امروز :شنبه 12 فروردین 1402 ساعت: 17:37
Today : Saturday, April 01,2023
معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران روز پنجشنبه 10 آذر ماه در سفر استانی به سیستان و بلوچستان در دیدار با نخبگان، سرآمدان و کارآفرینان این استان، گفت: جامعه ایثارگری باید به توانمندیهایی که دارد شناخته شود و مردم بدانند که همانگونه که این جامعه در جنگ تحمیلی و دیگر توطئهها، امنیت را برای آنها به ارمغان آورد امروز هم میتواند کارگشایی کند تا شرایط متحول شود.
دکتر سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی با اشاره به هدف برگزاری این نشست، گفت: نخبگان شاهد و ایثارگر دو صبغه دارند که اولین صبغه آنها تعلق به آرمانهای انقلاب و باوری است که به خاطر آن هزینه پرداخت کردند و صبغه دوم توانمند بودن آنهاست و هر کدام از نخبگان شاهد و ایثارگر در یکی از عرصههای علمی، فرهنگی، تحصیلی و دانشگاهی رشد پیدا کرده و موفق بودهاند.
وی با تأکید بر اینکه اداره جامعه با مشارکت همه نهادها و مردم صورت میگیرد و تنها وظیفه دولت نیست، افزود: خداوند رحمان به عدهای استعداد، ظرفیت و قابلیتی عطا میکند و جامعه برای پرورش آن استعدادها هزینه میکند و اگر رشدی صورت میگیرد جامعه برای آن هزینه کرده است.
دکتر قاضیزاده هاشمی با بیان این مطلب که استان سیستان و بلوچستان استان دانشگاهی است، تأکید کرد: این دانشگاهها با هزینه جامعه به وجود آمده تا ما در آن تحصیل کنیم و نتیجه بگیریم و یا جامعه با هزینهای که کرده فرصت کارآفرینی فراهم کرده و فرد توانسته به جایی برسد و مسئولیت خواص و دولتها در این موضوعات مشترک است.
معاون رئیس جمهور افزود: مسئولیت بنیاد شهید و امور ایثارگران در دفاع از آرمانها و منزلت و جایگاه شهید و شهادت با مسئولیت خواصی مانند جانباز، آزاده و ایثارگر مشترک است، ما انتظار داریم این خانواده بزرگ با توجه به نگاه امامین انقلاب، صاحب منزلت باشند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه در استان سیستان و بلوچستان طوایف زیادی وجود دارند، افزود: باید دید هر قشر را با چه خصوصیاتی میشناسند، به عنوان مثال جامعه ایثارگری را با چه خصوصیاتی میشناسند، اگر خوب شناخته شدند به خاطر کارکرد بسیار خوب قلههای جامعه ما از شهدا و افراد تأثیرگذار است.
معاون رئیسجمهور هدف از برگزاری جلسه با نخبگان را یادآوری نکات مشترک و تواناییهای خانوادههای ایثار و شهادت اعلام کرد و افزود: استان سیستان و بلوچستان ظرفیت نیروی انسانی بالایی دارد و استانی پیشروست و عزیزان این استان در هرجا و کشوری که هستند، انسانهای موفق و لایقی هستند و اگر این ظرفیت بسیج شده و به خدمت این استان در بیاید و همچنین ظرفیت مادی و معنوی مجموعه دولت و بنیاد شهید و امور ایثارگران از این ظرفیت پشتیبانی کند، اتفاقات بزرگی رخ میدهد.
دکتر قاضیزاده هاشمی افزود: رشد سریع استان سیستان و بلوچستان الزاماتی همچون امنیت را میطلبد اما در حوزههای دیگر باید درونزا باشد و هرچقدر هم سرمایه و پول باشد اما رشد درونزا رخ ندهد کارگشا نخواهد بود. رشد درونزا وقتی رخ میدهد که عامل انسانی درونی که بومی آن منطقه است در آن رشد کند، دولت سیزدهم در این رابطه به میدان آمده و تکیه مقام معظم رهبری هم رشد و پیشرفت از مسیر دانش، تولید علم و فناوری و توسعه شرکتهای دانشبنیان و تبدیل دانش به فناوری و فرهنگ است و البته الزامات محیطی، جغرافیایی، زیستمحیطی و فرهنگی هر منطقه با دیگر مناطق متفاوت است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان این مطلب که شمال استان سیستان و بلوچستان با جنوب آن متفاوت است، تشریح کرد: حتی در یک استان و محیط جغرافیایی هم تفاوتهایی وجود دارد و شما باید هدایتگر این مسیر باشید. ظرفیتهای قانونی برای تسهیل گری وجود دارد و ما هم وظایفی داریم که انجام میدهیم، مدیران استانی هم به میدان خواهند آمد، اما اگر واقعاً به دنبال حل موضوع اشتغال هستید باید بدانید که این مشکل به دست خود شما به عنوان نخبگان شاهد و ایثارگر حل میشود زیرا استخدام دولتی محدود است و شامل تعداد زیادی از جامعه ایثارگری نمیشود.
وی افزود: در حال حاضر در خانواده ایثارگران حدود ۳۰۰ هزار نفر جویای کار داریم و ۳۳ هزار فرزند شهید و جانباز ۷۰ درصد هم جویای کار هستند، باید فکر استخدام دولتی را از ذهنها بیرون کرد و هر اتفاقی قرار است روی دهد در بازار کسب و کار است، اگر میخواهیم شغل با منزلت داشته باشیم هم باید فرزندانمان فناور و توانمند شوند و هم در حوزه شرکتهای دانشبنیان سرمایهگذاری کنیم تا فرزندان فناور ما مشاغل سطح بالا داشته باشند. درآمد بخش خصوصی از بخش دولتی بیشتر است و این مسائل فقط در خصوص موضوعات اقتصادی نیست و در دیگر حوزهها هم باید اعمال شود.
دکتر قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه در دورهای فضایی ایجاد شد تا نسل مدیران تغییر یابد، ادامه داد: در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری هم در حوزه ایثارگران میفرمایند: «دو نفری که در صلاحیت برابرند، ایثارگر مرجح است». این موضوع نیاز به تربیت و کادرسازی دارد که از سطوح دانشگاه و بازار کسب و کار شروع میشود و کسی مدیر به دنیا نمیآید بلکه نیاز به تربیت دارد، این دولت موفق شده تعداد زیادی فرزند شهید را بر سرکار بیاورد که در بسیاری از استانهایی که ما سفر میکنیم کاملاً مشهود است و در اصل لیاقت و صلاحیتهای مدیریتی شخص دلیل اصلی آن است، لذا جامعه ایثارگری باید به توانمندیهایی که دارد شناخته شود و مردم بدانند که همانگونه که این جامعه در جنگ تحمیلی و دیگر توطئهها، امنیت را برای آنها آورده، امروز هم میتواند نیازهای مردم در حوزههای مختلف را تأمین کند و میتواند کارگشایی کند تا شرایط متحول شود.
در این نشست نخبگان، نماینده تشکلها و کارآفرینان برتر شاهد و ایثارگر استان سیستان و بلوچستان، مشکلات و دغدغههای خودشان را در حوزههای مختلف مطرح کردند.
در ادامه، تفاهمنامه همکاری فی مابین مرکز دانشپژوهان و تشکلهای شاهد و ایثارگر، پارک علم و فناوری سیستان و بلوچستان و مرکز کشاورزی و منابع طبیعی شهید خیابانیان زاهدان منعقد شد.
گفتنی است در حاشیه این نشست نمايشگاه دستاوردهای نخبگان ایثارگر دایر شده بود که معاون رئیسجمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران از آن بازدید کرد.
معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران روز پنجشنبه 10 آذر در ادامه سفر استانی به سیستان و بلوچستان با نماینده ولیفقیه در استان و امامجمعه زاهدان دیدار و گفتوگو کرد.
دکتر سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی در این دیدار ضمن ارائه گزارشی از فعالیتها و اقدامات بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در استان سیستان و بلوچستان وحدت و همدلی بین مسئولان وجود دارد و مسئولان استان و نماینده محترم ولی فقیه در استان با هم هماهنگ هستند. این سفر در قالب سفرهای استانی انجام میشود و به مشکلات خانوادههای تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران رسیدگی میشود، در حال حاضر حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از جامعه ایثارگری در قید حیات هستند که پیشبینی میکنیم این تعداد با توجه به مقررات موجود در کشور و پیگیریهایی که انجام شده به بیش از ۴ میلیون نفر افزایش یابد.
وی افزود: نمایندگان مجلس در قالب بند ششم در رابطه با کسانی که فاقد مستندات بالینی در حین جنگ هستند مواردی را مصوب کردهاند به این معنی که با یک سازوکاری مستندات آنها پذیرفته شود و با ۵ درصد جانباز محسوب شوند، در زمان اتمام جنگ حدود ۱۲۰ هزار نفر جانباز ثبت شده داشتیم که در حال حاضر حدود ۶۰۰ هزار نفر جانباز داریم.
دکتر قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه در خصوص جامعه ایثارگری تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران گاهی اشتباهاتی پیش میآید، تصریح کرد: افراد تحت پوشش بنیاد شهدا و والدین و همسر و فرزندان این عزیزان هستند و خواهر و برادر شهید را مگر در برخی تسهیلات مانند ثبتنام مدارس شاهد شامل نمیشود. در خصوص جانبازان هم همسر و فرزندان این عزیزان تحت پوشش هستند و البته خدمات بیمه تکمیلی والدینی که تحت تکفل جانباز باشند نیز ارائه میشود.
معاون رئیس جمهور افزود: مطابق قانون رزمندگان تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران نیستند بلکه سازمان رزمندگان و امور ایثارگران ستاد کل نیروهای مسلح متولی امور این عزیزان هستند و کارت ایثار رزمندگان را صادر میکنند.
دکتر قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه در این سفرهای استانی چند موضوع دنبال میشود، ادامه داد: همزمان با سفر استانی میز خدمت با حضور معاونان و مدیران کل ستادی بنیاد هم برگزار میشود و هم اکنون نیز معاون تعاون و امور اجتماعی و بهداشت و درمان و مدیران کل بنیاد شهید و امور ایثارگران مستقر هستند. برخی از ایثارگران تصور میکنند که برای پیگیری مسائل خود باید به تهران مراجعه کنند در حالی که تمام اختیارات به بنیاد استانها تفویض شده و طبق برنامه عملیاتی باید اقدامات لازم انجام شود. مدیران عالی و ستادی بنیاد نیز سالی یکبار در هر استان مستقر شده و پاسخگوی سؤالات و نیاز جامعه ایثارگری هستند و این طرح به نوعی نظارت بر عملکرد مدیران بنیاد در استانها نیز هست.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه دو مفهوم در خصوص کارآمدی وجود دارد، تأکید کرد: اولین مورد رضایت و سپس اجرای قانون است، موضعی که در برداشت ذهنی همه وجود دارد رضایتمندی است ولی به دلیل اینکه بین نیازها و قوانین و اعتبارات تطابق وجود ندارد، به طور طبیعی بسیاری از درخواستها را نمیتوانیم پاسخ دهیم، از این منظر مأموریتی به مدیران کل دادیم که به دلیل اینکه چارچوب قانونی و منابع به ما اجازه نمیدهد بسیاری از نیازها را مرتفع کنیم، لذا در این رابطه باید مدیران محلی و معتمدین به کمک ما بیایند تا شرمنده ایثارگران نشویم. ما تلاش میکنیم که نیازها را برطرف کنیم اما گاهی امکانپذیر نیست و رسیدگی به ایثارگران یک امر عمومی و وظیفه همگانی است و در قوانین هم همه دستگاهها نسبت به ایثارگران وظایفی دارند.
وی گفت: موضوعات و مسائل ایثارگران با توجه به وسعت استان سیستان و بلوچستان باید در همان محل و شهرستان حل شود و پشتیبانیهای لازم برای این هدف صورت میگیرد. اعتبارات بنیاد با حمایت دولت و مجلس در سال جاری دو برابر شده است به این معنی که بودجه بنیاد در سال گذشته حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان بوده که در حال حاضر با برخی تخصیصهای جدید به بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان میرسد که نشاندهنده توجه دولت و مجلس به ایثارگران است اما نیاز بنیاد بیش از ۱۵۰ هزار میلیارد تومان برای خدماترسانی بهتر است و با توجه به منابع و اعتبارات کشور بودجه کنونی کافی نیست.
معاون رئیس جمهور با اشاره به دیدارهای استانی خود با نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر در استانها گفت: این نشستها با هدف یاری طلبیدن از این عزیزان است. این نخبگان افراد مؤثر و توانمندی هستند که باید به جامعه معرفی شوند. برای حمایت از نخبگان شاهد و ایثارگر خانههای خلاق راهاندازی شده و حدود هزار استارتاپ شناسایی شده و تفاهمنامههایی با پارکهای علم و فناوری در استانها منعقد شده و بنیاد شهید و امور ایثارگران در خصوص تأکیدات مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد دانشبنیان اقدامات مناسبی انجام داده است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: در سفرهای استانی گفتوگوی تلویزیونی با مردم هر استان انجام میشود که در آن گزارشی از اقدامات دولت در خصوص ایثارگران ارائه میشود ضمن اینکه حضور در یک نشست دانشجویی با توجه به شرایطی که اخیراً در کشور پیش آمده برگزار میشود.
نماینده ولیفقیه در استان سیستان و بلوچستان در این دیدار گفت: به شما و همکارانتان تبریک عرض میکنم که توفیق پیدا کردید در مجموعهای خدمت کنید که عنوان آن خدمت به خانواده شهدا، جانبازان و ایثارگران عزیز است، توفیق بسیار بزرگی است که باید خدا را شاکر باشیم.
آیتالله مصطفی محامی ادامه داد: در رابطه با خانواده شهدا، کشور و نظام ما مدیون شهدا و امام شهداست، ما استقلال، عزت و شرف و پیشرفتمان را مدیون این عزیزان هستیم که از جان خودشان مایه گذاشتند تا علیرغم اینکه دشمنان ما میخواستند نباشیم، اما امروز هستیم و در عرصههای مختلف هم پیشرفت داشتیم. برای ادای دین به این عزیزان هر کاری کنیم کم است و قابل قیاس با آنانی که جانشان را عرضه کردهاند نیست.
نماینده ولیفقیه با بیان اینکه در خدمترسانی ابعاد مختلفی وجود دارد، بیان کرد: طبق گفتههای شما محدودیتهای قانونی وجود دارد که سبب میشود آنگونه که باید خدمات ارائه نشود، اما شما به عنوان مدعیالعموم خانواده شهدا باید برای افزایش امکانات و خدمات به قدری پیگیر باشید تا بتوانید خدمات بیشتری ارائه دهید. به غیر از بحث بودجه اگر خلأ قانونی وجود دارد، باید به دنبال راهکار بود.
وی با بیان اینکه در دیدار با خانواده شهدای استان یکی از نکاتی که مطرح میشود بحث درمان است، تأکید کرد: باید از تمام امکانات برای حل مشکلات درمانی ایثارگران عزیز بهرهبرداری کرد و نباید کوتاهی در این زمینه صورت گیرد.
وی گفت: در استان سیستان و بلوچستان بحث اشتغال فرزندان شهدا مورد تأکید است و در چابهار با آن همه پروژه باید تعدادی از خانواده شهدا به کارگیری شوند. نکته بعدی این است که ما علاوه بر جنبه مادی خدمات، باید از لحاظ جنبه فکری و فرهنگی هم خدمات ارائه دهیم و باید در جنبههای محتوایی کار فرهنگی سرمایهگذاری بیشتری صورت گیرد.
معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران عصر روز پنجشنبه 10 آذرماه در نشست «کرسی آزاد اندیشی» که در دانشگاه فرهنگیان سیستان و بلوچستان با موضوع تحلیل سیاسی وقایع اخیر برگزار شد، گفت: هر اعتراضکنندهای تجزیهطلب نیست، اما زمانی که کسی خودش شعار تجزیهطلبانه سر میدهد چه چیزی میتوان به او نسبت داد؟
دکتر سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی در این نشست که به صورت گفتوگوی آزاد برگزار شد، گفت: انقلاب اسلامی ایران وقتی شکل گرفت یک پدیده نوظهور در جهان بود. انقلاب ما فرهنگی بود و پایه ایدئولوژیک داشت و شعارهای آن مقابله با استکبار جهانی بود اما ابعاد آن برای آمریکا مشخص نبود و برای همین تلاش کردند از گسلهای داخلی سوءاستفاده کنند و بعد وارد جنگ سخت شدند.
معاون رئیس جمهور افزود: در دهه 60 فوکویاما در مورد جریان انقلاب ایران این تئوری را داد که برای شکاف بین مردم ایران ما باید آنها را به کارکردهای انقلاب که مبتنی بر ولایت فقیه است بدبین کنیم و این عملیات را «جنگ شناختی» مینامند. اتفاقی که در شاهچراغ توسط تیم تروریستی خارج کشور و به صورت عملیات مسلحانه انجام شد جنگ شناختی است که دو برادر از یک خانواده هستند اما روایتهای متفاوتی برای آنها از یک اتفاق گفته میشود و در نهایت این موضوع به یک باور تبدیل میشود.
قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه وقتی کسانی روایتهای رسمی را بیاعتبار جلوه دهند مخاطبان قانع نمیشوند، افزود: در این فضا بستری توسط فضای رسانهای شکل میگیرد که مرزی برای گفتوگو ندارند. برای همین برخی افراد در بازی جام جهانی از برد تیم انگلیس خوشحال شدند در حالی که اگر در دوره طاغوت هم بودیم این افراد نباید از تیم ملی حمایت میکردند؟ در مورد هواپیمایی اوکراینی نیز این اتفاق افتاد و اولین خبر قبل از بررسی ابعاد این حادثه توسط دشمن مخابره شد. ما باید شفاف عمل کنیم و جایی که اشتباه کردیم با صدای بلند بگوییم که معذرت میخواهیم و مسئولیت آن را میپذیریم و سعی کنیم عاملان آن مجازات شوند مانند همین موضوع که فرمانده هوافضای سپاه آمد و اعلام کرد که اشتباه کردیم.
معاون رئیسجمهور در پاسخ به این سؤال که چرا در رابطه با فوت مهسا امینی همان ابتدا موضعگیری نشد، افزود: طبق گزارش نهادهای اطلاعاتی، از کنار تخت بیمارستان اولین خبر مخابره میشود، در حالی که هنوز ابعاد ماجرا مشخص نبود، بر این اساس، امکانپذیر نبود که همان اول این مسئله اطلاعرسانی شود که البته بعد از مشخص شدن ماجرا این مسئله اطلاعرسانی شد.
وی یادآور شد: یک دختر عزیزی در مرکز ارشاد یک دفعه به زمین میافتد و اورژانس خبر میکنند و سپس به بیمارستان منتقل میشود که کلاً ۲ ساعت هم طول نکشیده در همین مدت یک خبرنگار وابسته به جریان رسانهای خارجی خودش را به بیمارستان میرساند و این نشان میدهد که برخی دنبال سوءاستفاده هستند.
قاضیزاده هاشمی ادامه داد: یک مستند توسط بی بی سی ساخته شد اینکه فساد سوریه زمان بشار اسد را با عربستان مقایسه کنند. بر اساس این مستند در عربستان رانت وجود دارد و 20 درصد فروش نفت به جیب برخی شاهزادهها میرود و در این مستند مشخص شد که وضعیت فساد و رانت در عربستان بیشتر است حالا اینکه چرا مردم پشت نظام سوریه را خالی کردند این نقش رسانههای عربی مثل الجزیره و العربیه بود که این باور را در مردم سوریه ایجاد کردند. این نمونه جنگ شناختی است و مدل براندازی این است که اول انقطاع اتفاق بیافتد.
معاون رئیس جمهور در پاسخ به سؤال دانشجویی در مورد باور اینکه هدف اعتراضات و اغتشاشات برای تجزیهطلبی است؟ گفت: هر اعتراضکنندهای تجزیهطلب نیست، اما زمانی که کسی خودش شعار تجزیهطلبانه سر میدهد چه چیزی میتوان به او نسبت داد؟ مثل اقدامی که در برلین اتفاق افتاد و نمایندگان 21 پرچم تجزیهطلبی و 7 پرچم تجزیهطلبی جدید حضور پیدا کردند، این افراد دنبال تجزیهطلبی هستند.
وی افزود: در مورد اینکه مردم بدون لکنت حرفشان را بیان کنند این حرف درستی است و امام خمینی (ره) به ما این جریان را یاد داد اما امام (ره) در جریان اعتراضات با از بین بردن اموال عمومی و جان مردم مخالف بودند. شما به عنوان شهروند یک کشور از حاکمیت انتظار دارید که به عنوان شهروندی که مالیات میدهم باید جان و مال شما حفظ شود. حق اعتراض در قانون ما به رسمیت شناخته شده و هر کسی آزاد است سخن بگوید اما دو جا ممنوعیت وجود دارد یکی اینکه به کسی بهتان بزنند و دوم به اموال عمومی آسیب زده شود لذا صف اعتراض از اغتشاش جدا است.
دکتر قاضیزاده هاشمی در پاسخ به سؤال دانشجویی در مورد اینکه آیا کسانی در داخل نظام برنامهریزی میکنند اعتراض مردم را تبدیل به اغتشاش کنند تا مردم را سرکوب کنند؟ گفت: یکی از رئیسجمهورهای سابق این ادعا را کرده است در حالی که باید گفت که چرا این حرف را 10 سال قبل نزدید، مثل اینکه من رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران هستم و 10 سال بعد حرف دیگری بزنم به من نمیگویند چرا همان زمان این حرف را نزدید؟ مسئله دوم اینکه باید سند باشد و دلیل و روایت روشن باشد.
وی در مورد اینکه چرا اقدامی برای برطرف کردن اعتراضات مردم انجام نمیشود، گفت: معیشت مسئله همه افراد است. اشکالاتی را که وجود دارد قبول داریم و بحث جدی مسئله تورم و اشتغال در کشور است اما همان کسانی که کارشکنی میکنند میخواهند این بستر نارضایتی در بین مردم باقی بماند تا از آن سوءاستفاده کنند. ما چهل سال است قدرت جهانی را به چالش کشاندهایم. کشور هند 150 سال مستعمره انگلستان بود و بعدها انگلستان به ثروتمندترین کشور جهان تبدیل شد و با تسلط بر هند و غارت داراییهای هند این کار را انجام داد. اگر انگلستان هند را به بردگی نمیکشید الان تبدیل به امپراتوری نمیشد اگر آمریکا نمیتوانست کشورهای دیگر را غارت کند نمیتوانست تبدیل به امپراطوری شود. دعوای کشورهای غربی و آمریکا با روسها سر قدرت است که جهان را چپاول کنند.
معاون رئیس جمهور در پاسخ به سؤال دانشجویی دیگر در مورد موضوع امنیت استان سیستان و بلوچستان، گفت: شما معلمان عزیز باید 30 سال خدمت کنید و ذهن و دل دانشآموزان دست شما است. به شما پیشنهاد میدهم تاریخ بخوانید و بدانید استان سیستان و بلوچستان تمدنساز است. ایران قبل از تمدن آریایی توسط پیشدادیان ایجاد شد و این مرزهایی که آمد مرز ایران نیست و انگلیسیها ایجاد کردند و ما در آن نقشی نداشتیم. همه مرزها را قدرتهای جهانخوار ایجاد کردند و استان شما وسط ایران بود. تمدن ایران بیش از هزار ساله است و تمدن یعنی داشتن ریشههای مشترک در داشتن فرهنگ و زبان است این حوزه تمدنی را قدرتهای جهان تکهتکه کردند آنها میگویند این مرزها بعد از جنگ جهانی اول کفایت نمیکند و باید آن را تغییر دهند تا هیچ کشوری قدرتمندتر از اسرائیل در منطقه نباشد این موضع رسمی آمریکا است و کنگره آمریکا برای آن مصوبه گذاشته است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پاسخ به سؤال دانشجویی در رابطه با دستاوردهای فرهنگی ایران بعد از انقلاب خاطرنشان کرد: اینکه هیچ انقلاب فرهنگی در ایران بعد از انقلاب صورت نگرفته است بیانصافی است اگر شرایط معلمان الان و قبل از انقلاب و سپاهیان دانش را مقایسه کنیم الان وضعیت بهتر شده است. در حوزه سینما ما قبل از انقلاب به اصطلاح فیلم فارسی داشتیم اما در حال حاضر سینمای کشور ما حرفهایی برای گفتن دارد. در حوزه قدرت جنگ نرم در جهان دشمنان از ما میترسند نه از قدرت اقتصادی بلکه از قدرت نرم و فرهنگی ما میترسند. شما داشتههایتان را دستکم نگیرید ما باید منتقد و مطالبهگر باشیم اما منصفانه عمل کنیم و نباید دستاوردهای 40 سال گذشته را زیر سؤال برد. مستندات دستاوردهای 40 ساله انقلاب توسط گزارشات جهانی و دشمنان تهیه شده است که پیشنهاد میکنم آن را مطالعه کنید.
دکتر قاضیزاده هاشمی در پاسخ به دانشجویی در خصوص اقدامات به موقع در حوادث اخیر استان سیستان و بلوچستان، گفت: تنها استانی را که عالیترین مقام کشور نماینده ویژه برای آن فرستاد این استان بود و ایشان تأکید فرمودند که اتفاقات این استان نیاز به بررسی دقیقتر دارد و نماینده مقام معظم رهبری به این استان آمدند. به بنیاد شهید و امور ایثارگران ابلاغ شده است که افرادی که در درگیریها بیگناه کشته شدند اگر دستگاههای امنیتی تأیید کنند شهید اعلام شوند. این موضع نظام است که نمیخواهد خون به ناحق ریختهای پایمال شود. باید ابعاد این حادثه روشن شود اما برخی با فتنه به دنبال این هستند که دروغ و راست را با هم ادغام و احساسات شما را جریحهدار کنند.
معاون رئیس جمهور در پاسخ به دانشجویی در مورد تکریم خانواده شهدا و تفاوت بین درجه نظامی شهدا، گفت: آزادگان، جانبازان و همسران و فرزندان و والدین تحت تکفل و همسران و فرزندان شهدا افرادی هستند که تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران هستند و هزینه درمان این افراد 100 درصد رایگان است. در مورد مستمری والدین شهدا از 3 میلیون و 500 هزار تومان به 5 میلیون 600 هزار تومان افزایش یافته است که رشد 70 درصدی را داشته است. بین شهدای شاخص و دیگر شهدا تفاوتی نیست همانطور که بین شهیدی که تازه تشییع شده با شهید 40 سال گذشته تفاوتی وجود ندارد. بین جانباز 70 درصد و 50 درصد تفاوتی هست اما بین سردار جانباز 70 درصد و سرباز جانباز 70 درصد تفاوتی وجود ندارد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پاسخ به سؤال دانشجویی در مورد آمار شهدای سیستان و بلوچستان گفت: من به عنوان رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران هنوز آماری از شهدای این حوادث ندارم و احراز شهادت نیاز به روند حقوقی و قانونی دارد. در مورد شهدای شاهچراغ با توجه به شفافیت این موضوع و اینکه یک فرد داعشی این افراد را به شهادت رساند پرونده به طور کامل مشخص است و آمار اعلام شده است. در مورد اعلام عزای عمومی در این استان همانند عزای عمومی در استان فارس باید این موضوع توسط استاندار انجام شود هرچند که شاهد تلاشهای استاندار و نماینده ولیفقیه در استان در این مدت بودهام.
دکتر قاضیزاده هاشمی در پایان خطاب به دانشجو معلمان گفت: استان سیستان و بلوچستان استان وحدت و دروازه ورودی ایران است. شما باید دل دانشآموزان را با محبت پُر کنید، همه ما مشکلات و اعتراضاتی داریم اما باید با امانتهایی که به ما داده میشوند درست رفتار کنیم. مردم ما هزاران سال کنار هم زندگی کردند و شهدا از آبرو و جان و ناموس ما حفاظت کردند و امیدوار هستم که استان سیستان و بلوچستان استان وحدت باقی بماند و خون پاک شهدایی که در آن ریخته شده است از آن حفاظت و حراست خواهد کرد.
معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران شامگاه پنجشنبه 10 آذرماه در سفر استانی به استان سیستان و بلوچستان در گفتوگو با برنامه زنده «فصل دانش» شبکه استانی هامون، فعالیتها و اقدامات بنیاد در خدماترسانی به خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در این استان را تشریح کرد.
دکتر سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی در این برنامه تلویزیونی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و امام (ره) گفت: استان سیستان و بلوچستان استان تمدنساز و اساطیری و پایتخت وحدت اسلامی است که امیدوار هستم که ما از پیروان صدیق امام (ره) و پاسدار خون شهدا و حافظان حرمت و منزلت خانواده ایثارگران باشیم.
وی افزود: این استان متعلق به شخصیتهایی مثل آیتالله طباطبایی، سردار شهید میرحسینی و شهید شوشتری است که در این سرزمین به شهادت رسیدند. همه مسلمانان از شیعه و سنی قهرمانانه در سالهای دفاع مقدس مجاهدت کردند و در ناآرامیهای اخیر تعداد شهدا در این استان افزایش پیدا کرد. این استان دارای 2 هزار و 114 شهید از برادران شیعه و سنی در طول انقلاب اسلامی است که این آمار با شهدای اخیر هم افزایش پیدا کرده است. تعداد جانبازان 4 هزار و 585 نفر و تعداد آزادگان این استان 512 نفر هستند.
معاون رئیس جمهور به ارائه گزارش از اهداف سفر به استان سیستان و بلوچستان پرداخت و خاطرنشان کرد: حضور در جمع سرآمدان و نخبگان شاهد و ایثارگر، انعقاد تفاهمنامه با پارک علم و فناوری و تأسیس خانه خلاق و ساماندهی استارتاپها، دیدار با نماینده ولیفقیه در استان، حضور در نشست شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت، حضور در نشست دانشجویی، برگزاری میز خدمت مستقر در استان با حضور معاونان و مدیران بنیاد شهید و امور ایثارگران و حضور در گلزار شهدا و دیدار با جمعی از خانوادههای معظم شهدا و حضور در منازل شهدا و ایثارگران برخی از برنامهها و اهداف سفر به استان سیستان و بلوچستان بوده است.
دکتر قاضیزاده هاشمی با اشاره به وضعیت اشتغال فرزندان شهدا و جانبازان 70 درصد در استان سیستان و بلوچستان گفت: طبق قانون همه این افراد باید استخدام دولت شوند. در آزمون مرحله اول تعدادی از این عزیزان جذب شدند و در آزمون دوم افراد باقی مانده نیز توسط سازمان اداری و استخدامی استخدام خواهند شد اما مشکلاتی در زمینه مطابقت رشته تحصیلی و محل استخدام وجود دارد. در زمینه ایجاد فرصتهای شغلی برای ایثارگران تعداد فرزندان ایثارگر متقاضی شغل در این استان یک هزار و 800 نفر است که تعداد استخدامها 301 نفر بوده است.
وی افزود: از منابع موجود در کشور باید برای کارآفرینی استفاده کرد که بر اساس قانون تخصیص حداقل ۱۰ درصد از منابع قرضالحسنه بانکهای دولتی به استانداریها تفویض شده که با پیگیریهای به عمل آمده در دولت سیزدهم این حداقل ۱۰ درصد نسبت به سال گذشته ۷ برابر افزایش داشته است. در مورد استخدام فرزندان جانبازان زیر 70 درصد بر اساس قانون سهمیه 25 درصدی برای این افراد در نظر گرفته شده است اما استخدامها در دولت حدود 60 هزار نفر در سال است و در طول این 40 سال تنها 7 درصد از افرادی که استخدام شدهاند از ایثارگران بودهاند.
معاون رئیس جمهور در زمینه کمک معیشت به ایثارگران فاقد شغل و درآمد گفت: با توجه به وضعیت استان کارهای خوبی صورت گرفته و البته امسال ما یک بازنگری خوبی در زمینه کمکمعیشت در کل جامعه ایثارگری انجام دادیم برای دهکهای 1 و 2 و 3 که فاقد شغل و درآمد هستند، کمک معیشت برقرار شده و از ابتدای امسال تاکنون 9 هزار مشمول به جانبازان دریافت کننده کمک معیشت اضافه شدهاند.
معاون رئیس جمهور در مورد مسکن ایثارگران استان سیستان و بلوچستان گفت: اختصاص تسهیلات خرید و یا ساخت مسکن برای 243 نفر از ایثارگران انجام شده است. سقف وام مسکن در سال 1401 برای مراکز استان و شهرهای بزرگ 400 میلیون تومان، سایر شهرستانها 300 میلیون تومان و روستاها 250 میلیون تومان است. واگذاری زمین و مسکن به 209 نفر در استان انجام شد درحالی که تعداد 3 هزار و 675 ایثارگر فاقد مسکن و نیاز به واگذاری زمین و مسکن دارند. براساس مصوبه دولت در سفرهای استانی در قالب طرح جهش مسکن 5 درصد از هر پروژهای که برای تأمین مسکن احداث میشود به ایثارگران اختصاص یافته است و هماهنگی با بنیاد مسکن برای در اختیار گذاشتن زمین برای فاقدین مسکن انجام شده است.
وی افزود: اختصاص مبلغ 5 میلیارد و 371 میلیون و 500 هزار ریال برای تعمیرات مسکن و مناسبسازی مسکن ایثارگران، پرداخت وام به مبلغ 93 میلیارد و 800 میلیون ریال برای معیشت ایثارگران و پرداخت 501 میلیارد و 566 هزار و 667 ریال هدیه ازدواج در استان سیستان و بلوچستان انجام شده است. سالن ورزشی، استخر توانبخشی، ساختمان درمانی و اقامتی مجتمع توانبخشی ایثار استان با هزینه بیش از 241 میلیارد و 713 میلیون ریال راهاندازی شده است و افتتاح فاز اقامتی در همین سفر انجام شده است و یک آمفی تئاتر هم برای این مجتمع ساخته میشود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به ارائه توضیحاتی در مورد مصوبات نشست شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت پرداخت و گفت: در این نشست موضوعاتی مثل تأمین زمین برای مسکن ایثارگران و ساخت مرکز بینالمللی جامع توانبخشی، ورزشی و درمانی برای ایثارگران در حاشیه اقیانوس هند مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.
دکتر قاضیزاده هاشمی به ارائه گزارشی از خدمات ارائه شده در حوزه بهداشت و درمان به ایثارگران استان سیستان و بلوچستان پرداخت و گفت: جامعه ایثارگری پا به سن گذاشتهاند در حالی که میانگین سن جامعه ایثارگری 28 سال بیشتر از سن کشور است و میانگین سن جانبازان ما 60 سال و والدین شهدا 80 سال است که به سن کهنسالی رسیدند. حدود 63 هزار همسران جانبازان در کشور هستند که در طول این سالها از جانبازان پرستاری کردهاند و الان هم ایثارگر و هم همسر ایثارگران نیاز به خدمات درمانی دارند.
وی با اشاره به ارائه خدمات بیمه پایه و تکمیلی به ایثارگران گفت: در حوزه بهداشت و درمان طرح توسعه و افزایش تخت بستری مدنظر بوده و برنامهریزی برای احداث 5 بيمارستان در 5 استان كشور، خرید 19 دستگاه آمبولانس و احداث خانه ایثار در 10 استان و راهاندازی 28 خانه ایثار در دولت مردمی انجام شده و اقدامات درمانی و ارائه خدمات درمانی به ایثارگران استان سیستان و بلوچستان نیز 3 هزار و 300 مورد بوده و پایش سلامت عمومی و تخصصی و آموزش تخصصی خود مراقبتی به هزار و 275 نفر از ایثارگران، ارائه مراقبتهای توانبخشی به ایثارگر در منزل 16 مورد، تحویل 97 قلم تجهیزات پزشکی به ایثارگران شامل ویلچر، انواع تخت مکانیکال و برقی مکانیکال، ارائه 23 خدمات ارتز و پروتز در استان و اعزام 130 نفر از ایثارگران برای دریافت خدمات درمانی و ارتز و پروتز به سایر استانها، تشکیل پرونده الکترونیکی سلامت برای 1 هزار و 126 نفر از ایثارگران، بیمه تکمیلی و پرداخت هزینههای درمانی افراد تحت پوشش بیمه تکمیلی 15 هزار و 236 ایثارگر و خانواده آنها انجام شده است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد فعالیتهای فرهنگی انجام شده در استان سیستان و بلوچستان گفت: اجرای طرح اسناد افتخار و ثبت و ضبط خاطرهنگاری والدین و همسران شهدا و جانبازان 70 درصد برای 175 ایثارگر با عقد قرارداد با صدا و سیمای مرکز استان صورت گرفته که از این تعداد 100 مورد اجرا شده و 75 مورد باقیمانده نیز در حال انجام است. هماهنگی تولید فیلم سینمایی سردار شهید «حاج قاسم میرحسینی» قائم مقام لشکر 41 ثارالله، 5 هزار و 25 دیدار با ایثارگران استان، مرمت و بهسازی 28 مزار شهید و برگزاری برنامههای فرهنگی در گلزار شهدا از برنامههای انجام شده بوده است.
دکتر قاضیزاده هاشمی در پایان با بیان اینکه شهدا افراد ویژه و برگزیده از جانب خدا هستند، خاطرنشان کرد: برخی از شهدای استان سیستان و بلوچستان برای ایجاد وحدت به شهادت رسیدند. خدای رحمان صفت شهادت را به هر کسی نمیدهد و شهدا در زندگی مجاهدانه رفتار کردند تا به این جایگاه رسیدند. استان سیستان و بلوچستان دارای تمدنی بزرگ و مردمی مهرمان است و رونق زندگی مردم این سرزمین جای خوشحالی دارد.
منبع:ایثار