سفر دکتر سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی به استان البرز/حضور در برنامه زنده تلوزیونی چهلستون شبکه استانی البرز

12 آذر 1401

معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران شامگاه چهارشنبه 2 آذرماه در سفر استانی به قزوین در گفت‌وگو با برنامه زنده «چهلستون» شبکه استانی قزوین، فعالیت‌ها و اقدامات بنیاد در خدمات‌رسانی به خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در این استان را تشریح کرد.

 

دکتر سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در این برنامه تلویزیونی گفت: قزوین شهر تمدن‌ساز و دارای سابقه تمدنی گسترده است. این استان محور تمدن و توسعه جغرافیایی در ایران است. استان قزوین خاک پاکی دارد که شهدای بسیاری را در آن پرورانده است. امیدوارم این مسیر و نقش‌آفرینی شهدا در آینده این استان ادامه پیدا کند.


وی با اشاره به اهداف سفر به استان قزوین، افزود: به منظور سفر استانی خدمت مردم استان قزوین حضور پیدا کردیم که در حوزه ایثار و شهادت پیشگام هستند. استان قزوین شهیدپرور و هنرپرور است و افتخار داریم در خدمت خانواده شهدا و ایثارگران هستیم. در این سفر چند برنامه از جمله زیارت خانواده ایثار و شهادت استان و تکریم این عزیزان انجام می‌شود که وظیفه ما است. برپایی میز خدمت با حضور مدیران و معاون بنیاد و حضور در جمع نخبگان و سرآمدان استان و پیگیری پروژه‌های عمرانی از دیگر اهداف این سفر است.



تدوین بیش از 3700 خدمت در برنامه عملیاتی بنیاد
معاون رئیس جمهور گفت: وقتی سازمانی متحول می‌شود که آن سازمان و جامعه هدف و ظرفیت‌ها و منابع و چالش‌های آن را بشناسیم. در بنیاد شهید و امور ایثارگران 2 ماه طول کشید تا گزارش شناخت را تهیه کنیم. برنامه عملیاتی تدوین شد و 3 هزار و 700 خدمت در برش‌های استانی و شهرستانی مشخص شده است. هر ماه بر اساس برنامه عملیاتی تیم ارزیابی این برنامه‌ها را رصد می‌کند که کدام برنامه‌ها انجام شده است که این اقدام به صورت هوشمند و حضوری انجام می‌شود. پیشرفت در همه استان‌ها رصد و هر سه ماه یک بار به آنها گزارش داده می‌شود که عملکرد هر اداره کل چگونه است.



رشد 700 درصدی در اعطای تسهیلات اشتغال به ایثارگران
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: اگر دولت، مجلس، استانداران، نمایندگان ولی فقیه در استان‌ها و دیگر مسئولان از بنیاد حمایت نکنند به موفقیت دست پیدا نخواهیم کرد که خوشبختانه با این حمایت در یک سال گذشته رشد حداقل 100 درصدی و در برخی موارد رشد 700 درصدی برای نمونه برای اعطای تسهیلات اشتغال خدمت را شاهد بوده‌ایم. خدمات تسهیلات اشتغال به صورت هوشمند و غیرحضوری ارائه می‌شود و تنها زمان ارائه وثیقه به بانک نیاز به حضور ایثارگران وجود دارد و در مورد مسکن نیز این اقدام صورت گرفته است.



تنها 24 درصد والدین شهدا در استان قزوین در قید حیات هستند
دکتر قاضی‌زاده هاشمی خاطرنشان کرد: بنیاد شهید و امور ایثارگران خدمتگزار و متولی ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است و پیگیر ارتقا منزلت ایثارگران است. استان قزوین، استان فرهنگ و هنر ایران زمین است که مفاخر و هنرمندان بزرگی از این استان مانند، «حمدااله مستوفی»، «عبید زاکانی»، «میرعماد»، «علامه دهخدا»، «سیداشرف الدین حسینی»، «عارف قزوینی» برخاسته‌اند.


معاون رئیس جمهور به ارائه آماری از شهدا و ایثارگران استان قزوین پرداخت و گفت: استان قزوین دارای 2 هزار و 917 شهید، 7 هزار و 503 جانباز که 82 نفر از آنان جانباز 70 درصد هستند؛ 663 نفر آزاده، یک هزار و 338 نفر والدین شهدا که 24 درصد والدین در قید حیات هستند، است. شهدای نامداری همچون شهید «محمدعلی رجایی»، «امیر سرلشکر خلبان شهید حسین لشکری»، «امیر سرلشکر خلبان شهید عباس بابایی»، و سید آزادگان «سید علی اکبر ابوترابی» از شهدای استان هستند.


وی با گرامیداشت شهدای امنیت گفت: یادی کنم از شهدای اخیر امنیت که در حوادث اخیر جان خود را فدای کشور کردند. شهید امنیت استان قزوین شهید «عباس خالقی» که جانش را فدای امنیت کرد چهره شاخص هستند در برابر فتنه عظیمی که بیش از 15 کشور جهان از این فتنه پشتیبانی کردند.

 

 

 



پیام شهدا باید به نسل جدید منتقل شود
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطرنشان کرد: در مواجهه با خانواده‌های معظم شهدا مهم‌ترین آن‌ها انتقال پیام شهدا به نسل‌های آینده است مفهومی که شاید به تعبیر مقام معظم رهبری در تبیین هنرمندانه آن غفلت کردیم. بخشی از مشکلات ما امروز ناشی از غفلت و خود فراموشی است انسانی که هویت خود را فراموش کرد، فرمانبر دشمن و شیطان می‌شود، ما موظفیم پیام شهدا را به جوانان و نوجوانان برسانیم تا آنان را آگاه ‏کنیم مقام معظم رهبری در دیدار با دست‌اندرکاران ستاد بزرگداشت شهدای استان قم به ضرورت انتقال پیام شهدا به شیوه‌های هنرمندانه به نسل جوان تأکید کردند. قزوین استان علما و استان اسلام و امام حسین (ع) است در حالی که تلاش شیطان این است که شاخص‌های دینی استانی محو شود باید حرکت جدی از طریق هنر در این زمینه انجام شود.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد نیازمندی‌های استان قزوین گفت: تعداد 4 هزار و 538 نفر از ایثارگران فاقد مسکن هستند. که ما این موضوع را به طور جدی دنبال خواهیم کرد. در استان قزوین بزرگترین مسئله مردم مسکن است که این موضوع را توسط مسئولان دنبال می‌کنیم.



ارائه خدمت درمانی به 3 هزار و 750 ایثارگر قزوینی در 6 ماه اول سال جاری
دکتر قاضی‌زاده هاشمی در مورد گزارش عملكرد بنیاد استان قزوین گفت: ارائه خدمات درمانی به 3 هزار و 750 ایثارگر در 6 ماه اول سال انجام شده است، تحویل 660 قلم تجهیزات پزشکی به ایثارگران، خدمت ارتز و پروتز و تشکیل پرونده الکترونیکی سلامت برای 2 هزار و 308 نفر از ایثارگران انجام شده است.


وی ادامه داد: خدمات رفاهی که انجام می‌دهیم با رشد 100 درصدی همراه بوده است و هدیه ازدواج 5 سال پرداخت نمی‌‌شد که پرداخت آن آغاز شده است، مرکز فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار قزوین و سالن‌های ورزشی و اقامتگاه‌های رفاهی فعال شده است که در حال خدمات‌رسانی به ایثارگران است. در حوزه ایجاد فرصت شغلی برای 110 هزار نفر از ایثارگران به ویژه برای فرزندان شهدا و جانبازان 70 درصد قزوین شغل ایجاد شده است. 2 هزار و 60 میلیارد ریال وام خود اشتغال‌زایی اعطا شده است که تا پایان سال افزایش می‌یابد.



اجرای طرح‌های اسناد افتخار و یاوران اسناد شهدا در قزوین
وی با اشاره به اجرای طرح اسناد افتخار گفت: ثبت و ضبط خاطره‌نگاری والدین و همسران شهدا و جانبازان 70 درصد در مورد هزار و 791 نفر، اجرای طرح پالایش و دیجیتالی کردن اسناد فرهنگی شهدا، اجرای طرح یاوران اسناد شهدا، طرح ضربتی گردآوری و دیجیتالی کردن اسناد فرهنگی شهدا، طرح گردآوری و دیجیتالی کردن اسناد آزادگان استان بخشی از برنامه‌های انجام شده است.



برگزاری نخستین جشنواره خوشنویسی با موضوع شهید و شهادت در پایتخت خوشنویسی ایران
معاون رئیس جمهور با اشاره به فعالیت‌های فرهنگی و هنری انجام شده در قزوین، گفت: اجرای طرح «ایثار ماندگار» گردآوری و دیجیتالی کردن اسناد و مصاحبه و تکمیل دفترچه‌های فرهنگ اعلام جانبازان 25 درصد به بالای استان، طرح جهادی خاطره نگاری والدین معظم شهدای استان، راه‌اندازی سایت «خط سرخ» پایگاه اطلاع رسانی امیران سرداران و 3 هزار شهید استان قزوین و برگزاری جشنواره «مشق عشق» نخستین جشنواره خوشنویسی با موضوع شهید و شهادت در قزوین پایتخت خوشنویسی ایران از جمله برنامه‌های اجرا شده بوده است.


دیدار با بیش از 8 هزار نفر از خانواده شهدا و ایثارگران، تولید 4 مستند، 2 مستند تولید شده به نام‌های «روایت ایثار» در مورد مدافعان سلامت و مستند شهید مدافع حرم «رسول پور مراد»، مستند زندگی آزاده شهید «سیدعلی اکبر ابوترابی» و مستند با روایت زندگی شهید مدافع حرم «الیاس چگینی»، از دیگر برنامه‌های انجام شده است.



تمامی گلزارهای مطهر شهدای قزوین ساماندهی شده است
دکتر قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به اینکه قزوین دروازه ایران و پایتخت آن تهران، است، گفت: 393 گلزار شهید در قزوین داریم که تمامی گلزارها ساماندهی شده است. قزوین تنها استانی در کشور است که 100 درصد مزارها به‌سازی شده است. طراحی و ساخت 2 یادمان شهدا، یادمان شهدای کربلای 4 و شهدای مفقودالاثر در جوار گلزار مطهر شهدای شهر قزوین از دیگر اقدامات انجام شده است.


معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: علی‌رغم این اقدامات هنوز خدمات شایسته به ایثارگران عزیز ارائه نشده است. تعداد کارکنان بنیاد شهید و امور ایثارگران کم است اما سعی می‌شود که خدمات در بهترین سطح انجام شود و امیدوارم که خداوند رحمان توفیق دهد که خدمتگزاران صدیق خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران باشیم.


در برنامه تلویزیونی چهلستون صدا و سیمای استان قزوین جمعی از خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران و هنرمندان ایثارگران استان قزوین حضور داشتند و جانباز 70 درصد هنرمند قزوینی نیز هدیه‌ای از آثار خوشنویسی خود به رسم یادبود تقدیم دکتر قاضی زاده هاشمی کرد. در پایان این برنامه از تابلوی هنرمند ایثارگر قزوینی نیز رونمایی شد.

 

 

 

 

ایشان روز پنجشنبه 3 آذرماه در نشست شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت استان قزوین، گفت: استان قزوین پایتخت تمدن‌ساز کشور پس از اسلام است که توسط صفویه شکل گرفت و باید در حفظ این فرهنگ و تمدن تلاش کرد. همان طور در تأسیس انقلاب اسلامی چهره‌های شاخص در این استان ایفای نقش کرده‌اند و این استان با توجه به شرایط اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی نقش الگوسازی برای سایر استان‌ها دارد.


اساس تأسیس بنیاد شهید و امور ایثارگران برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت است
معاون رئیس جمهور با اشاره به ماده 63 قانون جامع خدمات‌‌رسانی به ایثارگران، گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران برای توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تأسیس شد و تنها نگاه خدمات محور و معیشت محور توسط امام خمینی (ره) برای تأسیس بنیاد وجود نداشت و اگر چنین بود نیاز به تشکیل بنیاد نبود زیرا نهادهای حمایتی در کشور وجود دارد که می‌توانستند این خدمات را به ایثارگران ارائه بدهند اما بنیاد شهید و امور ایثارگران برای توسعه فرهنگ ایثار و شهادت و حفظ منزلت خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران تشکیل شد.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ضمن تأکید بر ضرورت ادای دین به شهدا و خانواده ایثارگران خاطرنشان کرد: مصوبات شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت مانند مصوبات رئیس جمهور است. بنیاد شهید و امور ایثارگران به عنوان معاونت رئیس جمهور و زیر نظر رئیس جمهور است زیرا مسئولیت‌های آن از وظایف و مسئولیت‌های رئیس جمهور است و با وزارت خانه‌هایی که مسئول آنها وزیر است و رأی اعتماد از مجلس کسب می‌کنند، تفاوت دارد. شورای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت دولتی نیست و وابسته به مجموعه عناصر نظام است و همه دستگاه‌های مرتبط کشور عضو آن هستند لذا در تشکیل شورا در استان‌ها باید جدیت بیشتر باشد و هر سه ماه یک بار تشکیل شود.



ماده 74 قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران اجرایی می‌شود
دکتر قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به ماده 74 قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران عنوان کرد: این ماده متروک مانده بود و ما این قانون را احیا کردیم که بر اساس این قانون وظیفه داریم عملکرد دستگاه‌های کشور در حوزه ایثار و شهادت را احصا و گزارش آن را به مقام معظم رهبری، رئیس جمهور، مجلس و رئیس قوه قضائیه ارسال کنیم که چه میزان به برنامه‌های خود عمل کرده‌اند. امسال به صورت ملی این گزارشات تدوین می‌شود و از دبیرخانه شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت می‌خواهیم این گزارش را برای سال آینده تنظیم و ارسال کند.


2 هزار و 306 ایثارگر در استان قزوین در اولویت اول تأمین مسکن هستند
معاون رئیس جمهور با اشاره به ایثارگرانی که فاقد مسکن هستند، گفت: 4 هزار و 583 نفر برای مسکن در استان قزوین ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد 2 هزار و 306 نفر فاقد مسکن و در اولویت اول هستند و هیچ گونه خدمات مسکن و زمین دریافت نکرده‌اند و 2 هزار و 277 نفر هستند که در گذشته تسهیلات مسکن دریافت کرده‌اند اما در حال حاضر فاقد مسکن هستند. در دوره گذشته تفاهم‌نامه‌ای با استانداری قزوین برای تأمین هزار و 500 واحد مسکن امضا شد که تنها در مورد 136 ایثارگر اقدام شده است.


وی افزود: ما طبق قانون وظیفه داریم بر اساس الگو به ایثارگران مسکن واگذار کنیم و این موضوع باید شهرستان به شهرستان دنبال شود در استان یزد با تدابیر انجام شده، این موضوع 100 درصد اتفاق افتاده است و امیدواریم این کار انجام شود. در استان البرز مدلی را داشتیم که مقرر شده است که پیمانکاری قدرتمند با آورده خود و با کمک استانداری هزار و 156 واحد بسازد و آورده ایثارگران هنگام واگذاری پرداخت شود. در طرح جهش ملی مسکن نیز 5 درصد پروژه‌ها باید به ایثارگران اختصاص داده شود.


امیدواری برای جذب کامل فرزندان شهدا و جانبازان 70 درصد در آزمون دوم استخدامی
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با ارائه گزارشی از برنامه‌های انجام شده در استان قزوین، گفت: قزوین تنها استانی است که گلزارهای شهدا در آن بهسازی شده است. در حوزه اشتغال 2 هزار و 162 ایثارگر در قزوین متقاضی شغل هستند که 189 نفر فرزند شهید و 977 نفر فرزند جانباز 70 درصد هستند. طبق بند ج ماده 87 برنامه ششم توسعه دولت موظف است که همه فرزندان شهدا و جانبازان ۷۰ درصد را جذب کند. ما در استان قزوین برای 190 نفر مجوز استخدام دریافت کردیم که 127 نفر قبول شدند که امیدواریم افراد باقی مانده در آزمون دوم پذیرفته شوند. سال گذشته کل استخدام‌های دولتی در کشور 67 هزار نفر بوده است که بیشتر پذیرفته‌شدگان در وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند.


دکتر قاضی‌زاده هاشمی درخصوص اعتبارات و تسهیلات وام خوداشتغالی برای ایثارگران گفت: تسهیلات مصوب خوداشتغالی در استان قزوین 148 میلیارد تومان است که امسال فقط 38 نفر در استان قزوین تسهیلات دریافت کرده‌اند لذا در استان قزوین کار جدی لازم است. موافق تسهیلات خُرد نیستیم زیرا معلوم نیست تبدیل به شغل شود. تسهیلات بدون سقف برای افرادی که توانایی تولید شغل انبوه دارند در نظر گرفته شده است زیرا می‌توانند شغل پایدار ایجاد کنند و در این مسیر وزارت جهاد کشاورزی، وزارت صمت و بخش خصوصی و افراد متعهد به توسعه اشتغال بزرگ تأثیرگذار هستند.


مسئله ایثارگران مسئولیت همه دستگاه‌ها بوده و مختص به بنیاد نیست
معاون رئیس جمهور با انتقاد از برخی داروخانه‌ها و مراکز تصویربرداری به دلیل عدم ارائه خدمات مناسب به ایثارگران گفت: در حوزه درمانی از دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین تشکر می‌کنم، با توجه به سن بالای والدین شهدا باید خدمات مناسب ارائه شود. سرانه بیمه تکمیلی ایثارگران در سال گذشته 174 هزار تومان بود که امسال 350 هزار تومان شد اما با وجود رشد 100 درصدی، هزینه‌ها هم 100 درصد افزایش پیدا کرده است ضمن اینکه بدهی نیز از گذشته به بیمه تکمیلی ایثارگران وجود داشته است اما باید توجه داشت که مسئله ایثارگران مسئولیت همه دستگاه‌ها است و تنها مختص به بنیاد نیست. این موضوع نه تنها مسئولیت همه بخش‌های دولتی بلکه مسئولیت اجتماعی بخش خصوص نیز هست.


مدارس شاهد برای کادرسازی انقلاب اسلامی تأسیس شده است
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در خصوص خدمات به دانشجویان و دانش‌آموزان ایثارگر گفت: سیاست دولت این است که تعداد دانشجویان روزانه بیشتر شود و دانشجوی شهریه‌ای کمتر شود اما نباید به دلیل عدم پرداخت شهریه با دانشجو برخورد شود زیرا او حق قانونی دارد. تعداد 865 دانش‌آموز در مدارس شاهد داریم که این مدارس ظرفیت خوبی دارند اما از مأموریت ذاتی آن فاصله گرفته‌ایم زیرا به طور کامل مسئولیت آن با آموزش و پرورش است و بنیاد در این باره نقشی ندارد در حالی که این مدارس طبق دستور امام (ره) برای کادرسازی بین فرزندان شاهد و ایثارگر تشکیل شد تا در آینده مدیران نظام شوند و آینده انقلاب تضمین شود.


فاز درمانی مجتمع فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار قزوین آماده بهره‌برداری شود
دکتر قاضی‌زاده هاشمی در مورد مجتمع‌های فرهنگی، ورزشی و توان‌بخشی ایثار، گفت: این مراکز در کشور در سه فاز اقامتی، فرهنگی و ورزشی و درمانی و توانبخشی راه‌اندازی شده است که فاز درمانی مجتمع قزوین راه‌اندازی نشده و نیاز به حمایت دانشگاه علوم پزشکی داریم. در این مجتمع‌ها زیرساخت‌ها فراهم شده است و در زمینه‌های مختلف درمانی و توانبخشی در کشور امکانات بی‌نظیر دارند که نه تنها به ایثارگران بلکه به کل جامعه این خدمات ارائه می‌شود. برای دریافت مجوز کلینیک و داروخانه باید همکاری شود و امیدواریم در بخش درمانی این ظرفیتی که ایجاد شده است در یک سال آینده به بهره‌برداری و نتیجه برسد.


معاون رئیس جمهور با اشاره به نقش مشاورین ایثارگران در دستگاه‌های کشور گفت: مشاورین وزرا دو مأموریت رسیدگی به ایثارگران شاغل در آن دستگاه و دیگری رسیدگی به ایثارگرانی که به آن دستگاه مراجعه می‌کنند را به عهده دارند. در مورد طرح سپاس ضمن تشکر از استاندار قزوین باید بدانیم مسئولان به دیدار با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران نیاز دارند زیر صدیق‌تر از خانواده شهدا نیستند لذا دیدار با این عزیزان باید در برنامه مدیران و شهرداران باشد، 90 درصد خانواده ایثارگران نیازی به ما ندارند و مشکلات 10 درصد دیگر نیز در این دیدارها حل می‌شود.


بنیاد از ساخت فیلم‌ها و سریال‌های با کیفیت مانند «شوق پرواز» حمایت می‌کند
قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به حمایت بنیاد از ساخت فیلم سینمایی و سریال از شهدای شاخص در استان‌ها گفت: برنامه جدی برای حمایت از ساخت فیلم‌های فاخر داریم و بخش دولتی و خصوصی می‌تواند در این زمینه کمک کند که البته شرط آن این است که باید فیلم درجه الف باشد و فیلم‌نامه قوی داشته باشد که هیئت داوران بنیاد آن را بپذیرد همانند فیلم «شوق پرواز» که در مورد شهید بابایی ساخته شد و با استقبال مخاطبان همراه بود.


معاون رئیس جمهور در پایان با تأکید بر توجه فرهنگی به گلزارهای شهدا گفت: گلزارهای شهدا بزرگترین میعادگاه فرهنگی معنوی در شهرها و روستاها هستند، همان طور که مقام معظم رهبری می‌فرمایند که شهدا امام‌زادگان عشق هستند، مقام شهید از امام‌زاده غیر شهید بیشتر است. مزار شهدا باید تبدیل به پاتوق فرهنگی شود و علاوه بر زیارت، مکانی مثل حسینیه و کتابخانه در آن احداث شود.


شهدای شاخص قزوین به جامعه معرفی شوند
استاندار قزوین نیز در این نشست گفت: استان قزوین شهدای شاخصی همچون شهیدان عباس بابایی، حسین لشگری، محمدعلی رجایی و حجت‌الاسلام سید علی‌اکبر ابوترابی‌فرد دارد که در سطح کشور بارز هستند و همین وظیفه مسئولان این استان را پررنگ می‌کند تا در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه بیشتر تلاش کنند.


محمدمهدی اعلایی افزود: باید در معرفی شهدای شاخص قزوین که هر یک اسوه صبر، مقاومت، فداکاری، ایثار و شهادت هستند به مردم کشور و حتی دنیا همت کرد، لذا می‌طلبد در این راستا برنامه‌های مؤثرتری اجرا کرد.


وی با اشاره به اغتشاشات اخیر که دشمنان برای برپایی آن، هزینه‌های بسیاری کردند، گفت: در این شرایط مردم پایبند نظام جمهوری اسلامی ماندند و حتی حاضر نشدند ذره‌ای از اعتقادات و آرمان‌های خودشان کوتاه بیایند.


استاندار قزوین افزود: مردم ایران حتی برای سرکوب کردن دشمنان اسلام، عزیزان خودشان را فدا کردند تا به دشمنان بفهمانند که به هیچ وجه در برابر آنها کوتاه نخواهند آمد که همین رویداد ارزشی، بیانگر جانفشانی‌ها و فداکاری‌های مردم جامعه است. باید مسئولان دستگاه‌های اجرایی با یکدیگر هماهنگ باشند تا بتوانند بیش از گذشته ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و همچنین جهاد تبیین که مقام معظم رهبری بر آن تأکید دارند، در جامعه اجرایی شود.


وی به تولید و چاپ کتاب در حوزه ایثار و شهادت اشاره کرد و گفت: در این راستا باید حمایت‌های خوبی از این قشر صورت گیرد تا کتاب‌های بیشتری به منظور معرفی شهدا به آحاد جامعه به‌ویژه جوانان منتشر شود.


وی همچنین مطالبی پیرامون تبدیل وضعیت ایثارگران در دستگاه‌های اجرایی و انتخاب مدیران استان قزوین از ایثارگران بیان کرد.


رجب رحمانی نماینده مجمع نمایندگان استان قزوین در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: باید با همه توان بنیاد شهید و امور ایثارگران را حمایت کرد تا مسئولان این نهاد انقلابی بتوانند برنامه‌های خوبی که با هدف ترویج فرهنگ ایثار و شهادت پیش‌بینی کردند را عملیاتی کنند‌.


وی با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت افزود: به برکت این فرهنگ است که مردم ایران در صحنه‌های سخت دفاع از ارزش‌های اسلام به میدان می‌آیند و نقشه‌های شوم دشمنان را خنثی می‌کنند و همین ضرورت نگاه ویژه‌ مسئولان به اشاعه فرهنگ یاد شده را می‌طلبد.


رحمانی در ادامه مطالبی پیرامون فرهنگ بسیج و معرفی آن به کل مردم دنیا، تبیین اهمیت اشاعه این فرهنگ در جامعه و حماسه ۹ دی بیان کرد.


در ادامه این نشست، پوستر کنگره بین‌المللی شعر ایثار که به همت بنیاد شهید و امور ایثارگران طراحی شده بود توسط معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران، فرزندان شهدا و مسئولان استان قزوین رونمایی شد.


همچنین نماهنگ قطعه «مست علمدار» با هدف به نمایش گذاشتن گوشه‌ای از رشادت‌ها و ایثارگری‌های جانبازان رونمایی شد. شعر این نماهنگ از مهدی مردانی، آهنگ و تنظیم از حاجعلی زرآبادی‌پور، خواننده پوریا بارجینی و تهیه‌کننده کلیپ از مجید آقاجانی است.

 

 

 

 

ایشان با حضور در جمع نخبگان، سرآمدان و کارآفرینان این استان، گفت: باعث افتخار ماست که در جمع خانواده ایثار و شهادت استان قزوین هستیم، نخبگانی که از سرآمدان و کارآفرینان و تشکل‌های شاهد و ایثارگر استان هستند.


معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه در دوره جدید سفرهای استانی نشستی با جمع نخبگان ایثارگر هر استان برگزار می‌شود، افزود: توانایی و ظرفیت نخبگان شاهد و ایثارگر سبب متفاوت بودن شما با عموم جامعه است و با این نگاه تمام ایثارگران نخبه هستند، ما وقتی دوران جنگ و دفاع مقدس را مرور می‌کنیم شاید ۱۰ یا ۱۵ درصد مردان کشور به جبهه‌ها رفتند، در استان‌هایی که مقداری هم از محیط جنگ دور بودند، دشمن وارد محل زندگی آنها نشده بود اما درک، بصیرت و احساس مسئولیت رزمندگان موجب شد به جبهه بروند زیرا مردم و کشورشان برای آنها مهم بود.


وی خاطرنشان کرد: هم‌اکنون نیز عده‌ای خودشان را در معرض خطر قرار می‌دهند و حافظ امنیت کشور هستند و یا در حوزه‌های فرهنگی و اقتصادی کار می‌کنند، شما نخبگان شاهد و ایثارگر هم هدفتان کمک به پیشرفت کشور است که اگر می‌خواستید فقط به زندگی شخصی خودتان نگاه کنید و گلیم خودتان را از آب بیرون بکشید شرایط متفاوت بود، عمده ایثارگران ما همان‌گونه که در زمان نیاز کشور و دین خدا همکاری و ایثار کردند، همچنان در حال فداکاری هستند و به جای اینکه آنها نیازمند کمک باشند حالا دستگیر و کمک‌کننده جامعه هستند.


دکتر قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه سپاسگزاری و تبریک به نخبگان شاهد و ایثارگر وظیفه است، تأکید کرد: این جلسات برای سپاسگزاری و در جهت معرفی نخبگان شاهد و ایثارگر است که اگر جامعه می‌خواهد ایثارگران را ببیند از این دریچه مشاهده کند. زیرا در این سال‌ها ایثارگر را این‌گونه معرفی کردند که این افراد به مدد جانبازی یا ارتباطی که با خانواده شهدا دارند از جامعه کمک می‌گیرند که این واقعیت ندارد، بلکه واقعیت افرادی مثل شما هستید که در عرصه‌های مختلف علمی، فرهنگی، اقتصادی، کارآفرینی و ورزشی افتخارآفرینی می‌کنید.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: بنیاد شهید و امور ایثارگران وظایفی نسبت به خانواده بزرگ ایثار و شهادت دارد، همچنین حفظ و ارتقای فرهنگ ایثار و شهادت بر عهده بنیاد است اما آیا به تنهایی به عنوان یک سازمان دولتی می‌توانیم این کار را انجام دهیم، مسلماً خیر؛ ما فقط می‌توانیم کار پشتیبانی انجام دهیم و همه دستگاه‌ها باید به وظایف خود در رابطه با ایثارگران و فرهنگ ایثار و شهادت عمل کنند.


وی با اشاره به مشکل اشتغال ایثارگران، افزود: وضعیت مستخدمین دولت کاملاً مشخص است و سال‌هاست که قوانین و مقرراتی در این رابطه وضع شده است، فارغ از اینکه این قوانین چقدر اجرا شده، ظرفیت استخدام دولتی محدود است، چنانچه سال گذشته ۶۷ هزار نفر را دولت استخدام کرده و باید دید چقدر از این رقم به ایثارگران تعلق یافته که در حال حاضر ۳۰۰ هزار نفر از خانواده‌های ما جویای کار هستند که اگر حدود 25 درصد مستخدمین دولت در سال نیز از ایثارگران باشند حجم زیادی را شامل نمی‌شود، پس لاجرم ما باید به سمت کارآفرینی حرکت کنیم.


وی ادامه داد: کارآفرینی هم کار هر کسی نیست و در هر جامعه‌ای حداکثر ۱۵ درصد افراد توانایی این اقدام را دارند، یعنی ظرفیت مدیریتی خلق شغل دارند تا دیگران را شاغل کنند و این توانایی و ظرفیت را شما نخبگان دارید. اگر بخواهیم مشکل اشتغال را رفع کنیم از شما کمک می‌خواهیم، یعنی کسانی که توانایی این کار را دارند. حمایت از نخبگان شاهد و ایثارگر استعدادهای شما به راه‌اندازی کسب و کار و رشد استعدادهای شما کمک می‌کند و بازار کار ایجاد می‌کند و آن ۸۵ درصدی که نیاز به شغل دارند باید آموزش ببینند تا برای شغل‌های مورد نظر شما آماده شوند.


معاون رئیس‌جمهور با بیان این مطلب که تجربه تولید اشتغال از طریق خوداشتغالی خرد در کشور شکست خورده است، تأکید کرد: به خیلی از افراد تسهیلات داده‌ شده اما منجر به اشتغال نشده است و ایجاد شغل توسط کارآفرینان با اجرای طرح‌های بزرگ تجربه موفق‌تری بوده است.


وی افزود: نگاه جامعه باید به ایثارگران با مرجعیت‌بخشی و معرفی افراد توانمند تغییر پیدا کند، زیرا ما ضمن اینکه شهدا را به عنوان قله باید معرفی کنیم، در کنار آن هم باید ایثارگرانی که در حیات هستند به عنوان افرادی که قابلیت الگوپذیری دارند معرفی شوند. بستر رشد و توسعه در استفاده از افراد توانمند جامعه ایثارگری است که در اینجا نقش بنیاد ارتباط‌دهنده و ایجاد شبکه است.


معاون رئیس‌جمهور گفت: تاکنون بیش از هزار تیم استارتاپی در کشور شناسایی شده‌اند و همین تعداد اگر با هم مرتبط شوند و نیازهای هم را مرتفع کنند قدم بسیار بزرگی است. ارتباط‌گیری ما از طریق تفاهم‌نامه‌ها و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری صورت می‌گیرد، امسال حمایت مالی از طرح‌هایی که نقشه تجاری روشنی دارند با تأیید دستگاهی که مجوز را به بانک عامل می‌دهد، محدودیت ندارد.


وی افزود: امروز منابع لازم از سوی صندوق توسعه ملی تأمین می‌شود و این امکان وجود دارد که حمایت مالی انجام شود. البته اعطای وام‌های خرد هم داریم اما اگر طرح بزرگی باشد محدودیت منابع مالی وجود ندارد و این مسیر همت و عزم شما نخبگان را می‌طلبد که این طرح‌ها را به پروژه‌های اقتصادی موفق تبدیل کنید.


وی ادامه داد: در راستای عدالت‌محوری و توزیع عادلانه امکانات در سراسر کشور سعی شده رویدادهای استارتاپی در اقصی نقاط کشور و به صورت منطقه‌ای برگزار شده و ایثارگران نخبه شناسایی و معرفی شوند که این امر با مشارکت پارک‌های علم و فناوری، مراکز رشد استان‌ها و وزارت علوم بوده و تاکنون ۱۳ خانه خلاق ایثار در کشور ایجاد شده که شروع به کار کرده و این امر در یک بازه زمانی کوتاه صورت گرفته است.


دکتر قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه یک سامانه یکپارچه تحت عنوان «گنج شاهد» فعال شده، افزود: این سامانه مسیری هست که نخبگان، تشکل‌های و کارآفرینان شاهد و ایثارگر می‌توانند در آن ثبت نام کنند و این سامانه بانک اطلاعاتی جامعی از نخبگان و تشکل‌های شاهد و ایثارگر و محل تعامل و ارتباط هوشمند این عزیزان با بنیاد شهید و امور ایثارگران خواهد بود.


وی با بیان اینکه چند جشنواره و جایزه برای نخبگان شاهد و ایثارگر طراحی شده که جشنواره صعود در سطح ملی با هدف ایجاد یک مسابقه طراحی شده است، افزود: این جشنواره بین شرکت‌های دانش‌بنیان سراسر کشور برگزار شد، در خردادماه امسال اولین دوره آن برگزار شد و امیدواریم پس از چند دوره داخلی، اقدام به برگزاری آن در سطح بین‌المللی شود و سطح جایزه و مسابقه ارتقا یابد.


معاون رئیس جمهور گفت: امیدوار هستیم یک محوریت جدی در حوزه توسعه دانش و علم و فناوری در کشور و حوزه‌های وابسته به خانواده بزرگ ایثار و شهادت و سازمان‌های اقتصادی بنیاد شهید و امور ایثارگران ایجاد شود، در سازمان‌های اقتصادی بنیاد نیز همین مسئله محوریت دارد. انتقال فناوری در سازمان‌های اقتصادی بنیاد در حال شکل‌گیری است به عنوان مثال در حوزه مرغ و طیور، در حوزه توسعه فناوری و در تولید برق خورشیدی، در حوزه پمپ‌های بزرگ و انتقال آب و چاه نفت اقدامات جدیدی در حال انجام است.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: از دیگر اقداماتی که برای این حوزه در نظر گرفته شده، شناسایی افرادی است که در این حوزه محصولشان در سطح تجاری‌سازی و سطح ۴ باشند. ما از این نخبگان حمایت ویژه‌ای انجام دادیم و در خصوص وام‌های اشتغال به صورت ویژه به اینها کمک می‌کنیم تا بتوانند توسعه بازار داده و خدماتشان را گسترش دهند. البته پیش‌بینی شده که تا پایان سال حداقل دو شرکت در هر استان حمایت ویژه شوند و امیدواریم در استان قزوین هم پس از شناسایی این اتفاق رخ دهد.


وی خاطرنشان کرد: تفاهم‌نامه‌های خوبی هم بین بنیاد شهید و امور ایثارگران و مراکز مختلف، دانشگاهی، تجاری، اقتصادی در سطح ملی انجام شده که از خدمات این تفاهم‌نامه‌ها می‌توانید بهره‌مند شوید و از مکان‌هایی مثل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دانشگاه علامه طباطبایی و سایر نهادهای علمی که وابسته به حوزه ایثار و شهادت است می‌توانید استفاده کنید.


دکتر قاضی‌زاده هاشمی در خصوص زمینه‌سازی و حضور شرکت‌های استارتاپی شاهد و ایثارگر در نمایشگاه‌ها که باعث معرفی این شرکت‌ها شوند، گفت: این شرکت‌ها از سال گذشته تاکنون در ۲۰ نمایشگاه شرکت کردند.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه بر اساس بررسی‌های صورت گرفته دانشجویان شاهد و ایثارگر در دانشگاه از عموم دانشجویان موفق‌تر هستند، گفت: نخبگان و کارآفرینان کسانی هستند که خودشان را به رسمیت می‌شناسند نه ارزیابی‌های بیرونی را و همچنین اعتقاد به نفس دارند و توانمندی‌های خود را پیدا می‌کنند. کسانی که اینجا هستند از افرادی هستند که نیاز را درک کردند و اعتماد به نفس داشته و ظرفیت‌های خودشان را شناسایی کرده و متمرکز کردند، پس در ابتدا مدیر هستند.


معاون رئیس‌جمهور با اشاره به سیستم حکمرانی در کشورهای موفق، گفت: باید نهادی ایجاد شود و آموزش‌های اولیه مدیریت به افراد با استعداد داده شود و سپس دوره کارآموزی مدیریتی طی شود و بعد هم این نخبگان در پست‌های مدیریتی به کارگیری شوند. به دلیل اینکه این سیستم در کشور وجود ندارد همه مسائل بر حسب حدس و گمان و سلیقه است، زیرا بعضی نخواستند این اتفاق در کشور بیفتد تا سلایقشان را جایگزین کنند.


در این نشست نخبگان، نماینده تشکل‌ها و کارآفرینان برتر شاهد و ایثارگر استان قزوین، مشکلات و دغدغه‌های خودشان را در حوزه‌های مختلف از جمله مسکن، بیمه، حمایت از تولیدات کارآفرینان و اشتغال را تشریح کردند.


در ادامه، تفاهم‌نامه خانه خلاق شاهد و ایثارگر استان قزوین فی مابین مرکز دانش‌پژوهان و تشکل‌های شاهد و ایثارگر و مرکز رشد دانشگاه آزاد اسلامی قزوین و بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین منعقد شد.


گفتنی است در حاشیه این نشست نمايشگاه دستاوردهای نخبگان ایثارگر دایر شده بود که معاون رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران از آن بازدید کرد.

 

 

 

 

در ادامه سفر استانی به قزوین ایشان ضمن دیدار با نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌ جمعه قزوین گفت: در سفرهای استانی دیدار با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران و گفت‌وگو با نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر انجام می‌شود و در برنامه تلویزیونی گزارشی از فعالیت‌های دولت و بنیاد شهید و امور ایثارگران ارائه می‌شود ضمن اینکه ترکیب خواسته‌های ایثارگران استان‌ها مشخص می‌شود.


معاون رئیس جمهور ادامه داد: در این سفرها کارکرد و میزان پاسخگویی بنیاد شهید و امور ایثارگران و تصمیمات ستادی مورد ارزیابی قرار می‌گیرد. در سفرهای استانی نشست ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت با حضور نمایندگان همه دستگاه‌های مرتبط برگزار می‌شود که وضعیت ایثارگران استان در بخش‌های مختلف ارزیابی شده و تصمیمات لازم اتخاذ می‌شود. در این سفرها پروژه‌های نیمه تمام بنیاد نیز بررسی می‌شود که خوشبختانه از این جهت قزوین دارای مشکلات کمتری نسبت به دیگر استان‌ها است.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد مسائل ایثارگران در کشور، گفت: متولی امور ایثارگران بنیاد شهید امور ایثارگران است ولی نیازهای ایثارگران متنوع است و این عزیزان با دستگاه‌های زیادی در ارتباط هستند. اعتبارات دولتی پاسخگوی نیازهای جامعه ایثارگری است لذا منابع به جهت رعایت عدالت به صورت سرانه و منظم هر ماه بر اساس برنامه عملیاتی از فروردین ماه توزیع شده است که در تاریخ فعالیت بنیاد شهید و امور ایثارگران بی‌نظیر است. البته علی‌رغم این نظم و دو برابر شدن اعتبارات با حمایت دولت و مجلس ولی همچنان عقب‌ماندگی وجود دارد.


وی با تأکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های همه دستگاه‌ها و همچنین ظرفیت‌های مردمی، گفت: نمایندگان ولی‌فقیه در این زمینه نقش مهمی می‌توانند ایفا کنند و نقش پدری در استان‌ها به عهده دارند و مطالبه‌گری آنها در مورد خدمات‌رسانی به ایثارگران و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت می‌تواند مؤثر باشد.


معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: آراسته شدن فضای شهرها به تصاویر شهدا و عطر و بوی ایثار و شهادت قلب انسان را از خودخواهی نجات می‌دهد و یکی از بهترین الگوها به عنوان کسانی که روش دیگری را برای زندگی انتخاب کرده‌اند راهگشا است.


در ادامه، حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالکریم عابدینی نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه شهر قزوین از حضور سید امیرحسین قاضی‌زاده‌ هاشمی معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در استان قزوین قدردانی کرد و گفت: از اینکه به استان ما سفر کردید خوشحال هستیم و امیدواریم که این سفر منشأ خیر و برکت باشد.


وی افزود: همچنین از اینکه دکتر سمیه اسمعیلی که از قشر بانوان و فرزند شهید هستند را به عنوان مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران انتخاب کردید، قدردانی می‌کنم. استان قزوین در زمینه‌های مختلف از جمله حوزه ایثارگران نیازمند تحولات جدی است تا به چشم‌انداز مدنظر نظام جمهوری اسلامی نزدیک‌تر شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین عابدینی افزود: با توجه به روحیاتی که در شخصیت معاون رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران وجود دارد می‌توان در ادامه شاهد تحولات اساسی در خدمت‌رسانی به خانواده‌های شاهد و ایثارگر بود.


نماینده ولی‌فقیه در استان و امام جمعه شهر قزوین بر جمع‌آوری خاطرات شهدا و ایثارگران تأکید کرد و گفت: این خاطرات گنجینه ارزشمندی هستند زیرا بازگویی آنها می‌تواند در انتقال ارزش‌ها به آحاد جامعه به‌ویژه جوانان مؤثر باشد.


وی افزود: اخیراً برخی از نویسندگان انقلابی در استان قزوین به جمع‌آوری خاطرات شهدا و ایثارگران پرداختند که باید تعداد و سرعت آنها در انجام این کار ارزشی افزایش یابد تا بتوانیم خاطرات بیشتری از این قشر معظم جامعه را ثبت و ضبط کنیم‌‌.


این مقام مسئول ادامه داد: در جمع‌آوری خاطرات شهدا و همرزمان شهدا هم بنیاد شهید و امور ایثارگران استان قزوین ورود جدی داشته باشد تا خاطرات این عزیزان ثبت و ضبط شود.

 

 

 

 

وی همچنین در دیدار با خانواده شهیدان «قربانعلی و کاظم کوچک‌تبار» ضمن احوالپرسی از خانواده شهیدان و همچنین داماد ایشان جانباز «اصغر آقاجانی»، گفت: خدمت شما والدین شهیدان کوچک‌تبار و جانباز بزرگوار رسیدیم تا از فداکاری‌ها و ایثارگری‌های خودتان و همچنین فرزندانتان در هشت سال دفاع مقدس و داماد گرانقدرتان قدردانی کنیم.


وی افزود: دیدار با خانواده‌های شهدا و ایثارگران را وظیفه خودمان می‌دانیم تا ضمن تجلیل از مقام والای این عزیزان، به مشکلاتشان رسیدگی کنیم.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در این دیدار بر ارائه خدمات درمانی و توانبخشی به مادران و پدران شهدا با توجه به اینکه در کهولت سن هستند، تأکید کرد‌.


در ادامه، مادر شهیدان از دیدار با دکتر قاضی‌زاده هاشمی ابراز خرسندی کرد و گفت: با آمدنتان چشم و دل ما را روشن کردید، امیدواریم در مسیر خدمت‌گزاری به خانواده‌های شهدا و ایثارگران موفق باشید.


معاون رئیس جمهور همچنین با همسر شهید «عین‌الله نظری» دیدار کرد و گفت: دیدار با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران در قالب طرح سپاس به منظور تجلیل و تکریم از مقام والای این عزیزان یکی از مهمترین برنامه‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران است.


وی افزود: معرفی خانواده‌های موفق شاهد و ایثارگر که توانسته‌اند فرزندانی شایسته و تأثیرگذار در پیشرفت کشور و خدمت‌رسانی به مردم تربیت کنند، یکی از مهمترین اهداف بنیاد در این دیدارها است. مادران و همسران شهدا بعد از شهادت عزیزانشان مسئولیت و مدیریت خانواده را بر عهده گرفتند و فرزندانی را تربیت کرده و تحویل جامعه دادند که امروز در اعتلای انقلاب و توسعه کشور نقش‌آفرین هستند.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: همسر شهید عین‌الله نظری از بین فرزندان خود توانسته چهار فرزند پزشک تربیت کند و به جامعه تحویل دهد که این مهم بیانگر موفقیت ایشان در نحوه درست تربیت کردن فرزندانشان است. همسران موفق شهدا باید به عنوان الگوی مادران معرفی شوند تا با درس‌گیری از سیره و منش آنها بتوانند فرزندان‌ موفقی را تربیت کنند و تحویل جامعه دهند.


در این دیدار همسر شهید از حضور معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در منزلشان ابراز خرسندی کرد و گفت: خداوند به مسئولان و کارکنان بنیاد که در خدمات‌دهی به جامعه ایثارگران زحمت می‌کشند اجر و پاداش دهد و امیدوارم که در انجام وظایفشان با عنایت خداوند متعال موفق باشند.


همچنین در این دیدار، فرزندان شهید نظری مطالبی در خصوص صبر و ایثارگری‌های مادرشان در تربیت و بزرگ کردن آنها مطرح کردند.


گفتنی است در این دیدارها، معاون رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اهدای لوح تقدیر از خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران تجلیل کرد.

منبع: ایثار