهدا که چراغ راهنما محسوب می‌شوند را به درستی به جامعه و نسل جوان معرفی کنیم که در این راستا باید تلاش مضاعفی انجام شود. باید شهدای هر قشری را به فعالان آن حوزه معرفی کنیم و هم‌اکنون در شهر و روستا، قومیتی و دینی نیست که شهید نداشته باشیم.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطرنشان کرد: شهدا ذخایر اتمام ناپذیر محسوب می‌شوند، دفاع مقدس ما و شخصیت‌های برجسته همچون شهدا معادن بی‌پایان هستند که خداوند متعال در اختیار ما قرار داده است تا به وسیله آن جامعه ما امن شود. بنیاد شهید و امور ایثارگران نقش دبیری شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را دارد و این شورا فرادولتی است که نیروهای مسلح و سایر قوا در آن عضو هستند ضمن اینکه براساس قانون می‌توان برای بخش خصوصی نیز مصوباتی در این شورا مصوب کرد.

 

 

 



تلاش دولت سیزدهم در رسیدگی به خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران است
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه شهرداری‌ها باید کوچه‌ها و خیابان‌ها را به نام شهدا نامگذاری کنند، گفت: در رسیدگی به خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت باید تلاش کرد که خوشبختانه در دولت سیزدهم این روحیه وجود دارد. در دولت جدید لازم نیست برای امری که به عنوان مصوبه ارائه می‌شود بحثی شود و با همراهی رئیس جمهور و معاون اول ایشان مصوبه‌های مربوط به حوزه ایثارگران تصویب می‌شود. ضمن اینکه در مجلس شورای اسلامی و استان‌ها به ویژه استان البرز با حضور دکتر مجتبی عبداللهی استاندار البرز مسائل مربوط به جامعه ایثارگران حل و فصل می‌شود.


احداث 3000 واحد مسکونی برای ایثارگران استان البرز محقق شود
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ۵ هزار و ۷۰۰ ایثارگر در استان البرز فاقد مسکن هستند، با توجه به مهاجرپذیر بودن این استان برخی از این ایثارگران در استان مبدأ خدمات مسکن را دریافت کردند ولی در استان البرز مستأجر هستند که باید برای حل مشکل این عزیزان در قالب طرح جهش مسکن مصوبه‌ای با همکاری شورای عالی مسکن تنظیم و پیگیری شود.


وی با اشاره به اینکه در استان البرز بیش از ۳ هزار ایثارگر تسهیلات مسکن و زمین دریافت نکرده‌اند، گفت: در گذشته تفاهمی میان بنیاد شهید و امور ایثارگران و استانداری البرز در راستای احداث ۳ هزار مسکن منعقد شده است که تاکنون باقی مانده است و پروژه سیاهکلاهان که یک هزار و ۱۵۶ واحد است اگر به نتیجه برسد بخشی از این تعهد اجرایی می‌شود.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در خصوص ساماندهی گلزارهای مطهر شهدای استان البرز، گفت: در این استان ۱۵۸ گلزار ساماندهی شده است و ساماندهی گلزارهای مطهر شهدا در امامزاده محمد (ع) و امام‌زاده عبدالله (ع) با اخذ تسهیلات ملی و استانی در دست اقدام است.



استفاده از ظرفیت بخش‌های اقتصادی موجب رفع مشکل اشتغال ایثارگران می‌شود
وی در خصوص اشتغال و کارآفرینی در استان البرز گفت: ۳۱۸۰ ایثارگر در استان البرز در سامانه بنیاد درخواست اشتغال ثبت کرده‌اند، با توجه به ظرفیت کم استخدام دولتی و صنعتی بودن استان البرز، این ایثارگران باید به صورت شهرستانی در ظرفیت‌های موجود در بخش‌های اقتصادی استان جذب شوند چراکه شرایط برای جذب دولتی وجود ندارد.


قاضی زاده هاشمی در خصوص قانون استخدام فرزندان شهدا و فرزندان جانبازان ۷۰ درصد، گفت: ۵۳۰ مجوز برای استان صادر شده است که از این تعداد ۳۴۰ ایثارگر واجد شرایط ثبت نام کرده‌اند که ۱۳۴ نفر از آنها در آزمون اول پذیرفته شده‌اند. در استان البرز ۲ هزار و ۸۰۰ ایثارگر تبدیل وضعیت شده‌اند که از این تعداد یک هزار و ۷۰۰ نفر جامعه هدف تحت پوشش بنیاد بوده‌اند و تعدادی فرزندان خانواده‌های رزمندگان نیز تبدیل وضعیت شده‌اند.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در خصوص موضوع درمان ایثارگران گفت: در بحث درمان سالانه با افزایش هزینه‌ها و پرداختی‌ها مواجه هستیم و با توجه به تأخیر در پرداخت‌ها در روزهای گذشته ۷۰۰ میلیارد برای پرداخت بدهی‌های حوزه درمان تخصیص یافته است.


وی در ادامه به توسعه مرکز جامع توانبخشی و جابه‌جایی خانه ایثار البرز اشاره کرد و گفت: بعید است با ۶۰ میلیارد تومان اعتبار تمام پروژه‌های حوزه البرز به نتیجه برسد و باید اعتبارات دیگری به خصوص در دوره دوم سفرهای استانی رئیس جمهوری در نظر گرفته شود.


خانواده‌های شهدا و ایثارگران به عنوان معتمدان مردم به دنبال حل مشکلات جامعه هستند
استاندار البرز در شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت گفت: خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران همواره مطالبات مردمی را دنبال می‌کنند و به عنوان امین و معتمد مردم، بدنبال حل مشکلات جامعه هستند.


مجتبی عبداللهی افزود: دوران دفاع مقدس مشعلی فروزان در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است که نقطه عطفی در تاریخ ایران اسلامی محسوب می‌شود. شکاف بین نسل‌ها باعث مشکلاتی در جامعه شده و موضوعی که می‌تواند این فاصله را جبران کند، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است که تا حدود زیادی مغفول مانده است.


وی با اشاره به ضرورت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه گفت: اکنون که این خلأ را حس می‌کنیم باید با اقداماتی ویژه و با بهره‌گیری از فرهنگ شهادت به‌عنوان نور الهی، آن را در دستور کار قرار دهیم. ما به‌عنوان خدمتگزاران مردم، مدیون شهدا و ایثارگران و خانواده‌های معزز آنها هستیم و در تلاش هستیم که نگاه قدردانی و تکریم را به این عزیزان معطوف کنیم.


وی افزود: استان البرز خاستگاه بیش از ۵ هزار شهید و ۱۳ هزار جانباز است و در کل ۲۰ هزار خانواده شهید و ایثارگر در این استان سکونت دارند. طی طرحی ویژه، علاوه بر دیدارهای مستمر، با تمامی مدیران استان به صورت جداگانه به دیدار و دلجویی از خانواده شهدا و ایثارگران رفتیم.


در این نشست با حضور معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران و مسئولان استانی از کتاب «حماسه البرز در شامات» مجموعه خاطرات شهدای مدافع حرم استان البرز رونمایی شد.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران همچنین از صدا و سیما و آموزش و پرورش استان البرز برای تلاش در جهت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تقدیر کرد و از ۱۳ دستگاه استان البرز برای اجرای تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران تشکر کرد.

منبع:ایثار