امروز :شنبه 12 فروردین 1402 ساعت: 17:32
Today : Saturday, April 01,2023
دکتر سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی با گرامیداشت هفته دولت و شهیدان رجایی و باهنر، گفت: از سوی آیتالله رئیسی و هیئت دولت مأموریت دارم تا سلام دولت را به مردم شریف استان اردبیل ابلاغ کنم. دولت سیزدهم مردمی است و در سفرهای متعدد به مسائل مردم گوش فرا میدهد و وظیفه خود میداند به مردم گزارش دهد و هفته دولت هفته گزارشدهی دولت به مردم است.
معاون رئیس جمهور افزود: در این هفته دستاوردها و مشکلات به آگاهی مردم میرسد و اعضای دولت امروز در اقصی نقاط کشور از نزدیک با مردم ارتباط برقرار میکنند که افتخار حضور در استان اردبیل نصیب بنده شده است.
دکتر قاضیزاده هاشمی با اشاره به برخی مشکلات کشور، گفت: بخشی از افزایش قیمتها مربوط به تورم داخلی و بخشی مربوط به تورم جهانی است و با برنامهریزی صورت گرفته ابتدا برخی مسائل فسادزا و رانت زا مانند ارز ترجیحی اصلاح شد و سپس کنترل تورم در دستور کار قرار گرفت که بر اساس گزارشهای رسمی میزان رشد تورم کاهش چشمگیری یافته است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به موضوع کنترل بیماری کرونا توسط دولت سیزدهم گفت: در این مورد قبل از استقرار دولت برنامهریزی لازم صورت گرفت و با مذاکرات صورت گرفته با مسئولان کشور چین واکسن لازم تأمین شد و با سرعت گرفتن رشد تولید واکسن داخلی مردم به تدریج به زندگی عادی خود باز گشتهاند.
معاون رئیس جمهور با اشاره به وضعیت انرژی در کشور گفت: در سالهای گذشته در پیک مصرف مشکلات زیادی در بخش خانگی و صنعتی رخ میداد ولی با تلاش دولت در تابستان گذشته علیرغم زمان کم از استقرار دولت هیچ خاموشی از پیش تعیین شدهای رخ نداد. کم آبی در سراسر کشور وجود دارد و در سال جاری بسیاری از سدها کمتر از 30 درصد ظرفیت آب داشتند اما با برنامهریزی ویژه تلاش شد از منظر تأمین آب مشکلات به حداقل رسیده و شهری با قطعی آب مواجه نشود تا در آینده اصلاحات اساسی و زیرساختی انجام شود.
دکتر قاضیزاده با اشاره به سیاست خارجی دولت سیزدهم گفت: در گذشته ارتباط با کشورهای همسایه دچار مشکل بود و مذاکرات هستهای نیز به جایی نرسید ولی در این دولت ارتباط با همسایگان تقویت شد و سفرای این کشورها به ایران باز گشتهاند و در مذاکرات هستهای نیز با حفظ موضع اقتدار و خط قرمزها مذاکرات را پیش میبریم و طرف آمریکایی مجبور به عقبنشینی است. دعوت ایران به پیمانهای شانگهای و تقاضای ارتباط استراتژیک برای پیمانها و همکاریهای درازمدت نشانگر قدرت و عظمت استراتژیک کشور است.
وی با اشاره به پیشرفتهای حوزه ارتباطات و فضایی در دولت گفت: این بخش سالها در کشور تعطیل بود ولی اکنون قراردادهای بینالمللی در این زمینه داریم و در دنیا قدرت فضایی هستیم و با این ابزار غلبه استراتژیک بر دشمنان داریم و در زمینه علمی و فناوری ایران هماکنون زبانزد است و بسیاری از کشورها وقتی توانمندیهای کشور را مشاهده میکنند به دنبال خرید فناوری از ایران هستند که در زمینه پهبادها، توربینهای بزرگ، موتورهای قدرتمند خطوط انتقال و تجهیزات پزشکی این موضوع را مشاهده میکنیم.
معاون رئیس جمهور کارنامه دولت سیزدهم را پربار توصیف کرد و گفت: در بسیاری از حوزهها مانند صنایع، معادن و نفت تحولات و اقدامات چشمگیری انجام شده است. در اقتصاد نیز افزایش نقدینگی و قیمت ارز کنترل شده و به ثبات رسیده است و اقدامات زیادی در اصلاح ساختار اقتصادی انجام شده و حجم زیادی هر ماه از بدهیهای گذشته در حال پرداخت است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه اقدامات رئیس جمهور و دولت منجر به بازگشت اعتماد مردم شده است، گفت: با این همه هجمه به دولت و تخریب اقدامات و عملکردها، مردم همچنان به دولت اعتماد داشته و با دولت همراهی کردند و به هجمهها و شیطنتهای دیگران توجهی ندارند دولت هم تمام توان خود را برای رشد اقتصادی و کاهش تورم در کشور گذاشته تا مردم در رفاه و آسایش زندگی کنند. دولت منویات مقام معظم رهبری، رسیدگی به مشکلات و معضلات مردم و اجرای سیاستهای دقیق و درست اقتصادی و سیاسی را دنبال میکند و با وجود بودجه اندک کارهای بزرگی را در کشور انجام داده است.
معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به رشادتهای جانبازان در هشت سال جنگ تحمیلی افزود: ایثارگران و جانبازان از نخستین روزهای جنگ تحمیلی داوطلبانه و در روزهای سخت، در دفاع از کیان و عزت انقلاب و میهن جانفشانی کردند و ما و همکارانمان همه توان و کوشش خود را برای خدمت و کسب رضایت خانوادههای معزز شهدا، ایثارگران و جانبازان صرف خواهیم کرد.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پایان خاطرنشان کرد: هیچ مقامی بالاتر از خدمت به شهدا و خانواده ایثارگران و حفظ و صیانت از تفکر و فرهنگ شهادت و ایثارگری وجود ندارد و امروز همه ما وظیفه داریم تا به دولت مردمی کمک کنیم و هرکسی به هر طریقی باید در این مسیر گام بردارد.
وی ضمن حضور در نشست گرامیداشت یاد و نام شهدا و به ویژه شهدای دولت شهیدان رجایی و باهنر که الگوهای بینظیری در تاریخ هستند، گفت: امیدوارم ما دولتمردان پیروان آنها باشیم، خدا این قلهها را در هر زمانی قرار میدهد تا حجت خودش را به ما نشان دهد تا کسی بهانه نیاورد. شهدا در زمان ما زندگی کردند، هنوز هم شهید میدهیم و شهدا به سعادت میرسند. شهدا معیاری برای سنجش ما هستند برای اینکه خودمان را بسنجیم و خداوند هم ما را با شهدا بسنجد باید دقت شود که دچار خسران نشویم.
معاون رئیس جمهور گفت: مقام معظم رهبری فرمودند که زمانی که مردم به محشر وارد میشوند مورد حساب قرار میگیرند و بعد به عدهای دستبند زده میشود اما وقتی مقام و مسئولی به محشر وارد میشود با دستبند وارد میشود و باید ابتدا ثابت کند که کاری نکرده است. در سوره طه آیه 111 آمده است که افراد چهره یعنی آدمهای مشهور و دانهدرشت به اصلاح ما سلبریتی وقتی به محضر خدا میروند چهره آنها آویزان و ناراحت است و وای به حال کسی که ظلم هم به دوش داشته باشد. این مسئولیت که به ما واگذار شده است خسران عظیم برای رسیدن به تعالی و عروج است و به عنوان نعمتی به ما داده شده است که خیلی زود هم تمام میشود و این داستان روزگار است که باید هوشمند عمل کرد و دانست که ماندگار نیست و به گفته شهید آوینی اگر به شهادت نرسیم میمیریم و باید به شهادت رسید.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطرنشان کرد: دولت برنامهای تنظیم کرده است که هیئت وزیران در هفته دولت به استانها سفر کنند. برنامه دولت این است که در بین مردم باشد برای همین وزیر و معاون به استانها سفر میکنند. دولت خودش را از مردم میداند، مردمی که مجاهدت کردند و دولت وظیفه شرعی خودش میداند به مردم خدمت کند و این تکلیف است.
دکتر قاضیزاده هاشمی با اشاره به گزارشی از وضعیت خدمت رسانی به ایثارگران استان اردبیل گفت: در مورد مسکن تفاهمنامه در زمان گذشته منعقد شده بود و از آنجا که ایثارگران ما در همه خدمات نظام مقدس اسلامی با سایر افراد تفاوت دارند، تأمین اشتغال و مسکن برای همه است اما برای ایثارگران اولویت است و وقتی اولویت وجهه قانونی داشته باشد مثل استخدام فرزندان شهدا و جانبازان 70 درصد این موضوع قانونی است و باید اجرایی شود. برای تأمین مسکن ایثارگران در طول 40 سال نیمی از اهداف محقق شده است در تهران مسئله مسکن پیچیده است ولی در شهرستان مسئله زمین جدی نیست و در این زمینه کمکاری شده است و دولت آقای رئیسی میخواهد ترک فعلها را جبران کند.
معاون رئیس جمهور گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران در رابطه با ساماندهی گلزارهای مطهر شهدا اعتبارات عمرانی ندارد و اعتبارات ما به صورت استانی است. در زمینه اعتبار برای اشتغال و مسکن ایثارگران طبق قانون، تسهیلات ماده 16 و مصوبه سفرهای استانی رئیس جمهور، هر استانی موظف است که 10 درصد اعتبارات خود را برای اشتغال ایثارگران اختصاص دهد و 5 درصد اعتبارات سهمیه خود در طرح جهش ملی مسکن را به مسکن ایثارگران اختصاص دهد که توسط استانداری مدیریت میشود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران عنوان کرد: در حوزه بیمه تکمیلی ایثارگران دچار کمبود اعتبارات مصوب هستیم. باید توجه کرد که مسئله درمان ایثارگران حاد است و مثل مسکن و اشتغال نمیتوان این مورد را معطل گذاشت و منابع آن باید پیگیری شود. ما بیش از 2 هزار میلیارد تومان به بیمه بدهی داریم و این روی خدمات به ایثارگران تأثیر منفی میگذارد در حالی که باید مراکز درمانی ملزم به خدمات به ایثارگران باشند.
معاون رئیس جمهور در خصوص موضوعات فرهنگی گفت: مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای کنگره شهدای زنجان فرمودند آن چیزی که مردم به آن افتخار میکنند شهدا هستند و تا وقتی شهیدی است نام گذری یا کوچهای نباید به نام غیر شهید باشد. طرح سپاس خواسته مقام معظم رهبری است زیرا خانواده ایثارگران دلسوز انقلاب هستند و از سر شفقت و صداقت مشکلات خودشان را بیان میکنند و این انقلاب را متعلق به خودشان میدانند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با اشاره به فعالیتهای فرهنگی صورت گرفته خاطرنشان کرد: تفاهمنامه برای ساخت فیلم و سریال توسط صدا سیما و سازمانهایی مثل اوج باید مورد توجه قرار گیرد. ثبت خاطرات والدین معظم شهدا که تعداد کمی از آنها در قید حیات هستند یکی از خواستههای مقام معظم رهبری و همچنین یکی از سیاستهای ابلاغی است.
ایشان با حضور در برنامه «گجه لر» شبکه سبلان اردبیل ضمن گرامیداشت هفته دولت گفت: در این ایام سالگرد شهادت شهیدان رجایی و باهنر را گرامی میداریم و امیدواریم رهروان صدیقی برای این دو شهید بزرگوار باشیم.
دکتر قاضیزاده در پاسخ به سؤالی مبنی بر مهمترین برنامههای حضور در اردبیل، اظهار کرد: بنده از طرف دولت برای این سفر انتخاب و اعزام شدم تا خدمت مردم عزیز استان اردبیل برسم و به عنوان سخنران قبل از خطبههای نماز جمعه اردبیل گزارش عملکرد یک ساله دولت را خدمت مردم عرضه خواهم کرد و فرصت گفتوشنودی بین ما و مردم فراهم میشود. ارزیابی کلی از برنامههایی که دولت در مصوبات سفر به این استان داشته نیز بررسی خواهد شد.
وی ادامه داد: به طور حتم من به عنوان خادم خانواده شهدا و ایثارگران و کسی که مسئول پیگیری امور مربوط به این عزیزان است، با این خانوادهها هم باید گفتوگو داشته باشم و افتخار داشتم در بدو ورود و طبق وظیفه در گلزار مطهر شهدا حضور یابم، پس از آن جلسهای با نخبگان و سرآمدان شاهد و ایثارگر اردبیل داشتم که چهرههای بسیار برجستهای در بین فرزندان و همسران شهدا، جانبازان و آزادگان در این نشست حضور داشتند که در سن جوانی استاد تمام بودند یا تألیف کتاب داشتند، همچنین شعرای بزرگ و کارآفرینان موفق در این جمع بسیار ارزشمند حضور داشتند که همه دارای تواناییهای زیادی بودند.
معاون رئیس جمهور با اشاره به برنامههای تحولآفرین دولت سیزدهم، گفت: واقعاً هر قطعه از سرزمین عزیز ما گنج بزرگی است که ظرفیتهای بینظیری دارد که بزرگترین ظرفیت هم نیروی انسانی است، جوانان غیور و تحصیل کرده در کنار پیران خردمند میتوانند بسیاری از موفقیتها را رقم بزنند، هنر دولتها باید این باشد که از این نیروی انسانی به خوبی استفاده کنند. تأکید رئیس جمهور محترم بر این است که یک واحد مردمیسازی در دولت ایجاد شود تا کارها به مردم واگذار شود.
دکتر قاضیزاده ادامه داد: آقای رئیس جمهور به دنبال احیای جهاد سازندگی است و شورای آن ایجاد شده است و رکن دوم هم نگاه به پیرامون است تا مرکز؛ زیرا در طی این قرون اخیر توجه زیادی به مرکز بوده به این صورت که توسعه در مرکز سرزمین ما انجام شده و دلایل زیادی هم داشته و باعث شده پیرامون کمتر رشد کرده، یعنی هرچه از تهران به سمت محیط حرکت کنید عدم توسعه یافتگی بیشتر به چشم میخورد و به ظرفیتهای استانهای پرظرفیت و فوقالعادهای مثل اردبیل توجه نشده که لازمه این توجه سرمایهگذاری در بخش زیرساخت مانند ریل، پرواز و جاده است.
وی در خصوص خدماتی که به خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران ارائه میشود، گفت: در حال حاضر در کشور ۲۲۸ هزار شهید، ۶۰۶ هزار جانباز و ۴۳ هزار نفر آزاده داریم و به مجموعه خانوادههای این عزیزان خدمترسانی میکنیم، در حال حاضر حدود ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر از ایثارگران و خانوادههای آنها تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران هستند. یکی از اقدامات صورت گرفته تفویض اختیار به مدیران استانی بوده است که در اداره استان مدیرکل اختیار تام دارد و وابستگی این مدیران به ستاد مرکز کاهش یافته است.
دکتر قاضیزاده یکی از اقدامات بنیاد شهید و امور ایثارگران را طراحی زیربنایی برای شناسایی جامعه ایثارگری عنوان کرد و گفت: بر اساس این نیازها به صورت نقطهای خدمات انجام میشود، ظرفیتهای مالی محدود است و به جای اینکه به صورت کور منابع پخش شود، نیازهای هر فرد و خانواده را شناسایی کرده و متناسب با آن پاسخ میدهیم تا بتوانیم عادلانه رفتار کنیم زیرا عدالت به معنای مساوات نیست بلکه به معنی پاسخ مناسب به نیازمندی افراد است.
معاون رئیس جمهور گفت: بر اساس اختیاراتی که به مدیران بنیاد دادیم از آنها خواستیم که این عدالت توزیعی را حتماً در ارائه خدمات مدنظر قرار دهند و این موضوع معیار اصلی برای ارزیابی عملکرد مدیران است. در حوزه خدمات معیشتی رفاهی در هر استانی بر اساس برنامه اشتغالزایی که دولت دارد، 10 درصد اعتبارات اشتغال به ایثارگران اختصاص یافته و همچنین حقوق ایثارگران نسبت به سال گذشته رشد متوسطی داشته و حقوق کسانی که حقوقبگیر دائم بودند 10 درصد و مستمریبگیران ۶۰ درصد رشد پیدا کرده و با اینکه اعداد خیلی زیاد نیست اما رشد قابل قبول است و تلاش شد برای 6000 ایثارگر که در سه دهک پایین هستند و به آنها تاکنون خدمات داده نشده و به اصطلاح پشت نوبتی ماندهاند، کمک معیشت پرداخت شود.
وی ادامه داد: ۶۷ هزار نفر از ایثارگران مطالباتی داشتند که پرداخت نشده بود که عمده مطالبات آنها پرداخت شد، البته برخی هم باقی مانده است. تمام خدمات بنیاد شهید و امور ایثارگران به سمت الکترونیکی شدن پیش میرود و بیش از ۵۱ فعالیت در سامانه الکترونیک تعریف شده است مثل کل خدمات مسکن که الکترونیکی شده است، برای ۴۲ هزار و ۵۳۳ نفر در همین قالب تسهیلات مسکن اخذ و معرفی انجام شده است. ۲۶ هزار و ۲۸ فقره هم وام قرضالحسنه در کشور به ایثارگران عزیز اعطا شده است.
دکتر قاضیزاده یکی از برنامههای اصلی بنیاد را دیدار با ایثارگران اعلام کرد و گفت: به بهانه کرونا متأسفانه احوالپرسی از خانواده ایثارگران تعطیل شده بود که تحت عنوان طرح سپاس مجدداً برقرار شد و ۴۰۴ هزار و ۳۴۵ دیدار در یک سال گذشته صورت گرفته، به خصوص از فروردین ماه تاکنون که ۵ هزار و ۹۸۸ دیدار توسط خود من به عنوان رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با جامعه ایثارگری انجام شده است که بسیاری در حوزه پیرامونی و استانها بوده است. به غیر از سفرهای استانی که خدمت عزیزان میرسیم در کنار آن دیدارهای وبیناری برای عزیزانی که در استانها هستند و نیازمند گفتوگو با رئیس سازمان هستند، برگزار میشود و برای برقراری عدالت در دیدارها، سامانهای تحت عنوان سامانه دیدار راهاندازی شده است که ایثارگران میتوانند ثبتنام کنند و در نوبت ملاقات قرار بگیرند.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: ۶۰ هزار ایثارگر در منزل خدمات بهداشتی درمانی دریافت کردند، ۱۲۴ هزار و ۳۳۵ قلم تجهیزات توانبخشی توزیع شده و یک میلیون و ۶۰۷ هزار و ۷۳۵ نفر از ایثارگران عزیز هم تحت پوشش بیمه تکمیلی قرار دارند و خدمات تکمیلی دریافت میکنند، ۱۹ دستگاه آمبولانس خریداری و به ناوگان آمبولانسی اضافه شد که فقط ۶ دستگاه از قبل وجود داشت و بقیه اسقاط و از رده خارج شده بود که تا انتهای سال این عدد را به ۵۰ دستگاه خواهیم رساند و امیدواریم تا انتهای سال آینده هم ۱۰۰ دستگاه آمبولانس داشته باشیم به خصوص برای استانهای به غیر از تهران که نیاز به تردد دارند.
وی افزود: در بحث پایش سلامت ایثارگران حدود ۲۰۰ هزار نفر را دعوت کردیم که در مراکز درمانی پایش سلامت شدند، 10 خانه ایثار در استانهای مختلف احداث شده و یا در حال احداث است و یک میلیون و ۵۸۶ هزار پرونده الکترونیک هم برای عزیزان ایجاد شده و در ۲۸ مرکز توانبخشی استانها خانه ایثار راهاندازی شد که از این رقم در ابتدای دوره ۴ مورد فعال بود و طی یک سال ۲۴ مرکز فعال شد.
معاون رئیس جمهور در مورد فعالیتهای بنیاد در ترویج فرهنگ ایثار و شهادت تصریح کرد: بر اساس برنامه طراحی شده حدود ۷۰ جلد کتاب چاپ و منتشر شد و برنامهریزی شده که تا انتهای امسال خاطرات تمام جانبازان عزیز ۷۰ درصد ثبت و ضبط شود و همچنین در هر استانی حداقل یک فیلم سینمایی، سریال، کلیپ و فیلم مستند پیرامون یک چهره ویژه و رویداد خاص ایثار و شهادت تولید شود و در این قالب تفاهمنامه ۱۰ فیلم سینمایی در مورد چهرههای شاخص ایثارگری در استانهای مختلف به امضا رسیده است.
وی در پایان تأکید کرد: خوشبختانه در استانهای سراسر کشور صفا، صمیمیت، پاکی و در کنارش عزتنفس را میبینیم، امروز برادر آزادهای که ۸ سال اسیر بود گفت که ما همچنان پای آن ایثارمان ایستادهایم و حتی اگر امروز هم کشور نیاز داشته باشد ما پای انقلاب و نظام اسلامی هستیم.
بخش اقامتی مجتمع فرهنگی، ورزشی و توانبخشی ایثار اردبیل در طبقه سوم مجتمع و رو به دریاچه شورابیل قرار دارد و دارای ۲۸ اتاق به ظرفیت پذیرایی ۱۱۰ نفر است و منجر به اشتغالزایی برای نزدیک به ۳۰ نفر از ایثارگران معزز شده است.
ایثارگران میتوانند در کنار امکانات اقامتی از رستوران با ظرفیت ۲۵۰ نفر و استخر و سونا نیز بهرهمند شوند.
پروژه مجتمع فرهنگی ورزشی و توانبخشی ایثار اردبیل حدود 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای آن در مجموع ۴۱ میلیارد تومان هزینه شده است و فاز توانبخشی و فرهنگی آن در آینده تکمیل و به بهرهبرداری میرسد.
معاون رئیس جمهور در مراسم افتتاح بخش اقامتی این مجتمع گفت: بنیاد شهید و امور ایثارگران در تمامی استانها مرکزی را برای ایثارگران عزیز ایجاد میکند که مجموعهای از خدمات درمانی توانبخشی، اقامتی، سیاحتی و ورزشی را در اختیار این عزیزان قرار دهد که مرکز توانبخشی اردبیل یکی از این مراکز است.
قاضیزاده هاشمی افزود: یکی از بهترین مناطق اردبیل اطراف دریاچه شورابیل است که فضای زیبایی دارد و امیدواریم در این مرکز هم برای ایثارگران عزیز استان اردبیل و هم برای ایثارگران عزیزی که از سراسر کشور به اردبیل تشریف میآورند خدمات خوبی ارائه شود.
معاون رئیس جمهور پس از بازدید از این مجتمع در بیمارستان شهید پاریاب (ایثار) اردبیل حضور یافت و با جانبازان اعصاب و روان و بستری در این بیمارستان در فضایی صمیمی دیدار و گفتوگو کرد.
بیمارستان شهید پاریاب (ایثار) اردبیل تنها بیمارستان مجهز در رسیدگی به بیماران و جانبازان اعصاب و روان شمال غرب کشور است و بسیاری از ایثارگران تحت درمان پزشکان و کادر مجرب این بیمارستان سلامتی خود را به دست آورده و به آغوش خانواده باز میگردند.
منبع: ایثار