دیدار قاضی‌زاده هاشمی با نماینده ولی‌فقیه در ایلام/یک درصد بودجه دستگاه‌ها به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تخصیص یابد

21 آبان 1401

معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران روز پنجشنبه 19 آبان ماه در ادامه سفر استانی به ایلام با نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه ایلام دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

دکتر سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در این دیدار گفت: بنیاد شهید افضل نهادهاست و بر اشخاص و افراد هم افضل است، مقام معظم رهبری هم فرمودند «بنیاد شهید دستگاه عصمت و طهارت است» یعنی جنس این دستگاه به واسطه بار معنایی که بر دوش دارد با دیگر دستگاه‌ها متفاوت است.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: کارکنان بنیاد در گذشته بر اساس ظرفیت، توان و بسیج امکانات تلاش‌ کردند، نسل اول بنیاد درگیر با مسائل جنگ تحمیلی بودند، نسل تشییع شهدا و رسیدگی به مجروحان در بیمارستان‌ها، به عنوان مثال زمانی که خود بنده در جبهه مجروح شدم و از خط من را به عقب آوردند و در نهایت به مشهد برگشتم در تمام این بیمارستان‌هایی که برای مداوا رفتم یک عامل از بنیاد بود که مجروحان را تحویل می‌گرفت و کارهایشان را انجام می‌داد تا درمان شوند و در همه این مسیر و در فرودگاه و ایستگاه قطار یک عامل از طرف بنیاد حضور داشت که رزمندگان و مجروحان را سروسامان می‌داد.


وی افزود: بعد از گذشت آن شرایط که مردم درگیر زندگی عادی خود شدند کم‌کم شکل کار بنیاد هم تغییر پیدا کرد و بنیاد به اداره‌ای در کنار سایر ادارات با یک شرح وظایف مشخص و با بودجه دولتی که ذیحساب دارد تبدیل شد.


معاون رئیس جمهور با بیان اینکه تقریباً ۹۸ و نیم درصد بودجه بنیاد را دولت تأمین می‌کند، افزود: تنها یک و نیم درصد از منابع بنیاد مربوط به بخش اقتصادی است که هدیه امام راحل بوده و تاکنون هم هست. البته ما امسال بسیار تلاش کردیم و به بخش اقتصادی نیز فشار آوردیم و برآورد ما این است که بتوانیم سهم بودجه بخش اقتصادی را به رقم ۵ درصد برسانیم اما باز هم دولت ۹۵ درصد هزینه‌ها را تأمین می‌کند.


دکتر قاضی‌زاده هاشمی ادامه داد: وابستگی بودجه بنیاد به دولت سبب شده تا محدودیت‌های گسترده‌ای داشته باشیم و مشکلات در تأمین توقعات خانواده ایثارگران و در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وجود دارد و البته در بخش فرهنگی کمبودهای زیادی وجود دارد زیرا معمولاً مسائل معیشتی سبب می‌شود بودجه عمرانی تخصیص پیدا نکند و بودجه فرهنگی اصلاً تخصیص نمی‌یابد.


وی با بیان اینکه در سال گذشته سهم بودجه فرهنگی بنیاد از رقم کل بودجه سه هزارم درصد بوده، خاطرنشان کرد: سهم بودجه فرهنگی حتی یک درصد هم نبوده که سبب شده برخی مراکز مثل برخی موزه‌ها تعطیل شوند و البته امسال تلاش کردیم توجه ویژه‌تری به این موضوع شود.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه استان ایلام از استان‌های محروم کشور است، تأکید کرد: این استان به طور کلی دارای عقب ماندگی انباشته است و وضعیت عمومی مردم به نوعی است که مسئله اشتغال و بیکاری جدی‌تر از سایر استان‌ها است، به همین دلیل مهاجرت از این استان هم جدی‌تر است، اما به مدد زیارت اربعین یک خط رونقی شکل گرفته است، ۱۵ درصد جمعیت این استان ایثارگر هستند که عدد بالایی است.


دکتر قاضی‌زاده هاشمی ادامه داد: نقش بنیاد شهید و امور ایثارگران در بخش‌های مختلف و در شورای ترویج که نقش دبیری در استان‌ها دارد هماهنگ کننده است تا منابع کشور به سمت توسعه و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت هدایت شود.


معاون رئیس جمهور با اشاره به اهمیت ترویج فرهنگ ایثار و شهادت گفت: ترویج با الگوسازی و مرجعیت بخشی ممکن است، به عنوان نمونه باید بنا بر فرموده مقام معظم رهبری «تا وقتی شهیدی هست معنایی ندارد که اسم کوچه و خیابان و گذر را چیز دیگری بگذارید» حقیقت این است که قهرمانان واقعی که باید به مردم معرفی شوند شهدا هستند و این موضوع هم مسئولیت عمومی است و در این راستا برنامه‌هایی هم شروع کردیم و با بسیج امکاناتی که هست بین ما و فرهنگ عمومی و در همین شورا اقدامات مختلفی انجام می‌دهیم که به امید خدا بتوانیم در این عرصه با بسیج امکاناتی که وجود دارد، یک اقدام جدی انجام دهیم.


وی افزود: مجلس در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت مصوبات خوبی داشته است. اخیراً نیز بر اساس بخشنامه‌ای یک درصد بودجه تمام دستگاه‌ها باید به این حوزه اختصاص یابد و این تخصیص با مصوبه شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت به ریاست رئیس جمهور ابلاغ و توسط رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به عنوان دبیر شورا ابلاغ شده است.


حجت‌الاسلام والمسلمین «الله‌نور کریمی‌تبار» نماینده ولی‌فقیه در استان ایلام نیز در این دیدار گفت: هزینه ساخت فیلم و سریال در استان ایلام بالاست به دلیل اینکه شرایط مساعد نیست اما در حال حاضر سریال «میمک» در مرحله ساخت است. اهمیت عملیات میمک به حدی بالاست که صدام فرمانده خودش را برای این شکست اعدام کرد و از بمب شیمیایی در جریان این عملیات استفاده کرد زیرا میمک برای عراق منطقه‌ای استراتژیک و راهبردی است و برای ماهم موقعیت سوق‌الجیشی داشت و مشرف بر جاده صالح‌آباد بود که زیر دید دشمن قرار داشت و دائماً بمباران می‌شد. ساخت این سریال نیاز به کمک بنیاد شهید و امور ایثارگران هم دارد.


وی ادامه داد: موزه شهدا و دفاع مقدس در استان خیلی ضعیف است و امیدواریم با کمک بنیاد و استاندار محترم موزه شهدا در ایلام برپا شود.

 

 

 

 

همچنین ایشان ضمن حضور در برنامه تلویزیونی «افق روشن» در شبکه استانی ایلام با اشاره به اهداف سفر به استان ایلام و حضور در یادواره 400 شهید ایل خزل گفت: دیدار با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران استان ایلام، حضور در جمع نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر استان، شرکت در نشست شورای عالی ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت، بررسی مربوط به مشکلات ایثارگران در زمینه اشتغال، مسکن، بهداشت و درمان و معیشت آنها و بازدید از پروژه‌های نیمه تمام استان، برخی از اهداف سفر به استان ایلام است.

نیازمندی‌های ایثارگران با افزایش سن تغییر کرده است
معاون رئیس جمهور گفت: خانواده عزیز ایثارگران مثل سایر مردم هستند و البته میانگین سنی جامعه هدف بنیاد از عموم جامعه بالاتر است. بیش از 30 سال از پایان جنگ تحمیلی می‌گذرد و ایثارگران وارد سن سالمندی شده‌اند، والدین شهدا بیش از 80 سال سن، جانبازان و همسران شهدا بیش از 60 سال سن و فرزندان شهدا نیز بالای 40 سال سن دارند و نیازهای آنها تغییر کرده است. زمانی تحصیل مهم‌ترین مسئله جامعه ایثارگری بود و اکنون اشتغال فرزندان ایثارگران مشکلی است که آنها از ما انتظار دارند به آن رسیدگی شود به ویژه اینکه در استان ایلام هم موضوع اشتغال مسئله مهمی است.

تبدیل وضعیت بیش از 2000 ایثارگر در استان ایلام
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: در استان ایلام قانون تبدیل وضعیت فرزندان ایثارگران اجرایی شده و 2 هزار و 111 نفر مشمول این قانون بوده‌اند که تبدیل وضعیت یک هزار و 205 نفر انجام شده است و پرونده 906 نفر دیگر در دست اقدام است. هزار و 104 نفر نیز در سامانه فاقد مسکن اعلام شده‌اند که برای 606 نفر کار مسکن آنها انجام شده است و برای سایرین نیز انجام خواهد شد.
وی افزود: جامعه کل خانواده ایثارگران شامل خانواده‌های شهدا، آزادگان و جانبازان در استان ایلام 87 هزار و 638 نفر هستند که 15 درصد جمعیت استان را تشکیل می‌دهند که این آمار در کشور بی‌نظیر است. استان ایلام 300 بار و تنها مرکز استان 130 بار بمباران شده است و مردم این استان غیر از ایستادگی مورد هجوم قرار گرفتند. حدود 2 هزار و 972 شهید در این استان وجود دارد. 4 هزارو 796 نفر از والدین شهدا هستند که 30 درصد آنها در قید حیات هستند. 13 هزارو 55 نفر جانباز در این استان وجود دارد که 166 نفر بالای 70 درصد هستند و 337 آزاده در این استان حضور دارند.

پایش سلامت بیش از 4800 ایثارگر در استان ایلام در یک سال گذشته
معاون رئیس جمهور با اشاره به خدمات ارائه شده به ایثارگران استان ایلام گفت: 950 خدمت درمانی به ایثارگران ارائه شده است. 3 هزار و 456 ایثارگر در منزل خدمات دریافت کردند. 4 هزار و 871 نفر مورد پایش سلامت و خدمات خود مراقبتی قرار گرفتند. 422 قلم تجهیزات پزشکی را تقدیم جانبازان کردیم و 28 مورد خدمات اورتز پروتز انجام دادیم. در مورد ساخت مسکن 236 مورد تسهیلات داده شد و برای 104 نفر متناسب با نیاز زمین داده شد. پرداخت 575 فقره تسهیلات اعتباری و قرض‌الحسنه به ایثارگران بخشی دیگر از اقدامات بنیاد در یک سال گذشته بوده است.

پیشرفت 70 درصدی ساخت مجتمع فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار ایلام
وی افزود: در طول یک سال گذشته 15 هزار و 309 مورد دیدار با خانواده ایثارگران انجام شد. خدماتی در زمینه امکانات جامع توانبخشی و رفاهی و ورزشی در هر استان وجود دارد که در استان ایلام 70 درصد رشد داشته است که امیدواریم در سفر دوم رئیس جمهور منابع لازم برای تکمیل آن اختصاص یاید. در زمینه 6 فعالیت خوداشتغالی هم تسهیلاتی ارائه داده شد. طرحی با عنوان «اسناد افتخار» را انجام دادیم که در این طرح باید خاطرات والدین و همسران شهدا و جانبازان 70 درصد ضبط ثبت شود که 376 مورد در استان ایلام انجام شده است. 4 فیلم سینمایی در مورد حوادث افتخارآمیز استان ایلام و شهدای شاخص نیز مورد بررسی قرار می‌گیرد.

ساماندهی و بهسازی 113 گلزار مطهر شهدا در استان ایلام
دکتر قاضی‌زاده هاشمی گفت: از 116 گلزار مطهر شهید در استان 113 گلزار ساماندهی شد و 3 گلزار دیگر نیز ساماندهی خواهد شد. در سفر به مهران تلاش داریم با توجه به اینکه این منطقه مشهد و مرکز خدمت به زائران اباعبدالله (ع) است و ایثارگران زیادی از مرز زمینی تردد می‌کنند پروژه ملی را تعریف کنیم تا مرکز اقامتی برای ایثارگران عزیز طراحی شود.

پرداخت بدون سقف تسهیلات اشتغال در استان ایلام
معاون رئیس جمهور در مورد کمک به اشتغال ایثارگران استان گفت: تسهیلات اشتغال بر اساس ظرفیت‌هایی که در مناطق وجود دارد پرداخت می‌شود ولی استان ایلام از استان‌هایی است که هیچ سقفی برای پرداخت تسهیلات اشتغال به ایثارگران در آن وجود ندارد و به هر تعدادی وام خوداشتغالی زایی ارائه می‌شود. بر اساس قرارداد ایجاد اشتغال و نیاز به حمایت مالی بانک عامل تسهیلات در اختیار ایثارگران قرار می‌دهد. در استان ایلام به خاطر محرومیت‌هایی که داشته است سقف پرداخت وام اشتغال‌زایی در حوزه ایثارگران برداشته شده است و این کار به لطف دولت و مجلس انجام شد و اعتبارات ما در حوزه اشتغال 7 برابر افزایش پیدا کرد.

مشکل اشتغال ایثارگران با اشتغال‌زایی و سرمایه‌گذاری رفع می‌شود
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در ادامه به سؤالات مردمی در شبکه استانی ایلام پاسخ داد و گفت: در تبدیل وضعیت شرایط سنی وجود ندارد و تبدیل وضعیت تثبیت شغل است و تبدیل قرارداد به قرارداد دائمی است. در سایر استخدام‌ها باید شرایط استخدام رعایت شود. ایثارگران ما از جمله فرزندان شهید و جانبازان بالای 70 درصد سهمیه اختصاصی دارند و سایر ایثارگران سهمیه 20 درصد و 30 درصد را دارند. در کل استخدام دولتی در کشور کاهش یافته است و سال گذشته در کل کشور 67 هزار مورد استخدام داشتیم که 20 درصد آن به ایثارگران اختصاص داشت که عدد کمی است. بحث استخدام دولتی را پیگیری می‌کنیم اما این مشکل استخدام ایثارگران را حل نمی‌کند مسئله اشتغال باید با سرمایه‌گذاری به نتیجه برسد.

رزمندگان تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار ندارند
دکتر قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه رزمندگان تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران نیستند، گفت: شهدا، جانبازان و آزادگان و خانواده‌های آنها تحت پوشش بنیاد هستند و وزارت دفاع مسئول رسیدگی به رزمندگان است. جانباز کسی است که در بنیاد پرونده داشته باشد و قانون‌گذار مسئولیت رزمندگان را به عهده بنیاد قرار نداده است.
وی در مورد وضعیت مسکن ایثارگران گفت: در توافقی که با وزارت راه و شهرسازی برای طرح جهش مسکن ملی داشتیم قرار است که هر پروژه‌ای که ساخته شود 5 درصد آن به ایثارگران داده شود و امیدواریم در این 4 سال ایثارگران عزیزی که خدمات مسکن دریافت نکرده‌اند مسکن دریافت کنند اما ایثارگرانی که به هر دلیل مسکنی را دریافت کرده‌اند اما آن را فروخته‌اند مشمول این قانون نیستند.

پیشنهاد 4 فیلم‌نامه درباره رویدادها و شخصیت‌های شاخص استان ایلام
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد ساخت فیلم با موضوع شهدا در استان ایلام گفت: این موضوع را به طور جدی در استان شروع کردیم که در مورد رویدادها و شخصیت‌ها اگر فیلم‌نامه فاخر تهیه شود 30 درصد هزینه ساخت آن را بنیاد متقبل می‌شود و 4 فیلم‌نامه پیشنهاد شده و قرار است که توسط گروه داوری ما انتخاب شوند اما کار باید شاخص باشد زیرا پیش از این فیلم‌هایی تهیه شد که از کیفیت خوبی برخوردار نبود.
وی افزود: در زمینه جشنواره نیز در جشنواره فیلم مقاومت وارد شدیم تا رقابت ایجاد شود اما امیدواریم سایر دستگاه‌ها نیز مثل صدا و سیما نیز حمایت کنند و موضوعاتی در استان ایلام مثل «عملیات میمک» و جریان «زمین فوتبال چوار» و «چنگوله مهران» هستند که می‌تواند مورد توجه قرار بگیرد. نمی‌خواهیم این برنامه فقط در تهران باشد و باید همه رویدادهای ایثارگری در سراسر کشور دیده شود.

بیش از 9000 ایثارگر فاقد شغل و درآمد جدید کمک‌معیشت دریافت می‌کنند
دکتر قاضی‌زاده هاشمی در مورد کمک‌معیشت به جانبازان معسر و فاقد شغل و درآمد گفت: افزایش این کمک‌معیشت را دولت پیشنهاد می‌دهد و مجلس به تصویب می‌رساند. امسال این کمک‌معیشت از 2 میلیون و 200 به 3 میلیون و 600 هزار تومان افزایش یافت و مجلس این میزان را به 4 میلیون و 500 افزایش داده است اما این افزایش هنوز ابلاغ نشده است. همچنین 95 هزار نفر کمک‌معیشت از بنیاد دریافت می‌کردند که امسال 9 هزار نفر هم به این تعداد اضافه شدند.
معاون رئیس جمهور در پایان با اشاره به رشادت‌های شهدا و خانواده‌های ایثارگران گفت: شهدای ما همان طور که در وصیت‌نامه‌های آنها نوشته شده است در ازای اینکه در مقابل دشمنان ایستادند به دنبال خدمات مادی نبودند و دنبال دین خدا بودند و با او معامله کردند، خانواده‌های معظم شهدا، والدین شهدا و همسران شهدا نیز فداکاری‌های بسیاری کردند و ما مدیون آنها هستیم برای همین باید به طور جدی پیگیر خدمات به آنها باشیم و امیدوارم که خدای رحمان ظرفیتی به ما بدهد که خدمتگزار خانواده شهدا و ایثارگران باشیم و بتوانیم خدمات بهتری را به آن‌ها ارائه کنیم.

 

 

 

 

در ادامه دکتر سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی در نشست شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت استان ایلام با گرامیداشت یاد شهدا گفت: استان ایلام طولانی‌ترین مرزها را در زمان جنگ تحمیلی با دشمن داشت و مردم با وجود جمعیت اندک توانستند دشمن را به عقب برانند و در طول 8 سال دفاع مقدس غیورمردانه ایستادند و به رزمندگان کمک کردند لذا هر چه در وصف این عزیزان بگوییم کم است.


معاون رئیس جمهور با اشاره به قوانین مربوط به شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت گفت: رئیس این شورا رئیس جمهور است. در استان‌ها هم استاندار رئیس این شورا است. موضوع فرهنگ ایثار و شهادت و رسیدگی به خانواده ایثارگران تنها مربوط به بنیاد شهید و امور ایثارگران نیست و همه دستگاه‌ها مسئولیت دارند و ترکیب این شورا فرا دولتی است. ما مسئولیت اخلاقی و انقلابی نسبت به ایثارگران داریم. بنیاد کارگروه‌هایی تشکیل می‌دهد تا هر نهاد مسئولیت خود را در حوزه‌های مختلف مثل مسکن، اشتغال و فرهنگی به عهده بگیرد.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطرنشان کرد: در حوزه آموزش وزارت آموزش و پرورش و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مسئول آموزش دانش‌آموزان و دانشجویان شاهد هستند. مدارس شاهد توسط وزارت آموزش و پرورش اداره می‌شود و در این خصوص برنامه ارائه کند. بنیاد یک وظیفه مستقیم در مورد ایثارگران دارد و باید به معیشت ایثارگران کمک کند و برخی از مسئولیت‌های بنیاد مطالبه نیازهای ایثارگران از سایر دستگاه‌ها است.


دکتر قاضی‌زاده هاشمی با بیان اینکه ایثارگران و ترویج و توسعه فرهنگی ایثار و شهادت برای نظام موضوعیت جدی دارد، گفت: تصمیم مسئولان استانی ماهیت قانونی دارد و یک درصد اعتبارات هر دستگاه بنا به تصویب شورا باید به ترویج فرهنگ ‌ایثار و شهادت اختصاص پیدا کند. بنیاد وظیفه پشتیبانی را به عهده دارد و موضوع اشتغال ایثارگران را از تهران نمی‌توان در شهرستان‌ها حل کرد مثلاً موضوع تبدیل وضعیت ایثارگران شهر به شهر و استان به استان متفاوت است.


معاون رئیس جمهور با ارائه گزارشی از وضعیت اشتغال در استان ایلام گفت: 6 هزار و 856 نفر در استان ایلام متقاضی کار هستند که 2 هزار نفر آنها دیپلم و پایین‌تر از دیپلم دارند. 2 هزار و 862 نفر لیسانس، 578 نفر فوق لیسانس، 18 نفر پزشک و 21 نفر دکترا دارند که متقاضی کار هستند. در سال 1400 تعداد 559 نفر استخدام دولتی شدند و 458 مورد وام اشتغال‌زایی دریافت کردند. ما برای استان ایلام سقف برای دریافت اعتبار قرار ندادیم و بر اساس پروژه‌هایی که وجود دارد ما از صندوق توسعه ملی به اشتغال‌زایی کمک می‌کنیم.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: طبق قانون برنامه ششم توسعه 294 سهمیه اشتغال برای فرزندان شهدا و جانبازان 70 درصد در نظر گرفته شد که در این استان 186 نفر در آزمون شرکت کردند که استخدام دولت می‌شوند. 170 نفر قبول شدند که از این تعداد 136 نفر مشغول به کار هستند. این آزمون بین فرزندان شهدا و جانبازان 70 درصد است و آزمون دوم نیز برگزار خواهد شد.


دکتر قاضی‌زاده هاشمی افزود: در مورد تبدیل وضعیت ایثارگران در ایلام 2 هزار و 111 نفر مشمول این قانون شدند که یک هزار و 205 نفر کد استخدامی دریافت کردند و 916 نفر نیز منتظر دریافت کد استخدامی هستند. در مورد مسکن ایثارگران یک هزار و 104 خانواده فاقد مسکن بودند که به 606 خانواده مسکن واگذار شد. امسال مشکلی برای پرداخت تسهیلات نداریم و هر شهرستانی کاری برای مسکن ایثارگران انجام دهد منابع و وام بانکی تأمین می‌شود.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با ارائه آماری از دانشجویان و دانش‌آموزان گفت: یک هزار و 148 دانشجو و 2 هزار و 130 دانش‌آموز و یک هزار و 150 ورزشکار ایثارگر در استان ایلام تحصیل می‌کنند. در حوزه بهداشت و درمان برخی از کلینیک‌های بیمارستان‌ها هزینه دریافت می‌کنند. سازمان تأمین اجتماعی، مراکز خدمات درمانی و بیمه نیروهای مسلح نباید مثل بخش خصوصی در زمینه درمان ایثارگران عمل کنند. سازمان برنامه و بودجه هزینه‌ها را دیر پرداخت می‌کند و ما انتظار کمک داریم تا برخی داروخانه‌ها را تأمین منابع کنیم.


معاون رئیس جمهور با اشاره به ساخت موسسه فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار ایلام در دو فاز گفت: فاز اقامتی هنوز تکمیل نشده است و در سفر رئیس جمهور منابع آن باید تکمیل شود. بنیاد منابع بودجه عمرانی را ندارد و بودجه ما استانی است و با توجه به وضعیت محدود بودجه استان‌ها در سفر استانی رئیس جمهور از بودجه ملی برای مناسب‌سازی گلزار شهدا استفاده می‌کنیم. در مورد ویزیت و پایش سلامت 34 هزار و 528 خدمت به ایثارگران داده شده است و مراکز جامع توانبخشی ما جامع‌ترین مراکز توان‌بخشی در کشور هستند که می‌تواند علاوه بر خدمت به ایثارگران به مردم هم خدمت بدهد و نمونه این مراکز را حتی دانشگاه‌های علوم پزشکی و سازمان بهزیستی و دیگر مراکز ندارند.


دکتر قاضی‌زاده هاشمی ضمن تشکر از استاندار و نمایندگان مجلس استان ایلام در حمایت از جامعه ایثارگری گفت: گلزارهای مطهر شهدا کانون فرهنگی هستند که باید تبدیل به حرم مطهر شود و در ماه‌های محرم و رمضان مورد استفاده مردم به عنوان مراکز فرهنگی قرار گیرد.


رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به ساخت فیلم سینمایی و سریال از شهدای شاخص در استان‌ها گفت: ما برنامه جدی برای حمایت از ساخت فیلم‌های فاخر داریم که یک شرط دارد و این است که باید فیلم درجه الف باشد و فیلم‌نامه قوی داشته باشد که هیئت داوران بنیاد آن را بپذیرد. در استان کرمان برای ساخت یک سریال در مورد شهید حاج قاسم سلیمانی 40 میلیارد بخش خصوصی کمک کرده است و این یک وظیفه است که باید به آن توجه شود.


معاون رئیس جمهور با اشاره به ساخت مهمان‌سرا در مهران برای زائران امام حسین (ع) گفت: مجموعه خانه ایثار برای تکریم ایثارگران ساخته می‌شود. سرکشی از خانواده شهدا باید در استان مورد توجه قرار بگیرد هر چند که آنها انتظاری ندارند اما ما باید رسیدگی کنیم و هر هفته باید در برنامه کاری رسیدگی به خانواده ایثارگران مورد توجه قرار بگیرد.

منبع: ایثار