سفر دکتر سید امیر حسین قاضی زاده هاشمی به استان خراسان شمالی/فاز اقامتی مجتمع فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار خراسان شمالی افتتاح شد

19 شهریور 1401

فاز اقامتی مجتمع فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار خراسان شمالی به مساحت حدود 2000 متر مربع واقع در طبقات دوم و سوم مجتمع با دسترسی پله و آسانسور با 25 اتاق و ظرفیت 65 تخت‌خواب احداث شده است.


با توجه به اینکه خراسان شمالی و مرکز آن بجنورد به عنوان باب‌الرضا (ع) و در مسیر استان‌های شمالی به مشهد مقدس واقع شده است محل مناسبی برای استراحت بین‌راهی است و ایثارگران عزیز می‌توانند از امکانات مجتمع فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار خراسان شمالی استفاده کنند.


کار ساخت مرکز درمانی و توانبخشی این مجتمع نیز به پایان رسیده و پس از تجهیز بهره‌برداری شده و ارائه خدمات برای ایثارگران عزیز آغاز خواهد شد.


دکتر سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی پس از افتتاح این مجتمع از بخش‌های مختلف آن بازدید کرد و در جریان خدمات‌رسانی به ایثارگران قرار گرفت.

 

 

 

 

دکتر سید امیر حسین قاضی‌زاده هاشمی در ادامه سفر خود به استان خراسان شمالی ضمن ابراز خرسندی از حضور در این یادواره، گفت: حضور در این یادواره دعوتی از طرف شهدا است که برای من باعث افتخار است. در جوار امام‌زاده‌ای هستیم که یادگار اهل بیت (ع) است و مردمان این منطقه متدین و دین‌خواه هستند و شهدای زیادی تقدیم اسلام کرده‌اند و امیدوارم این مردم عزیز و بزرگ با حفظ داشته‌های عظیم خود این مسیر را ادامه دهند.


معاون رئیس جمهور با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری که می‌فرمایند «فضیلت زنده نگه داشتن یاد شهدا از خود شهادت کمتر نیست»، خاطرنشان کرد: شهادت جانبازی است و شخص عزیزترین داشته‌ای که خدا به انسان عطا کرده یعنی جان خود را تقدیم می‌کند. شهید در مسیر دفاع از حق جان خود را به عنوان عزیزترین داشته خود بخشیده و در اوج سلامتی برای هدفی مقدس جانش را فدا کرده است.


وی با اشاره به اهمیت برگزاری یادواره و پاسداشت شهدا، گفت: بزرگداشت و یادواره شهدا به منظور مرور خاطرات گذشته نیست بلکه برای تربیت نسل‌های آینده است. ترویج مکتب شهادت با برگزاری یادواره‌های شهدا ضروری است و ارزش‌های اسلامی را به نسل آینده پیوند می‌دهد.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: شهدا همه در قله بودند و پیامبر اکرم (ص) در وصف سیدالشهدا (ع) که این ایام متعلق به ایشان است می‌فرمایند که امام حسین (ع) سفینه النجاه و افضل جوانان مجاهد و انصار است و در وصف ایشان توصیفات بی‌نظیری دارند. شخصیتی که در علم و تربیت افضل است و جان عزیز خودش را برای آرمانی بلند و حفاظت از دین خدا فدا می‌کند.


دکتر قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه در جنگ جهانی دوم در کمتر از 10 سال 60 میلیون نفر کشته شدند، گفت: از این تعداد 15 میلیون نفر نظامی و 45 میلیون نفر از مردم غیرنظامی بودند در حالی که کل شهدای ما در معرکه 150 هزار شهید بودند اما شهدای سال‌های دفاع‌مقدس با سایر جنگ‌های عالم متمایز هستند و یکی از کارهایی که بنیاد انجام می‌دهد ‌ثبت و ضبط وصیت‌نامه شهدا و خاطرات والدین و همسران شهدا است.


معاون رئیس جمهور با اشاره به فداکاری‌های شهدا برای زنده نگه داشتن اسلام گفت: از روستای خرق 34 رزمنده به شهادت رسیدند. چه عاملی باعث شد که مادری که حاضر نیست زخم کوچکی را در فرزندش مشاهده کند او را برای رفتن به جبهه‌ای دو هزار کیلومتر دورتر بدرقه کند. شهدا اهداف والایی داشتند که پس از 40 سال هنوز خون آنها مثل خون امام حسین (ع) می‌جوشد و زنده است و انگار همین امروز به شهادت رسیده‌اند و هنوز مردم در تشییع پیکر مطهر شهدا حضور پر شوری دارند.


وی افزود: امروزه دشمن سعی دارد تا با جنگ نرم به اسلام ضربه وارد کند و مردم باید در تمامی عرصه‌ها هوشیار باشند و با همان روحیه هشت سال دفاع مقدس با مهارت و توانایی که دارند با ابزار یزیدیان زمانه مقابله کنند.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پایان خاطرنشان کرد: یکی از کارهای فرعون تحقیر و ایجاد رعب در بین مردم بود تا از او اطاعت کنند و خودش را در چشم عالم بزرگ نشان می‌داد، همانند کشورهای غربی که ملت‌ها را کوچک و ضعیف می‌کنند تا آن‌ها را وادار به پیروی از خود کنند اما شهدا در مکتب اهل بیت (ع) به ما آموخته‌‌‌‌اند که بنده غیر خدا و حتی بنده خود نشویم. امیدوار هستیم که ما هم زندگی را با معیار و منطق شهدا به پیش ببریم و اداره کنیم.


استاندار خراسان شمالی نیز در این مراسم گفت: دشمن با تبلیغات سوء، حقایق دین اسلام را پنهان و از هر ترفندی برای تضعیف روحیه مردم استفاده می‌کند. امروز دشمن با استفاده از جنگ نرم تبلیغات گسترده‌ای علیه جمهوری اسلامی تدارک دیده است.


محمدرضا حسین‌نژاد به سفر رئیس‌جمهور به استان‌ها اشاره کرد و گفت: دولت سیزدهم مردمی و برای مردم است و از نزدیک مشکلات مردم را بررسی می‌کند. دین، رهبری و مردم سه رکن پایه‌های نظام هستند که در پیروزی انقلاب اسلامی نقش اساسی ایفا کردند و امروز با شهدا تجدید میثاق می‌کنیم و همان راهی که شهدا و رهبر معظم انقلاب پیموده‌اند را ادامه می‌دهیم.


در پایان این یادواره تعدادی از برگزیدگان مسابقات قرآنی و ورزشی استان خراسان شمالی تجلیل شدند و نام روستای «خرق» به «رحمانیه» تغییر یافت.

 

 

 

 

معاون رئیس جمهور با حضور در برنامه زنده تلویزیونی «شب‌های اترک» شبکه استانی اترک خراسان شمالی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و امام شهدا (ره) گفت: در ایام سالگرد حادثه خونین 17 شهریور و مبارزات ملت ایران علیه رژیم ستم‌شاهی هستیم و آرزوی علو درجات برای شهدای این حادثه داریم. تاریخ‌ را نباید فراموش کرد زیرا این انقلاب علیه استبداد شکل گرفته است و اگر نسل امروز تاریخ را خوب بشناسد مجبور به تکرار آن نخواهد شد. اگر ملتی از گذشته تجربه و درس نگیرد آن اتفاقات تکرار خواهد شد.


معاون رئیس جمهور با اشاره به اهداف سفر به استان خراسان شمالی خاطرنشان کرد: در سفرهای استانی از نزدیک در جریان مشکلات خانواده شهدا قرار خواهیم گرفت و عملکرد بنیاد شهید و امور ایثارگران استان را در زمینه‌های مختلف مورد بررسی قرار خواهیم داد. در سفر به استان خراسان شمالی پروژه عمرانی افتتاح خواهد شد. در یادواره «روستای خرق» شرکت خواهم کرد و زیارت گلزار مطهر شهدا و دیدار با خانواده‌های معظم شهدا، جانبازان و ایثارگران برخی از برنامه‌های سفر به این استان است.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به تشکیل بنیاد شهید در سال 1358 و پیش از آغاز سال‌های دفاع مقدس به فرمان امام (ره) گفت: بنیاد از ابتدا برای رسیدگی به خانواده شهدای ترور تأسیس شد و بعدها شهدای سال‌های دفاع مقدس، شهدای مدافع حرم و شهدای سلامت نیز به آن افزوده شدند. بنیاد وظیفه قانونی دارد که باید بازخوانی شود. کارکرد اصلی بنیاد فرهنگی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و حفظ کرامت خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران است و اینکه چقدر این هدف شکل گرفته است باید مورد بررسی قرار بگیرد و اگر اختلال رویکردی در بنیاد بوده است به دنبال اصلاح آن هستیم.


دکتر قاضی‌زاده هاشمی در خصوص وضعیت مسکن ایثارگران گفت: مسکن و اشتغال نیازهای عمومی جامعه است و دولت به دنبال تأمین مسکن و کاهش نرخ بیکاری است. بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز کارگروه ویژه‌ای در این زمینه دارد و به دنبال پیگیری مطالبات قانونی ایثارگران است. برخی ایثارگران مشمول دریافت زمین هستند و پیگیری می‌کنیم که این اتفاق رخ دهد. تعدادی از ایثارگران فاقد مسکن هستند و در طرح جهش ملی مسکن دولت موظف است که اگر پروژه‌ای باشد 5 درصد سهمیه مسکن را به ایثارگران اختصاص دهد. برای برخی از ایثارگران نیز برنامه‌های خاصی توسط قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) و قرارگاه خاتم‌الانبیا (ص) در نظر گرفته شده است و بنیاد پیگیری می‌کند که این گروه از ایثارگران هم صاحب مسکن شوند.


معاون رئیس جمهور در مورد پروژه‌های آماده افتتاح، گفت: از سال 1385 برخی از پروژه‌های عمرانی به پایان نرسیده است از جمله مراکز جامع فرهنگی، ورزشی و توانبخشی که تنها 4 مرکز فعال بود و مراکز فعال هم اکنون به 28 مرکز رسیده است که شاهد افتتاح یکی از این مراکز در بجنورد مرکز استان خراسان شمالی خواهیم بود.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: جامعه هدف بنیاد مشخص و شامل والدین‌ شهدا، همسران و فرزندان شهدا، جانبازان و آزادگان و خانواده‌های آنان است و وظیفه ما رسیدگی به آنها است و در همه کشور یک نوع ساز و کار را دنبال می‌کنیم و بین هیچ استانی تفاوتی وجود ندارد.


دکتر قاضی‌زاده هاشمی در پاسخ به سؤالی در مورد رزمندگان گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران مطابق قانون متولی امور خانواده‌های شهدا، جانبازان و آزادگان است و متولی امور رزمندگان نیست. بیش از 5 میلیون رزمنده در کشور ما وجود دارد که متولی امور این عزیزان سازمان رزمندگان در ستاد کل نیروهای مسلح است.


معاون رئیس جمهور در مورد تبدیل وضعیت فرزندان ایثارگران گفت: تاکنون 90 هزار نفر از فرزندان ایثارگران تبدیل وضعیت شده‌اند و اجرای این قانون ادامه دارد. در بسیاری از دستگاه‌های دولتی و وابسته به دولت فرزندان ایثارگران تبدیل وضعیت شده‌اند. برخی نهادها که حاکمیتی اما دولتی نیستند این قانون را اجرا نکرده‌اند و به دنبال حل و فصل این موضوع هستیم.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد عدم ارائه تسهیلات به خواهران و برادران شهدا گفت: قانونی برای تسهیلات به خواهران و برادران شهدا وضع نشده است.


دکتر قاضی‌زاده هاشمی در رابطه با کمک معیشت به ایثارگران نیز گفت: توزیع نامناسبی در مورد کمک معیشت ایثارگران فاقد شغل و درآمد وجود داشت و تدبیری اتخاذ شد که کمک معیشت افرادی که مطابق قانون مستحق دریافت کمک معیشت نبودند حذف شده و افرادی که مطابق قانون باید این کمک معیشت را دریافت کنند به تدریج به این فهرست اضافه شوند.


معاون رئیس جمهور در مورد وضعیت بیمه ایثارگران گفت: طبق قانون موظف هستیم که 100 درصد هزینه بیمه ایثارگران را پرداخت کنیم. بیمه شامل پایه و تکمیلی است و برخی ایثارگران دارای بیمه تأمین اجتماعی و یا بیمه سلامت هستند. در مورد بیمه تکمیلی هر سال مناقصه برگزار می‌شود که در سال جاری بیمه دی انتخاب شد اما به دلیل عدم پرداخت به موقع حق بیمه شرمنده ایثارگران شدیم. اخیراً مقداری منابع مالی تزریق شد و سازمان برنامه و بودجه باید اعتبار درمان ایثارگران را به موقع تخصیص دهد.


وی با اشاره به دیگر برنامه‌های بنیاد در حوزه درمان ایثارگران گفت: ما برنامه‌های پایش سلامت برای گروه جانبازان شیمیایی و نخاعی داریم و به آنها خدمات ارائه می‌دهیم که در این دوره یک ساله ارتقا پیدا کرده است. سعی کردیم که نیاز اعزام به خارج با حضور جراحان متخصص به داخل کشور کاهش پیدا کند و اخیراً تیم جراحی از آلمان برای جراحی بیماری صرع به ایران سفر کردند.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره حمایت از ساخت فیلم‌های فاخر در خصوص شهدا عنوان کرد: تعهدی ایجاد کردیم که اگر در هر استانی فیلم و سریال ویژه شهدا ساخته شود به میزان 30 درصد هزینه مورد حمایت بنیاد قرار گیرد. به عنوان نمونه در مورد شهید «مرحمت بالازاده» در اردبیل انیمیشن خوبی با حمایت بنیاد ساخته شد. در طول یک سال گذشته 10 تفاهم‌نامه برای ساخت فیلم و سریال نوشته شده است و 2 فیلم به مرحله پیش‌تولید رسیده است.


وی افزود: اخیراً از سازندگان سریال «راز ناتمام» در مورد شهیدان رجایی و باهنر تجلیل شد. اگر در هر استان از یک چهره برجسته فیلم درجه یکی ساخته شود توسط بنیاد شهید و امور ایثارگران حمایت می‌شود. این فیلم‌ها باید فاخر باشند و فیلم ضعیف مطابق نظر کارشناسی نهادهای مرتبط پذیرفته نیست در جلسه شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت استان نیز این موضوع را عنوان کردیم که اگر هر سال یک فیلم تهیه شود موجی در کشور رخ خواهد داد و اتفاق بزرگی است.


دکتر قاضی‌زاده هاشمی در مورد ارائه خدمات به جانبازان زیر 25 درصد، گفت: ما جانبازان زیر 25 درصد را فراموش نکرده‌ایم و خدمات مختلف در حوزه درمانی، مسکن و اشتغال دریافت می‌کنند. تلاش می‌کنیم ارائه خدمات قانونی که برای برخی از این عزیزان باقیمانده در این دوره چهار ساله انجام شود. خدمات عمومی و خدمات درمانی به همه جانبازان داده می‌شود و خدماتی مانند وام مسکن، اشتغال و سهمیه کنکور به همه این جانبازان تعلق می‌گیرد.


معاون رئیس جمهور در مورد وضعیت تخصیص خودرو به ایثارگران گفت: ما به دنبال تعیین تکلیف وضعیت تخصیص خودرو به ایثارگران هستیم و در سال‌های قبل این قانون به نتیجه نرسیده است و سعی می‌کنیم با کمک دولت و مجلس آنچه در قانون در مورد خودروی ایثارگران آمده اجرایی شود و با اصلاح قانون از سال بعد این موضوع حل و فصل شود.


دکتر قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به استمرار سفرهای استانی برای پیگیری وضعیت خانواده‌های ایثارگران گفت: برنامه دولت حضور در میان مردم است و این برنامه را دنبال خواهیم کرد. بجنورد در چند سال اخیر رشد و توسعه خوبی پیدا کرده است و شهر شادابی است. امیدوار هستیم که با کمک دولت و مجلس از ظرفیت‌های استان و منابع طبیعی آن استفاده شود و اولویت و دغدغه ما هم در این استان حل و فصل مشکلات ایثارگران است.

 

 

 

 

ریاست عالی بنیاد شهید و امور ایثارگران در بخش دیگری از این سفر در دیدار با نماینده ولی فقیه در خراسان شمالی و امام جمعه بجنورد، گفت: مفهوم شهادت متعلق به اسلام است و کشته و مجروح شدن را تمام ملل در جنگ‌ها دارند؛ مفهوم الهی و قدسی شهادت فقط دفاع از خاک نیست بلکه دفاع از مکتب و کیان یک سرزمین مقدس است که مقدس بودن این سرزمین هم به معارفی است که در آن در حال ترویج است.

 

وی با اشاره به برنامه‌های سفر به استان‌های مختلف، افزود: مهم‌ترین دلیل دیدار با نمایندگان ولی فقیه در استان‌ها در کنار عرض ادب، ارائه گزارش عملکردی از اوضاع و احوال بنیاد شهید و امور ایثارگران است. بنیاد دو مسئولیت دارد که حفظ منزلت و کرامت خانواده معظم شهدا و ایثارگران و رسیدگی به نیازهای گوناگون آنان است که تأمین این نیازها در قوانین عمدتاً به تمام دستگاه‌ها و در سطح کلان به دولت سپرده شده و بنیاد شهید و امور ایثارگران نقش پیگیری کننده دارد.
 
معاون رئیس جمهور با اشاره به نیازهای جامعه سه میلیون و 500 هزار نفری ایثارگران، گفت: یکی از اشکالاتی که به مرور زمان رخ داده این است که بنیاد شهید و امور ایثارگران جایگزین نه تنها دولت که کل دستگاه‌های اجرایی شده است و برخی دستگاه‌ها کم‌کم خود را در عرصه خدمات به ایثارگران کنار کشیده‌اند و فرض کرده‌اند که وظایفی نسبت به ایثارگران عزیز ندارند و یا در اولویت دریافت خدمات که در قانون هم اشاره شده نیستند.
 
وی بیان کرد: درست است که دولت درگیر مشکلات بودجه‌ای است و منابع مالی مورد نیاز را به راحتی نمی‌تواند تأمین کند اما با همین شرایط اگر همه دستگاه‌ها پای کار بیایند و در هر شهرستان وظایفشان را نسبت به ایثارگران که مستقیم یا غیرمستقیم با آنها در ارتباط هستند انجام دهند، بسیاری از مسائل ایثارگران حل خواهد شد.
 
معاون رئیس جمهور با اشاره به دیدار خود با خانواده معظم شهدا در بجنورد، گفت: روز گذشته خدمت یک شهید مدافع حرم که کارمند تأمین اجتماعی بوده رسیدیم و به من گفتند که تأمین اجتماعی محل سکونت این خانواده را تأمین کرده و چه بسا اگر قرار بود بنیاد به موضوع مسکن آنها رسیدگی کند شاید زمان زیادی صرف می‌شد و به نتیجه مطلوب هم نمی‌رسید. پس ما اگر می‌خواهیم منزلت این عزیزان حفظ شود، حرکت عمومی در ابعاد مختلف لازم است که از ظرفیت‌ها و امکانات نهادهای حاکمیتی و دولتی استفاده شود وگرنه حل مشکلات ایثارگران وظیفه یک دستگاه نیست و منابع مالی هم برای حل این مسائل پیش بینی نشده است.
 
دکتر قاضی‌زاده هاشمی افزود: فرهنگ ایثار و شهادت در کشور ما یک موضوع فانتزی نیست زیرا عقبه امنیتی یک کشور به مجاهدان آن است و آنچه باعث حفظ این انقلاب و این سرزمین شده برتری ابزاری ما و یا تعداد رزمندگان ما در جبهه نسبت به دشمنانمان نبود بلکه ایمان و روحیه‌ای که در وصیت‌نامه شهدا هم اشاره شده عامل برتری ما بود و اینکه رزمندگان حاضر بودند جان خود را به دستور امام (ره) و برای حفظ مکتب فدا کنند، باعث پیروزی کشور شد.
 
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه ترویج و توسعه فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت به غیر از اینکه مردم را نسبت به یکدیگر مهربان کرده و زیاده خواهی را کاهش می‌دهد، باعث حفظ امنیت می‌شود، گفت: این فرهنگ جزئی از نظام امنیتی کشور است و بنیاد نقش هماهنگ‌کننده دارد و به دنبال تصویب آیین‌نامه‌ای هستیم که شورای توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت علاوه بر استان‌ها در هر شهرستانی با ریاست فرماندار تشکیل شود.
 
وی با اشاره به دیدار خود با یکی دیگر از خانواده معظم شهید در بجنورد، گفت: مقام معظم رهبری فرمودند بر روی سبک زندگی شهیدپروری کار کنید یعنی سبک زندگی پدر و مادر شهید که در دامن آنها شهید پرورش یافته و به نقطه انقطاع رسیده و رفته و خودش را فدا کرده است بسیار مهم است.
 
نماینده ولی فقیه در استان خراسان شمالی ضمن خوشامدگویی به معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: امیدوارم حضور شما مایه خیر و برکت برای ایثارگران و خانواده شهدای این منطقه باشد زیرا این عزیزان برکت نظام اسلامی هستند و در همه سختی‌ها پای نظام اسلامی بودند.
 
حجت‌الاسلام والمسلمین رضا نوری ضمن بیان یک حدیث قدسی که خداوند می‌فرماید من جانشین شهید در بین اعضای خانواده او هستم، افزود: کسی که با خانواده معظم شهدا برخورد بدی کند با خدا طرف است و از طرفی هم نقش شما در این زمینه بسیار سنگین است و البته این لطف بزرگی است که خداوند نصیب شما کرده تا حامی خانواده‌های ایثارگران باشید.
 
وی افزود: این مسئولیت نگاه ویژه شما به جانبازان را نیز می‌طلبد زیرا شهید یک بار به شهادت می‌رسد اما این عزیزان هر روز شهید می‌شوند و سختی‌های بسیاری در زندگی دارند، تصور اینکه جانباز عزیزی بیش از بیست سال بر روی تخت خوابیده و توان حرکت ندارد بسیار سخت است.
منبع ایثار