امروز :دوشنبه 17 مرداد 1401 ساعت: 15:43
Today : Monday, August 08,2022
دکتر سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی به منظور دیدار با مردم شهرستانهای «جرقویه»، «ورزنه» و «هرند»، بررسی و گزارش مشکلات منطقه، دیدار با خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران، دیدار چهره به چهره با مردم و شرکت در شورای اداری این شهرستانها به نمایندگی از هیئت دولت به استان اصفهان سفر کرده است.
معاون رئیس جمهور در دیدار با والدین شهید «ابراهیم عنایتی» در روستای قارنه در شهرستان جرقویه ضمن شنیدن مشکلات این خانواده، دستورات لازم جهت پیگیری این مشکلات را صادر کرد.
قاضیزاده هاشمی با ادای احترام به این خانواده شهید، تصریح کرد: آیتالله رئیسی رئیس جمهوری امروز به استان اصفهان سفر کردهاند و به نمایندگی از رئیس جمهور دیدار با خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران انجام شده است. شهدا ستون استوار نظام هستند و تکریم و سپاسگزاری از خانوادههای معظم شهدا کمترین کاری است که مقابل صبر و فداکاری آنها قابل انجام است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران همچنین با اهدای لوح تقدیر از صبر و ازخودگذشتگی این خانواده شهید تقدیر کرد.
شهید ابراهیم عنایتی در جریان عملیات خیبر در سال ۱۳۶۱ به شهادت رسید. این شهید بزرگوار دارای چهار خواهر و یک برادر است.
معاون رئیس جمهور همچنین با حضور در گلستان شهدای نیکآباد در شهرستان جرقویه با قرائت فاتحه و نثار شاخههای گل به مقام والای شهدا ادای احترام کرد.
ایشان پس از دیدار مردمی با نمایندگان مختلف اصناف و اقشار منطقه جرقویه، گفت: امروز در جمع مردم متدین، انقلابی و شهیدپرور جرقویه حاضر شدیم و سلام گرم رئیس جمهور را به عنوان نماینده دولت به آنها ابلاغ کردیم. شهرستان جرقویه در استان بزرگ اصفهان قرار گرفته است، اما با وجود داشتن ظرفیتها و استعدادهای فراوان دچار عقبماندگیها و کمبودهایی شده است.
معاون رئیس جمهور افزود: این شهرستان به تازگی شکل گرفته است و بسیاری از زیرساختهای اولیه را به طور کامل ندارد. بسیاری از ادارات دولتی در این شهرستان هنوز مستقر نشده است و دسترسی مردم به خدمات کامل نیست.
وی اضافه کرد: امروزه کل فلات مرکزی ایران درگیر مسئله بزرگ و مهم آب است، که این موضوع در این منطقه بحرانیتر و جدیتر است. از آن جایی که کمآبی بر معیشت مردم منطقه که شغل اصلی آنها کشاورزی است، تأثیر زیادی گذاشته، مشکلات بسیاری را به وجود آورده است از اینرو مسئله اشتغال نیز موضوع جدی این منطقه است.
قاضیزاده هاشمی با اشاره به مشکلات بیان شده از زبان نمایندگان صنوف و اقشار مختلف شهرستان مانند دامداران، مرغداریها، کشاورزان، عشایر، فرهنگیان، بانوان، صنعتگران و تولیدکنندگان گفت: هر صنفی متناسب با دغدغههای خود درخواستها و مطالباتی داشت که ثبت شد و در اسرع وقت به سمع و نظر مسئولان مربوطه و رئیسجمهور خواهیم رساند.
گفتنی است، شهرستان جرقویه که در جنوب شرق اصفهان واقع است، تیر ۱۴۰۰ با تصویب وزارت کشور از مرکز استان جدا و مستقل شد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه سفر به استان اصفهان در گلستان شهرستان ورزنه حضور یافت و با قرائت فاتحه به مقام شهدا ادای احترام کرد.
در ادامه این سفر دکتر سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی پس از شورای اداری شهرستان ورزنه در جمع مردم این شهرستان، گفت: امروز دولت مردمی این توفیق را یافته است در بیست و پنجمین ایستگاه سفر خود به اصفهان بیاید و این افتخار برای من حاصل شد تا در شهرستانهای شرق اصفهان حاضر شوم.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه عمده این شهرستانها، تازه تأسیس بوده و نیازمند تقویت زیرساختها هستند، گفت: اغلب شهرستانها از معضل نبود آب و بیکاری ناشی از آن رنج میبرند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران تصریح کرد: اگر ما با طبیعت درست برخورد کرده بودیم و در آن دستکاری نمیکردیم، امروز شاهد از بین رفتن تالاب گاوخونی، دغدغههای بزرگ محیط زیستی، گسترش پساب صنعتی، شیوع بیماریهای واگیرداری چون سالک، پیشرفت بیابان و وجود ریزگردها نبودیم.
وی با بیان اینکه در بروز همه این مشکلات دست انسان در کار است و متأسفانه در اغلب تصمیمات چون استقرار فولاد در منطقه کویری به عاقبت کار اندیشیده نشده، افزود: برنامهریزیهای ما باید درازمدت باشد، برخی از این زیرساختها برای یک استان و شهر لازم بوده است، اما در هنگام اجرای هر برنامه باید به پیامدهای درازمدت آن فکر کنیم.
قاضیزاده هاشمی تصریح کرد: در دیدار چهره به چهره با مردم ورزنه، کمبود آب و بیکاری فصل مشترک تمام مردم است و قطعاً در این رابطه هیئت دولت و شخص رئیس جمهور جلسات متعددی داشته و خواهد داشت تا یک تصمیم جدی، اساسی، درازمدت و بنیادی گرفته شود.
وی با بیان اینکه در هیئت دولت باید پیرامون حل مسئله آب در استانهای چهارمحال و بختیاری، اصفهان، خوزستان و یزد به صورت مشترک نگاه شود، گفت: البته توجه به موارد قانونی و حتی موارد حقوقی که چند صدسال قدمت دارد، در این زمینه مهم است و باید در مورد آن تدبیر و حق و حقوق قانونی استخراج شود.
معاون رئیس جمهور افزود: بخشی از مشکلات شهرستانها با تقویت زیرساختها به مرور حل خواهد شد و امیدوارم که این سفر مؤثر بوده و آثارش در زندگی مردم مشهود شود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران همچنین در گفتوگو با خبرنگاران درباره مشکلات شهرستان ورزنه گفت: مشکل اصلی شهرستانهای شرق اصفهان کمآبی است و چون این منطقه در انتهای مسیر زایندهرود است در بیشتر فصول سال آبی به این منطقه نمیرسد و با توجه به خشک شدن آب تالاب گاوخونی مشکلات زیاد در حوزه کشاورزی، زیستمحیطی، بهداشت و درمان و معیشت مردم بروز کرده و ریشه این مشکلات مسئله آب است که رفع آن نیاز به اقدامات جدی، مؤثر و درازمدت دارد.
وی با بیان اینکه به دلیل تازه تأسیس بودن این شهرستانها مشکلات زیرساختی هم در آنها وجود دارد، افزود: لازم است در مورد ادارات و زیرساختها هم به این منطقه توجه شود ضمن اینکه مسائلی مانند تأمین مسکن نیز وجود دارد که امیدواریم با مصوبات این سفر بخشی از این مشکلات کاهش یابد.
همچنین دکتر سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی ضمن تقدیر از خانواده معظم شهدا و ایثارگران شهرستان هرند در این نشست گفت: استان اصفهان دارای بیشترین میزان جمعیت خانواده شهدا و ایثارگران به نسبت دیگر استانها و شهرهای کشور است و این در حالی است که اصفهان یک شهر مرزی در دوران جنگ تحمیلی نبوده است.
معاون رئیس جمهور افزود: دارا بودن بیشترین تعداد ایثارگر و رزمنده حاکی از آن است که مردم این سرزمین دارای نگاه و توجه خاص به حفظ اسلام، انقلاب و پیروی از امام راحل (ره) بودند که داوطلبانه در جبهههای جنگ حاضر شدند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه منطقه شرق اصفهان به نسبت جمعیت خود از مناطقی است که تعداد شهید و جانباز آن قابل توجه است که این موضوع نیز حاکی از عمق تدین مردمان این دیار است، گفت: مردم شرق اصفهان در این سالها بابت موضوعات متعدد به خصوص معضل کمبود آب و خشکسالی بسیار اذیت شدند که بخشی از آن ناشی از بیتدبیری، قهر طبیعت و نبود آیندهنگری و توزیع عادلانه منابع است.
قاضیزاده هاشمی افزود: چه بسا زمانی که عدهای دست به اقداماتی چون ایجاد صنعتهای آببر در منطقه کویری زدهاند، بعضی خوشحال شدند اما از آنجایی که این اقدام به دور از آیندهنگری بود، مشکلات متعددی را امروز ایجاد کرده است. ما باید از این مشکلات درس بزرگی بگیریم، اینکه برنامهریزیهای ما باید درازمدت باشد و پیامدهای آن را در ابعاد سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و حتی زیست محیطی بسنجیم.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه کمبود آب، یک مشکل جدی در دنیا بوده و کشور ما نیز درگیر این موضوع است، گفت: امروز باید بر اساس دانش و برنامهریزی صحیح اقداماتی صورت بگیرد که این خواسته دولت هم هست.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه ما باید یک بستهای متشکل از نظام نوع کشت، نظام توزیع آب، صنایع فرآوری، روشهای جایگزین در اشتغال و صنعت را برای مردم در نظر بگیریم، گفت: شهرستان هرند منطقه رشدیافته و مؤثر در عرصههای علمی است و افراد تحصیل کردهای در این شهر رشد یافتهاند که برای حل مشکلات این منطقه باید به کمک دولت بیایند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: من به دنبال مقصر جلوه دادن گذشتگان و دولتهای قبل نیستم، چرا که مردم هر کار خوب و بدی که انجام بدهیم، امروز یا فردا متوجه خواهند شد.
وی با بیان اینکه حفاظت از مردم خواسته جدی رئیسجمهور است، گفت: در هر موضوعی که در هیئت دولت مورد بحث قرار میگیرد، رئیسجمهور در پی صیانت از مردم است. برای حل مشکلات مربوط به معیشت و گرانی نیز همه اعضای دولت از جمله همکاران ما در جهاد کشاورزی، وزارت صمت و سازمان بازرسی با تمام وجود تلاش میکنند که کمترین فشار به مردم وارد شود.
وی گفت: امروز با بحران غذا در جهان روبهرو هستیم که این مسئله مشکلاتی را پیش آورده است، اما با این وجود رئیسجمهور و اعضای کابینه، خود را موظف به حل مشکلات معیشتی مردم میدانند و امیدواریم با تزریق بهموقع منابع به وظایف و تعهدات خود عمل کنیم.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پایان این نشست با اهدای لوح تقدیر از جانباز «مرتضی کلانتر قریشی هرندی» و «عباس علی شمسی اژیه» پدر شهید تجلیل کرد.
قاضیزاده هاشمی در این سفر با نمایندگان مختلف اصناف و اقشار مختلف مردم شهرستان هرند دیدار و گفتوگو کرد.
معاون رئیس جمهور همچنین با حضور در گلزار شهدای اژیه در شهرستان هرند با قرائت فاتحه و نثار شاخههای گل به مقام والای شهدا ادای احترام کرد.
منبع:ایثار