امروز :شنبه 12 فروردین 1402 ساعت: 19:09
Today : Saturday, April 01,2023
دکتر سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی صبح روز پنجشنبه 7 مهر ماه در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: سفرهای استانی فرصتی مناسب برای با مردم بودن و آشنایی هرچه بیشتر با دغدغهها و مشکلات مردم به خصوص جامعه ایثارگری است. خانوادههای معظم شهدا دلسوزان واقعی نظام اسلامی هستند و مسئولان بنیاد شهید و امور ایثارگران در راستای شنیدن حرفها و حل مشکلات همواره با این قشر دیدار و گفتوگو میکنند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور خاطرنشان کرد: وظیفه ما پاسخ به نیازهای خانواده شهدا و ایثارگران است و از تمام ظرفیتهای موجود در جهت رفع مشکلات و تحقق خواستههای این قشر استفاده میشود. در راستای تکریم و شنیدن مطالبات خانواده معظم شهدا و همزمان با سفرهای استانی میز خدمت راهاندازی میشود و هرچند تفویض اختیار به مدیران استانی انجام شده ولی در این میز خدمت مسائل و مشکلات با حضور مدیران ستادی بررسی میشود.
وی ادامه داد: سفرهای استانی فرصتی مناسب برای با مردم بودن و در بین مردم بودن و پیگیری مطالبات مردم است و دولت سیزدهم از این فرصت ارزشمند بهخوبی استفاده میکند ضمن اینکه نظارت میدانی درباره رسیدگی به ایثارگران از اهداف مهم این سفرها است.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی نیز در این دیدار گفت: بخشی از ترویج جریان عظیم جهاد و شهادت در کشور و جهان اسلام برعهده بنیاد شهید و امور ایثارگران است. این جریان با کربلا و امام حسین (ع) و امام راحل آغاز شده و اگر این پرچم بیفتد به معنای ذلت است چراکه این پرچم، پرچم افتخار و عزت است.
آیت الله قربانعلی دری نجفآبادی بیان کرد: خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران و بنیاد شهید و امور ایثارگران باید با قدرت این پرچم را حفظ کنند.
وی با بیان اینکه این جریان با عظمت باید در برابر جریانهای فتنهگر بایستد، گفت: یک بعد پیچ بزرگ تاریخی، جریان جهاد و شهادت است و بنیاد شهید و امور ایثارگران در سراسر کشور باید در این راستا حرکت کند و بنیاد دانشگاه جهاد، شهادت و هدایت است.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با بیان اینکه خانوادههای معظم شهدا الگوساز و الهامبخش هستند گفت: این قشر باید برای ترویج فرهنگ ایثار شهدا به جامعه به ویژه نسل جدید به عنوان الگو معرفی شوند، این فرهنگ و هویت، بینالمللی است و باید در جامعه تزریق شود.
دکتر سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی دردر ادامه ضمن حضور در نشست شورای ترویج و توسعه فرهنگ ایثار و شهادت، گفت: استان مرکزی، تاریخساز و استانی است که به دلیل پرورش امام خمینی (ره) حق بزرگی بر گردن تمامی ملت ایران و جامعه بشری دارد. ملت ایران به دلیل آشنایی با مکتب اهل بیت (ع) و جهاد فی سبیل الله مدیون امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی هستند.
معاون رئیس جمهور با بیان اینکه شخصیتهایی مانند حاج قاسم سلیمانی همواره در حال شکر بودهاند، گفت: فضای فکری مکتب ایثار و شهادت از اینکه فرصت رشد و خدمت پدید آمده است سپاسگزار است. اگر میخواهیم امری را اصلاح کنیم باید هرکسی از خودش شروع کند و به فرموده حضرت امام راحل این تحول با خودسازی آغاز میشود و ایثارگران باید روحیه ایثارگری خود را همیشه حفظ کنند. اگر میخواهیم نسلهای آینده پیروان واقعی فرهنگ ایثار و شهادت باشند باید جهت فرهنگسازی هر کسی از خودش شروع کند و در این مهم دقت ویژه شود.
وی در ادامه افزود: وظیفه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت یک وظیفه عمومی است و رسالت رسانهها جهت تبیین این امر مهم بسیار سنگین است و باید با یک کار جهادی خاطرات والدین شهدا ثبت و منتشر شود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به وضعیت ایثارگران در استان مرکزی اشاره کرد و گفت: تفاهمنامهای بین بنیاد شهید و ایثارگران با استانداری مرکزی برای تأمین مسکن ایثارگران به امضا رسیده است و بر اساس این تفاهمنامه مقرر شده ۲ هزار مسکن برای ایثارگران استان تأمین شود که تنها قرارداد ۳۲۵ مسکن در طرح اقدام ملی با ایثارگران منعقد شده است.
دکتر قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه مسکن و اشتغال دو مسئله مهم جامعه ایثارگری است، ادامه داد: در مورد این دو مسئله دستگاههای استانی باید همکاری لازم را داشته باشند و در مرکز نیز اقداماتی مانند تخصیص 5 درصد طرح جهش مسکن که در استانهای مختلف کشور اجرا میشود در نظر گرفته شده است ولیکن کار اصلی باید توسط دستگاههای ذیربط در مناطق مختلف انجام شود و دولت در تلاش است مشکل مسکن ایثارگران را حل کند.
وی ادامه داد: ۶ هزار و ۱۳۰ نفر از جامعه ایثارگری استان مرکزی مشمول دریافت تسهیلات مسکن و اخذ زمین هستند و باید بجای 2000 واحد تأمین مسکن برای همه ایثارگران مشمول هدفگذاری شود. مطابق قانون تأمین مسکن به عهده وزارت راه و شهرسازی است و امیدواریم نیاز به دخالت بنیاد در این زمینه نباشد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد ساماندهی گلزارهای مطهر شهدای استان مرکزی گفت: ۶۴۸ گلزار شهدا و پنج هزار و ۳۰۲ مزار شهید در استان مرکزی وجود دارد که ۵۴ گلزار شهید این استان تاکنون ساماندهی نشده است. در سفرهای استانی رئیس جمهوری اعتباراتی به منظور اتمام ساماندهی گلزارها به تصویب میرسد و برای ساماندهی گلزارهای شهدای استان مرکزی نیز اعتبار لازم در سفر هیئت دولت تخصیص یافته است.
معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه حدود 2000 نفر از ایثارگران استان مرکزی بیکار و جویای کار هستند، گفت: بر اساس قانون، دولت موظف به استخدام فرزندان شهدا و جانبازان 70 درصد است و در استان مرکزی زمینه جذب ۲۶ نفر فراهم شده که امیدواریم با همکاری سازمان برنامه و بودجه این اقدام صورت گیرد ضمن اینکه شرایط جذب دولتی فراهم نیست و بخش خصوصی باید برای جذب ایثارگران مورد حمایت قرار گیرد.
قاضیزاده هاشمی با یادآوری تبدیل وضعیت ۳۱۰ نفر از ایثارگران استان مرکزی، اظهار کرد: بنیاد شهید و امور ایثارگران دستگاه گزارش دهنده است و ابزار برخورد با دستگاهها را برای تبدیل وضعیت ایثارگران ندارد و تنها میتواند گزارش نهادهایی که به این مصوبه عمل نمیکنند را ارائه دهد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه با نیمی از ایثارگران کشور دیدار شده است، گفت: برخی دیدارها پس از 15 سال انجام شده و در استان مرکزی نیز با 11203 خانواده ایثارگران دیدار شده است.
وی افزود: بخش درمان، حوزه پرهزینهای برای بنیاد شهید و امور ایثارگران است و سالانه بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان برای این نهاد بار مالی به همراه دارد در صورتی که بودجه سنواتی این نهاد چهار هزار و 500 میلیارد تومان است. بیمه دی در مجموع ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از این نهاد طلب دارد که یک هزار میلیارد تومان آن مربوط به دولت گذشته است.
قاضیزاده هاشمی در پایان اظهار امیدواری کرد مجتمع فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار استان مرکزی با حل مشکلات و تخصیص اعتبار تکمیل شده و در اختیار ایثارگران قرار گیرد.
وی با یادآوری آغاز جنگ رسانهای دشمن علیه کشورمان، گفت: رسانههای انقلابی و دلسوز در خط مقدم این جنگ قرار دارند و باید با رویکرد جهاد تبیین مورد نظر مقام معظم رهبری توطئههای دشمنان را خنثی کنند.
فرزاد مخلص الائمه، استاندار مرکزی نیز در این نشست گفت: روش ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه باید از روشهای سنتی به روشهای نوین تغییر یابد.
وی ادامه داد: تمامی دلسوزان کشور در حوزههای مختلف نظامی، قوه قضاییه و دولت باید دفاع از آرمانهای امام خمینی (ره) و انقلاب اسلامی را در دستور کار خود قرار دهند.
مخلص الائمه گفت: سه میلیارد تومان برای تکمیل ۱۴ یادمان شهدای گمنام، ۲۰ میلیارد تومان برای مجتمع فرهنگی، ورزشی و توانبخشی و ۱۰ میلیارد تومان برای بهسازی گلزار مطهر شهدای استان اختصاص یافته است.
علی اکبر کریمی، نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: اشتغال فرزندان ایثارگران از جمله دغدغه ایثارگران است و قانون تبدیل وضعیت این افراد در مجلس تصویب شده و برخی دستگاههای ملی از اجرای این قانون خودداری میکنند که باید پیگیری شود.
وی افزود: جامعه ایثارگری آسیب دیده با مشکلات جسمی و روحی هستند که باید تحت درمان قرار گیرند که این مهم هزینه زیادی را برای ایثارگران به همراه دارد.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: بیمه تکمیلی ایثارگران طرح مناسبی است اما با توجه به مشکلات مالی رضایتمندی به همراه ندارد. دانشگاهها به دلیل بدهی به دانشجویان جامعه ایثارگری مساعدت نمیکنند که این مشکل باید حل شود.
محمدحسن آصفری، نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت: طرح مسکن ۲۶۴ واحدی جانبازان در استان مرکزی حدود ۱۲ سال است که آغاز شده اما اکنون با پیشرفت فیزیکی ۸۰ درصدی رها شده است.
وی افزود: ۲۶ میلیارد ریال منابع مالی از وزارت دفاع برای پرداخت مطالبات پیمانکار این طرح دریافت شد و انتظار است این طرح در اولین فرصت تعیین تکلیف شود.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه قرار است برنامه هفتم در دولت تصویب شود انتظار میرود در این برنامه به جانبازان زیر ۲۵ درصد توجه شود. موضوع خودروی جانبازان نزدیک به ۲۰ سال است که در حد وعده مانده و نیاز است به این مهم نیز توجه ویژه شود.
آصفری بر ساماندهی گلزار شهدا در استان مرکزی تأکید کرد و گفت: تبدیل وضعیت جانبازان و ایثارگران هنوز در برخی دستگاهها انجام نشده که این مهم نیز باید مورد توجه ویژه باشد.
رضا ربیعی، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مرکزی نیز در این نشست گفت: ۱۰۷ یادواره شهدا در مدت ۶ ماه گذشته در این استان برگزار شد و یک هزار و ۲۵۰ نفر در این مدت به اردوهای دانشآموزی و دانشجویی یک روزه و ۸۰ نفر نیز به سفر زیارتی مشهد مقدس اعزام شدهاند.
وی افزود: در حوزه تولید و پخش فیلم نیز همکاری خوبی با صدا و سیما در این راستا صورت گرفته و به همین منظور ۳۰۰ دقیقه فیلم، هشت تیزر تبلیغاتی و ۱۰ موشن گرافی تهیه شده است.
مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان مرکزی اظهار داشت: ارائه خدمات درمانی به سه هزار و ۵۰۰ نفر از والدین شهدا و ایثارگران، انجام پایش سلامت جانبازان برای ۱۹۰ مجروح شیمیایی، شرکت ۷۷۵ نفر در کمیسیون پزشکی و ارائه خدمات بیمه تکمیلی به ۴۰ هزار نفر تحت پوشش بیمه تکمیلی درمان از جمله اقدامات این اداره کل در حوزه خدمات درمانی به ایثارگران استان مرکزی در سال جاری بوده است.
همچنین دکتر سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی در دیدار با نخبگان و نمایندگان شاهد و ایثارگر استان مرکزی گفت: سفرهای استانی فرصتی مناسب برای با مردم بودن و آشنایی هرچه بیشتر با دغدغهها و مشکلات مردم به خصوص جامعه ایثارگری است. خانوادههای معظم شهدا دلسوزان واقعی نظام اسلامی هستند و مسئولان بنیاد شهید و امور ایثارگران در راستای شنیدن حرفها و حل مشکلات همواره با این قشر دیدار و گفتوگو میکنند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور خاطرنشان کرد: وظیفه ما پاسخ به نیازهای خانواده شهدا و ایثارگران است و از تمام ظرفیتهای موجود در جهت رفع مشکلات و تحقق خواستههای این قشر استفاده میشود. در راستای تکریم و شنیدن مطالبات خانواده معظم شهدا و همزمان با سفرهای استانی میز خدمت راهاندازی میشود و هرچند تفویض اختیار به مدیران استانی انجام شده ولی در این میز خدمت مسائل و مشکلات با حضور مدیران ستادی بررسی میشود.
وی ادامه داد: سفرهای استانی فرصتی مناسب برای با مردم بودن و در بین مردم بودن و پیگیری مطالبات مردم است و دولت سیزدهم از این فرصت ارزشمند بهخوبی استفاده میکند ضمن اینکه نظارت میدانی درباره رسیدگی به ایثارگران از اهداف مهم این سفرها است.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی نیز در این دیدار گفت: بخشی از ترویج جریان عظیم جهاد و شهادت در کشور و جهان اسلام برعهده بنیاد شهید و امور ایثارگران است. این جریان با کربلا و امام حسین (ع) و امام راحل آغاز شده و اگر این پرچم بیفتد به معنای ذلت است چراکه این پرچم، پرچم افتخار و عزت است.
آیت الله قربانعلی دری نجفآبادی بیان کرد: خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران و بنیاد شهید و امور ایثارگران باید با قدرت این پرچم را حفظ کنند.
وی با بیان اینکه این جریان با عظمت باید در برابر جریانهای فتنهگر بایستد، گفت: یک بعد پیچ بزرگ تاریخی، جریان جهاد و شهادت است و بنیاد شهید و امور ایثارگران در سراسر کشور باید در این راستا حرکت کند و بنیاد دانشگاه جهاد، شهادت و هدایت است.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با بیان اینکه خانوادههای معظم شهدا الگوساز و الهامبخش هستند گفت: این قشر باید برای ترویج فرهنگ ایثار شهدا به جامعه به ویژه نسل جدید به عنوان الگو معرفی شوند، این فرهنگ و هویت، بینالمللی است و باید در جامعه تزریق شود.
در پایان ایشان با حضور در دومین اجلاسیه «سرداران و ۴۰۰ شهید فراهان» در تلخاب، ضمن گرامیداشت یاد و خاطر شهدای انقلاب اسلامی، شهدای ترور و شهدای امنیت و جایگاه آنها گفت: شهادت قلهای است که شهدا برای رسیدن به این قله از دامنهای عبور کردند تا به آن رسیدند. این مسیر نیاز به راهنما دارد زیرا مسیر دشواری است و برای رسیدن به آن باید تلاش کرد. افراد باید آمادگی داشته باشند و برای رسیدن به این قله تمرین کرده باشند که به همراه راهنمای خود به فتح و ظفر برسند.
معاون رئیس جمهور افزود: افرادی که خودشان را برای رسیدن به شهادت آماده نکرده باشند جایی میان راه خسته میشوند و به هدف و مقام والای خود پشت میکنند. برخی افراد هم ممکن است غافل شوند و لذتهای میان راه آنها سرگرم کند به جای اینکه به رسیدن به قله فکر کنند در میان راه مشغول لذتی میشود و عمرشان در راه لذتها به فراموشی سپرده شود اما شهدای عزیز سالکانی هستند که یک لحظه از هدف خود غافل نشدند، تلاش کردند تا به هدف والای خود برسند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به این فرمایش مقام معظم رهبری که شهدا را افراد زیرکی مینامند، گفت: زیرکی در شهدا مشهود است. ما وقتی در مورد افراد قضاوت میکنیم بر اساس رفتار آنها قضاوت میکنیم مثل فردی که در رشته علمی موفق است و یا فردی که به درجه اجتهاد رسیده است و میگوییم این فرد نابغه است اما زیرکترین افراد کسانی هستند که ابدیت خودشان را قطعی کرده باشند و این قطعیت به جز با شهادت حاصل نمیشود.
دکتر قاضیزاده هاشمی با اشاره به جمله معروف امیرالمؤمنین (ع) که هنگام شهادت میفرمایند «قسم به پروردگار کعبه که رستگار شدم» گفت: انسانی برجستهتر و کاملتر از حضرت علی (ع) خلق نشده بود و ایشان شبیه پیامبر اکرم (ص) بودند اما این شخصیت در همه نجواهای شبانه خود چه در زمان حاکمیت و چه قبل از حاکمیت در حال مواخذه کردن خودش است و دائم نگران است اما تنها وقتی شهید میشود میفرمایند که به سعادت رسیدند. گویی امام معصوم (ع) با شهادت به کمال میرسد. زیرکترین انسانها کسانی هستند که سعادت ابدی خود را با شهادت قطعی میکنند.
معاون رئیس جمهور افزود: همه انسانها در حال تلاش هستند و برای رسیدن به هدف خود تلاش میکنند و گاهی اهداف کوتاه مدت و گاهی طولانی مدت دارند و گاهی دستیافتنی و گاهی دستنیافتنی هستند. افراد با روحیات و آرزوهایشان شناخته میشوند و آرزوی هر انسانی نشانگر شخصیت او است.
وی با بیان اینکه کسانی که آرزوی شهادت میکنند مثل شهید حاج قاسم سلیمانی افراد زیرکی هستند که جامعه به آنها افتخار میکند، گفت: این افراد به جامعه بشری خیر و برکت میرسانند و این فداکاری و ایثار است که شهدا برای سلوک طی میکنند تا به آخرین مرحله و سرمنزل مقصود برسند. یادواره شهدا مراسم گرامیداشت نام شهدا نیست بلکه نشان دادن راه شهداست. شهدا همچون چراغی راهنما برای همگان برای رسیدن به جایگاهی رفیع هستند. شهید سلیمانی برای رسیدن به شهادت ده ها سال از این میدان به آن میدان و از این خاکریز به آن خاکریز میدوید و توانست با روحیه ایثارگری در برابر استکبار جهانی بایستد و تا همیشه در تاریخ ماندگار شود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه بالاترین جایگاه و سمت شهدا همراهی با مستضعفان و ایستادگی در برابر مستکبران جهان است، گفت: همه اولیای الهی این وظیفه و مأموریت را داشتند که مستضعفان را نجات دهند و افرادی که تحت سلطه هستند و آنها را به بردگی گرفتهاند را آزاد کنند. رسالت شهید نیز دفاع از مظلوم و مقابله با ظالم است. گاهی ظالم در یک محله است مثل قیام پدر امام خمینی (ره) که در برابر یکی از خوانین آن زمان ایستادگی کرد و گاهی این قیام مثل قیام امام راحل (ره) تاریخی و جهانی است.
دکتر قاضیزاده هاشمی خاطرنشان کرد: فردی که مبعوث شده است برای خدا مجاهدت میکند و مکان و زمان برایش مهم نیست. اگر مظلومی وجود دارد باید از او دفاع کرد. کسانی که میخواهند به قله شهادت برسند باید زحمت بکشند و مقابل ظالم بایستند. گاهی شیطان افراد را به وسوسه و خیانت وادار میکند. حتی فرزندان و همسران پیامبران دچار انحراف و سرگردانی شدند و افراد فرصتطلب و دنیاطلب آنها را اجیر کردند و برای اینکه چراغ اصلی دیده نشود انواع فرقهها را ایجاد کردند تا خط اصیل امامت را مخدوش کنند.
معاون رئیس جمهور با اشاره به حضور شهدا در شهرها و روستاهای کشور گفت: ما خوشبخت هستیم که تعداد زیادی از شهدا به عنوان چراغ راه در کل سرزمین ما و در شهرها و روستاها حضور دارند و این شهدا حجت خدا بر ما هستند تا کسی بهانهای برای انحراف نداشته باشند. شهدا حجتهای خدا هستند که به خاطر آنها ما مورد سؤال قرار خواهیم گرفت.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پایان با تأکید بر اینکه شهدا باید الگو و سرمشق زندگی ما انسانها قرار گیرند، گفت: شهدا از هر صنف و قشری از معلم، دانشآموز، دانشجو، کشاورز و کاسب این مسیر رسیدن به سعادت را طی کردند و در مسیر بندگی خدا و تبعیت از دستور الهی قرار گرفتند. برگزاری این یادوارهها تنها برای نام شهدا نیست هرچند این نامها مقدس هستند ولی برگزاری یادوارهها برای این است که حجت خدا به ما یادآوری شود. امیدوار هستم که خدای رحمان به ما توفیق دهد که این مسیر را ادامه دهیم و پیروان صدیق شهدا باشیم.
گفتنی است این مراسم با حضور مسئولان استانی و شهرستانی و فرماندهان نظامی و انتظامی برگزار شد و در پایان از تعدادی از خانوادههای شاهد و ایثارگر نیز تجلیل شد.
منبع:ایثار